Er angst hos barn og unge et økende problem? Hvordan kan vi som arbeider i skole og helsetjeneste hjelpe?
Hva er egentlig angst, og hvor går grenseoppgangen mot normal nervøsitet, sjenanse eller det å grue seg? Forståelse om hva som skjer i kropp og hjerne når vi blir engstelige vil kunne være til god hjelp når vi skal møte engstelige barn og unge. I dette foredraget får du informasjon om angst, hva det er og ikke er, og hvorfor noen ser ut til å være mer disponert for å få en angstlidelse
Ida gir en rask innføring i de vanligste formene for angst blant barn og unge; blant annet sosial angst, panikkangst, bekymringsangst, PTSD og OCD. Hva skiller de ulike tilstandene fra hverandre, og hva er likt? Du vil også få vite noe om hva som er viktig når man skal hjelpe barn og unge med de ulike lidelsene.
Det er en velkjent utfordring at en del unge rømmer inn i en spillverden de kanskje mestrer godt, mens de sliter med sosiale relasjoner i klasserom og på fritid. Vi vil få en demonstrasjon i praktisk og anvendbar VR-teknologi som kan hjelpe barn og unge til å få trent på sosial kompetanse de vil få bruk for. I tillegg til en kort innføring vil vi også sette opp stand hvor konferansedeltakerne kan få testet og demonstrert utstyret.
Stadig oftere opplever lærere at elevene deres strever med engstelse. Foreldre ber om tilpasning, og elevene vegrer seg for å delta i ulike aktiviteter som er angstskapende for dem. Hva er viktig å huske på når man møter engstelige barn i skolesituasjonen- enten man er lærer, helsesykepleier eller har en annen hjelperrolle for barnet.
Et godt samarbeid mellom foreldre og skole eller andre hjelpere er ofte helt avgjørende for å kunne støtte barnet på best mulig måte. Dette er et samarbeid som noen ganger kan være krevende og der det kan være lett å trå litt feil.
Hvordan kan man hjelpe ungdommer til å bli bedre til å håndtere egne følelser? Hvorfor kjenner mange unge på mye angst og følelsessvingninger, og når kan dette bikke over til mer destruktive strategier for å håndtere dem?
Hva sier den nyeste forskningen om søvn og søvnrutiner? Hvilke råd skal vi gi foreldre, barn og unge om søvn? I dette foredraget får du en innføring i hva vi vet om søvn og dens påvirkning på psykisk helse og god fungering. Du får også konkrete søvnråd og informasjon om hva du kan gjøre hvis et barn eller en ungdom har søvnvansker.
For å kunne løse problemer er vi nødt til å snakke om dem. Sofie Frøysaa har som mål å bevisstgjøre oss på hvor viktig det er å snakke og skape åpenhet rundt vanskelige og tabubelagte emner, så vi kan bli bedre rustet til å møte livets utfordringer. Sofie blander humor med alvor og underbygger lidenskap med faglig tyngde. Hun har et særlig engasjement for unges psykiske helse, og har gledet seg lenge til å holde dette foredraget for deg som deltar på denne konferansen. Hun er aktuell med boka «Alt bra? – en mors og datters historie om ufrivillig skolefravær, psykisk sykdom og det å være pårørende». Der skriver hun blant annet om å streve med OCD og utenforskap.
Vi møtes for mingling, mat og drikke. Baren åpner allerede klokken 18:30.
Bekymringsfullt skolefravær eller skolevegring er noe mange lærere og hjelpere møter i sin arbeidshverdag. Det kan være vanskelig å vite hva som er riktig å gjøre i møte med barn og familier som sliter med å skulle møte opp på skolen. I dette foredraget vil du få vite mer om hva som er viktig i møte med barn og ungdom med bekymringsfullt fravær og hvordan man på best mulig måte kan hjelpe eleven og familiene deres
SaLTo står for sammen lager vi et trygt Oslo og er samarbeidsmodellen for Oslo politidistrikt og Oslo kommune, om rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid blant barn og unge i målgruppen 12-22 år. Forebyggende ungdomsteam og losfunksjon for ungdom i skolen ble opprettet ved hjelp av eksterne midler, som en del av SaLTo samarbeidet i Bydel Vestre Aker. Målet med prosjektene har vært fokus på rus og kriminalitetsforebyggende arbeid, tidlig innsats, forebygge utenforskap og å styrke oppsøkende arbeid i bydel og skole. Tilbudene har fleksible rammer, og fokus på å være tilstede på de arenaene ungdom er, samt oppfølgingstilbud på individ, gruppe og systemnivå. Prosjektene har som mål å styrke samarbeid på tvers av bydel, region og skole samt støtte til ungdom, lærere og foreldre. Hør mer om deres erfaringer med samarbeidet her.
Angst kan komme i ulike former og også ha ulike årsaker. Når bør man bli bekymret og når bør man kontakte hjelpeapparatet eller barnevern? Mari Nerdahl, barnevernspedagog og familieterapeut vil holde en praktisk rettet, og innsiktsfull forelesning om temaet.
Det kan være smertefullt å ta inn over seg hvor mange barn og unge som hver dag opplever ting som kan være traumatiserende. De opplever skremmende ting som tap av nære personer, vold i hjemmet eller på skolen, trusler eller seksuelle krenkelser på ulike sosiale medier, voldtekter, og bilulykker. Vi kan ikke alltid beskytte barn mot slike hendelser men vi kan gjøre nokså mye for at livene deres skal bli best mulig i tiden etter. Hvordan snakker vi med barn og unge som har opplevd forferdelige ting?
Har vi gått for langt i å problematisere eller sykeliggjøre normale følelser og livsutfordringer? Hva slags holdninger skaper dette i oss som hjelpere, foreldre og samfunnet forøvrig? Det er på tide å stoppe opp og tenke klokt rundt hvordan vi ruster barn og unge best mulig for livet de skal møte.
Paneldebatt med mulighet for spørsmål fra publikum.
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1700 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3400. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.