Barn som pårørende 2024

En konferanse for alle som er opptatt av barn og pårørendesamarbeid. Programmet tar for seg blant annet omsorgssvikt, rus, samtaler og søsken.

Konferansen ble gjennomført 30. januar. 2024

Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Barn som pårørende 2024

Få oversikt

Litt om konferansen

Konferansen er et årlig samarbeid mellom den helsefaglige kompetansetjenesten Barns Beste og Fagfokus. Programmet er i stor grad satt sammen på bakgrunn av ønsker og innspill fra deltakere, samt etter råd fra fagfolk på feltet. Et solid team av praktikere og forskere vil sørge for at du får faglig påfyll om:

– Juss og rettigheter
– Helsedirektoratets strategier
– Foreldre og rus
– Gode barnesamtaler
– Pårørende til svært syke
– Foreldre i fengsel
– Omsorgssvikt
– Søsken

Etter konferansen skal du ha oppleve større trygghet i ditt arbeid, og du skal ha fått med deg praktisk kunnskap og verktøy for å kunne bidra til positive endringer. 

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Livene etter lovene. Hører vi stemmene til barn som pårørende?

Professor Borgunn Ytterhus er medlem av det nasjonale forskningsnettverket for barn som pårørende, og har gjennom flere tiår vært blant landets ledende kapasiteter på fagfeltet. Hun er invitert til å holde åpningsforedraget på 2024-utgaven av Barn som pårørende-konferansen. 

-

Status for nasjonal pårørendestrategi 2020-2025

Vi har invitert seniorrådgiver Jacqueline Sæby fra Helsedirektoratet for å orientere om status for nasjonal pårørendestrategi 2020-2025. Vi har også bedt Sæby fortelle om nasjonal pårørendeundersøkelse gjort blant barn og unge. Hvordan er statusen i 2024?

-

Lunsj

-

Når foreldre ruser seg

Turid Wangensteen og Martine Kihle Dalsrud er forfatterne av boka Når foreldre ruser seg. Vi har fått den svært erfarne forskeren, barnevernspedagogen og famillieterapeuten Wangensten til å holde forelesning. Wangensteen har i mange år vært brennende engasjert i å undersøke hvordan de som jobber innen rus, egentlig snakker med barn og unge som har rusavhengige foreldre. Hvorfor vegrer fagfolk ofte seg for å grave dypere? Og gjør mangelen på de gode samtalene med barna når de blir voksne? Vi får et praktisk vinklet foredrag, som skal hjelpe deg i ditt arbeid med barn av foreldre som ruser seg. 

-

Betydningen av den vellykkede barnesamtalen - å møte barn der de er

I dialog med barn som pårørende kan det være utfordrende å samtale. Vi har invitert to barneansvarlige fra Modum Bad sin Avdeling for familiebehandling til å snakke om samtaler med barn. Hvordan kan vi snakke med barn på måter som gjør at de føler seg sett, hørt og anerkjent ut fra konteksten de lever i?

-

Videobasert samtaleterapi til unge som har en forelder med alkohol- eller andre rusproblemer

Hvordan fungerer videobasert samtaleterapi for unge pårørende til foreldre med alkohol- eller andre rusproblemer? Forskerne Marianne Trondsen og Unn Sollid Manskow har undersøkt erfaringene med et nasjonalt digitalt samtaletilbud i regi av Blå Kors kompasset, sett fra både brukernes og terapeutenes ståsted. Sammen med seg har de Frøydis Eidheim, nasjonal leder av Blå Kors kompasset, samt brukerrepresentant Tone H. Mebust, som har benyttet videotilbudet og bidratt i forskningsprosjektet. 

-

Felles innsjekk

Alle som skal overnatte møter i registreringsdesken og får utlevert romnøkler. Hotellets personalet kommer til vår innsjekkingdesk slik at vi skal slippe lang kø:)

-

Samtale med barn som pårørende til alvorlig syke

Regine Frisch fra Kreftforeningen vil holde foredrag om vellykkede samtalesituasjoner mellom fagpersoner og barn og unge. Hun har med seg en ung mann som har vært både bruker av tiltaket Treffpunkt, og som har vært frivillig på Treffpunkt i etterkant. Hva er vellykkede måter å møte barn som pårørende?

-

Felles middag

For de som bestiller overnatting er 3 retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.

-

Med forelder i fengsel

Mange barn og unge tror de er den eneste i verden som har en forelder i fengsel. Faktum er at det er mange tusen av disse barna i Norge. Hvordan kan vi støtte dem?

-

Søskenprosjektet ved Frambu - en oppdatert rapport

Søskenprosjektet (www.sibs.no) er et utviklings- og forskningsprosjekt om søsken som pårørende. Prosjektet er en fortsettelse av et tredelt prosjekt om søsken som Frambu og Universitetet samarbeider om. I Norge har helsepersonell plikt til å kartlegge informasjons- og støttebehov blant søsken som pårørende. Kommunen har ansvar for å tilby forebyggende og støttende tiltak til risikogrupper, som søsken som pårørende. Lenge eksisterte det ikke noe evidensbasert tiltak rettet mot denne målgruppen. Første del av Søskenprosjektet utviklet derfor SIBS, en intervensjon hvor man, gjennom å styrke foreldre-barn kommunikasjonen, ønsker å bedre barnas psykologiske tilpasning.

-

Vi lurer på et par spørsmål...

Vi er nysgjerrige på dere i salen, og på dere der ute i det ganske land. Hvem er dere? Kan dere bidra med enkel hjelp om deres erfaringer? Til hjelp bruker vi nettstedet Menti.com, og kode 2689 6068. Bruk din mobiltelefon eller din pc.  

-

Om å bygge bruer over urolig farvann

Kristiane M. Hansson har en doktorgrad om implementering av pårørendesamarbeid i de psykiske helsetjenestene. Gjennom hundrevis av møter med pasienter, brukere, pårørende, helsepersonell, ledere, kollegaer og andre fagpersoner har Hansson og hennes kolleger lært mye om hvorfor pårørendesamarbeid er så viktig når vi blir syke og hvordan vi kan få det til på gode måter. Hvilken overføringsverdi har dette til våre møter med barn som pårørende? Velkommen til et innsiktsfullt og praktisk rettet foredrag. 

-

Lunsj

-

Barn under radaren

Barn under radaren er et tiltak for tidlig avdekking av omsorgssvikt og barnemishandling ved ambulansetjenesten, akuttmottakene og de ambulante akutt teamene ved Sørlandet sykehus HF. Vi får en orientering om prosjektet, samt oversikt over hvordan denne praktiske sjekklisten kan brukes over hele landet. 

-

Ambulansetjenesten og barn som pårørende

Rådgiver Elisabeth Flagtvedt fra SSHF (Sørlandet sentralsykehus) vil snakke om implementeringsprosessen av prosjektet Barn under radaren på systemnivå. 

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2220,- Dagpakke: 800,- (inkl. mva)

    3020,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2220,- Dagpakke: 800,- (inkl. mva)

    3020,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 3700,- Dagpakker: 1600,- (inkl. mva)

    5300,-
  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3700,- Helpensjon og dagpakker: 3600,- (inkl. mva)

    7300,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3700,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3600,- Tilknytningsøgn: 1200,- (inkl. mva)

    8500,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2250,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    10125,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    18000,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    27000,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    33750,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    47250,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    54000,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    56250,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Ta kontakt med oss.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.