Nicolay Skarning

Om foredragsholderen

Nicolay Skarning er en av Norges fremste advokater innenfor individuell og kollektiv arbeidsrett og har lang erfaring med oppsigelsessaker, varslinger og tolkning av tariffavtaler.

Han startet sin karriere i juridisk avdeling hos Forsvarsdepartementet, etter verneplikten ved NATO/Shape (Mons) og har bl.a. også vært advokatfullmektig i Norges Eksportråd, EU-avdelingen, dommerfullmektig i Larvik og Oslo, samt rådgiver i Utenriksdepartementets rettsavdeling. Nicolay er også en internasjonalt anerkjent advokat innenfor arbeidsrett og er topprangert hos ledende publikasjoner som Chamber and Partners, og var i perioden 2006-2020 den norske representanten for Employment Law Alliance, med hovedkontor i San Francisco.

Nicolay var regjeringsoppnevnt medlem av Bedriftsdemokratinemnda, og er nå regjeringsoppnevnt meddommer i den sentrale Arbeidsretten i Oslo som dømmer tariffavtalesaker. Han har voldgiftsdommerutdannelsen fra Danske Advokater fra 2018, og vært voldgiftsdommer i to saker (arbeidstid i Politiet og salget av Leangen travbane).

I tillegg har Nicolay prosedert flere saker i de vanlige domstolene samt Arbeidsretten, Høyesterett og EFTA-domstolen.

Foto: Simonsen Vogt Wiig

Sikre deg eksklusiv adgang til siste nytt, tilbud og rabatter!

Velg minimum én interesse:
 
Lukk