Fremtidens arbeidsmiljø - hvor går vi? En konferanse for alle som er opptatt av å bedre arbeidsmiljøet.
En stor del av det å delta på en konferanse, er å diskutere problemstillinger med andre i samme situasjon, samt søke råd fra andre om problemstiliinger vi er opptatt av. I alle pauser vil vi opprette en uformell mingle-arena der du kan stille spørsmål og diskutere med fagpersoner fra Arbeidstilsynet, Nav og vår egen erfarne HMS-rådgiver. I tillegg kan andre organsisasjoner som å bidra, melde seg på. Dette er selvfølgelig kun aktuelt for de deltar fysisk.
Vår konferansier oppsummerer hva deltakerne har som forventninger, og ønsker velkommen til årets begivenhet for alle som er opptatt av arbeidsmiljø.
Vi har fått selveste Statens arbeidsmiljøinstitutt til å åpne årets arbeidsmiljøkonferanse. I dette innlegget får du høre avdelingsdirektøren fortelle om hvordan og hvorfor jobbe med godt arbeidsmiljø.
Hans Jacob Busch har sammen med Solveig Osborg Ose skrevet boka «HMS i offentlig sektor» hvor de synliggjør risikoområder i offentlige førstelinjer som så langt har ligget i en blindsone. Ledere og medarbeidere vet at arbeidet deres er emosjonelt, men de er likevel blinde for at emosjonelt arbeid er en vesentlig årsak til fysiske og psykiske skadevirkninger. Fravær av effektivt vern skaper unødvendig sykefravær.
Hvilke prinsipper finnes for god håndtering av varslinger og hva kan du gjøre for best mulig å ivareta varsleren? Arbeidstilsynet har det siste året samlet mye nyttig og praktisk informasjon om varsling og varslingsrutiner.
Trepartssamarbeidet er fundamentet i norsk næringsliv, og de som lykkes med godt arbeidsmiljø, er de som får til det gode samarbeidet i praksis. Hvordan gjør man dette? Hva er fallgruvene og hva er suksessnøklene?
Vold og trusler er et alvorlig arbeidsmiljøproblem som fortsatt er utbredt i mange yrker. Hvordan er det mulig å jobbe forebyggende og imøtekomme disse utfordringene? Anne-Marthe presenterer en metodikk som kan brukes for å systematisk jobbe for et godt arbeidsmiljø og redusere vold og trusler.
Hvordan kan man jobbe med psykososialt arbeidsmiljø i en tid preget av nye krav og forventninger? Professor Ståle Einarsen gir oss innsikt i resultater fra en undersøkelse om norske kommuner sine systemer og metoder for å håndterere psykososiale problem i arbeidsmiljøet. Ståle Valvatne Einarsen er en ledende norsk psykolog og forsker innen arbeidsmiljøfeltet og en nestor innenfor feltet konflikthåndtering.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetEinarsen har utgitt en rekke bøker om arbeidsmiljø, ledelse og konflikthåndtering og er verdens mest siterte forsker innen feltet mobbing og trakassering i arbeidslivet. Han fikk i 2019 Psykologforbundets innovasjonspris for sitt arbeid med å utvikle praktiske metoder for å forebygge og håndtere mobbing og trakassering. I 2020 bel an utnevnt til æresmedlem (Fellow) i European Academy of Occupational Health PSychology, mens han samme år kom på Standford Univeristy sin liste over de mest innflytelsesrike forskerne i verden.
Usynlige arbeidsmiljøfaktorer skaper overbelastning og sykdom i kvinnedominerte yrker. Fordelen er at forebyggingspotensialet i disse bransjene er stort. I dette innlegget gir Ingrid konkrete råd og om hva som bør vektlegges i kvinnedominerte arbeidsmiljø.
I dette innlegget får du siste nytt om tjenestedesign og om hvordan dette er fremtidens måte å jobbe frem bedre tjenester og bedre arbeidsmiljø. Rapporten om dette arbeidet ferdigstilles i 2023, men nå skal du få en sniktitt i hva de fant ut.
Sykefraværet i eksempelvis barnevernet er mer enn 50% høyere enn i andre kvinnedominerte yrker. Løsningen er ikke flere ansatte, men bedre ledere mener Svein Helland Sivertsen som har lang erfaring fra det å utvikle et godt arbeidsmiljø.
Hvordan støtter NAV virksomhetene i deres arbeid med å skape godt arbeidsmiljø og forebygge sykefravær?
Hva vil det si å jobbe kunnskapsbasert og hvordan få til treffsikre tiltak i arbeidsmiljøarbeidet? Arbeidstilsynet viser oss nyttige verktøy for å jobbe effektivt og målrettet med arbeidsmiljøutfordringer. Arbeidstilsynet har de siste årene bidratt i en stor satsing med fokus på å tilgjengeliggjøre kunnskap og gratis verktøy for et forebyggende arbeidsmiljøarbeid. Her presenterer de hvilke verktøy som er tilgjengelig og hva de satser på videre.
Et godt ytringsklima på arbeidsplassen kjennetegnes av stor takhøyde for meningsutveksling. På en slik arbeidsplass er forslag, kritikk og andre ytringer velkomne som grunnlag for forbedring og utvikling. I dette foredraget får du høre Norges fremste ekspert på dette temaet.
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.