En konferanse for alle som er opptatt av barn og pårørendesamarbeid.
Ann-Kristin Olsen ledet NOU-arbeidet "Svikt og svik", der store feil og mangler med det offentliges håndtering av alvorlig omsorgssvikt, vold og seksuelle overgrepsaker mot barn, ble oppdaget. Utvalget var klare i sine råd om hvordan fremtidige tilfeller kunne forebygges og forhindres, men hvordan gikk det?
Søskenprosjektet er et forskningsprosjekt som gjennomføres av Frambu senter for sjeldne diagnoser og Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo (UiO). Hvordan er det å være søsken til et barn med kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelse? Hva kan funnene fortelle oss om den praktiske veien videre for å hjelpe utsatte barn?
Konsekvensene av å være barn som pårørende kan være livsforandrende, dersom situasjonen er alvorlig nok. Selv om det er mer fokus på hvordan barn har det når noen de er glade i er syke, er det fortsatt en viss berøringsangst fra helsevesenet rundt det å gå inn i pårørendesamarbeid. Men det er ofte ikke så mye som skal til. Kristiane jobber som forsker i implementeringsprosjektet Bedre Pårørendesamarbeid og vokste selv opp med en mor som var fysisk og psykisk syk. Hun arbeider nå med sin doktorgrad om pårørendesamarbeid.
Gjør din BIT er et konsept som kan benyttes av alle som arbeider med barn som pårørende, på tvers av fagfelt og sektor. Det baserer seg på at alle som er i kontakt med barn som har det vanskelig kan og bør bidra, og at alle kan gjøre en forskjell. Alle kan gjøre sin BIT. Det handler om Bekreftelse (B), om å gi tilstrekkelig og tilpasset Informasjon (I), samt å Tåle (T) barns reaksjoner uten å trøste bort det vonde.
Pårørendesenteret arbeider mye med barn som pårørende. Her får vi en oversikt over deres arbeid, samt et kort dykk i deres siste satsning. UngePårørende.no er et nettsted som er laget for (og med) barn som er pårørende. Hensikten er at barn kan få tilpasset informasjon etter alder, samt at de kan spørre fagpersonell om det de lurer på. Informasjonen på siden er utviklet i samarbeid med psykiater Anne Kristine Bergem.
Barnehagen og skolen utgjør noen av de viktigste omsorgsbasene for barn, og kan få en spesielt viktig rolle når familier rammes av sykdom, død og andre livsbelastninger. Gjennom forutsigbare og trygge rammer kan barn oppleve tilhørighet og deltakelse i hverdagen, og de kan få hjelp til å oppleve mening og sammenheng i en vanskelig tid. Heidi synliggjør hvordan barnehagen kan legge til rette for utvikling, mestring og samhold når hverdagen slår sprekker.
Vi møtes for mingling, mat og drikke. Baren åpner allerede klokken 18:30.
Barn som pårørende har i mange tilfeller ansvar i hjemmet som oppleves belastende. Foreldre som strever med psykisk eller fysisk sykdom, skade, funksjonshemming, avhengighetsproblematikk osv. har ofte ikke kapasitet til å utføre en foreldrerolle på samme måte som andre foreldre. Hvordan avdekker vi denne problematikken, og hvordan kan vi hjelpe?
Enkelte miljøer tror at en høyere kraft straffer og belønner folk med sykdommer. At man ikke har erfaring med noe selv, betyr ikke at det ikke eksisterer. Dette er et reelt problem, som Faridah Nabaggala har fått stor oppmerksomhet rundt. Hun er invitert til konferansen for å opplyse om kulturforskjeller, og betydningen av god kunnskap på feltet.
Hvordan er det faktisk å vokse opp med foreldre som har rusmiddelproblemer? Hvordan kan disse erfaringene samlet sett brukes for å forebygge, hjelpe og støtte utsatte barn? Vi har invitert organisasjonen Barn av rusmisbrukere til å forelese.
Godi Keller er en historieforteller av rang. Med sin innsikt og sine kloke betraktninger snakker Keller hjertevarmt om barns måte å forholde seg til det vanskelige. Hans måte å se barn på ligger ikke på det vitenskapelige plan, men med hjertet på rett plass gir han innsikt og gode råd i kunsten å være medmenneske for barn.
CORONAVARSEL: Jennifer har fått påvist corona, og får naturligvis ikke stilt opp til foredrag. Hun skal imidlertid spille inn sitt foredrag i nær fremtid. Dette foredraget skal deretter straks sendes ut til alle som er påmeldt konferansen. Vi beklager det inntrufne. Jennifer Drummond Johansen har studert ungdommer som har vokst opp i en flyktningfamilie. Foreldrenes problemer og opplevelser preger hverdagen deres på ulike måter. Hun opplever at sårbare flyktningfamilier ofte ikke får den hjelpen de trenger, fordi det er for lite kunnskap om hvilke utfordringer de har. Hvordan preger traumer hele familien? Og hva bør hjelpeapparatet gjøre annerledes?
Siri er fersk pensjonist, og tidligere mangeårig leder for BarnsBeste, som er en ledende nasjonal kompetanseaktør innen fagfeltet barn som pårørende. Hun brenner for at barn som er i en vanskelig familiesituasjon på grunn av sykdom eller rus får den oppfølgingen de trenger og har krav på.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.