En konferanse for alle som er opptatt av barn og pårørendesamarbeid.
Leder for BarnsBeste og konferansier Siri Gjesdahl åpner årets konferanse.
Forskning viser at barn og ungdom av rusmisbrukere, har økt risiko for selv å utvikle problemer. Sammenhengen mellom foreldres rusmiddelproblemer og barnas funksjon er imidlertid kompleks. Negative konsekvenser av foreldres rusmisbruk er relevant og viktig, men foreldre som ruser seg kan også være omsorgspersoner med ressurser, ha positive kvaliteter og gode intensjoner. Hvordan opplever barn selv det å ha foreldre som ruser seg, og hvilke behov har de for hjelp og støtte?
Hvem skal lære menn som utøver vold farsrollen? Kristin Håland er blant de i landet med aller mest kunnskap om vold i svangerskap og ved livets start. Hun ønsker å dele noen av sine refleksjoner om tydeligere involvering av fedre i svangerskapsomsorgen. Hvordan kan vi jobbe for å fremme det beste for det ufødte barnet, - og hva er egentlig det beste?
Når noen i familien sliter, virker det inn på alle i familien. Og vi vet at barna er de mest sårbare. Seniorrådgiver Tove Bergh ved Ahus er særlig opptatt av å utvikle mestringsstrategier for barna og deres familier. - Vi som helsepersonell skal bidra til at det som sliter på familien ikke tar for mye fokus og krefter, og skaper en uheldig utvikling, sier hun.
Tid for mat og drikke
BarnsBeste har på oppdrag fra Helsedirektoratet laget et nytt e-læringskurs om barn som pårørende. Kurset brukes i kompetanseheving og utvikling av ferdigheter hos de ansatte i helse- og omsorgstjenestene i kommunen.
Hva gjør du når språk og kultur er en barriere for å gi barn i minoritetsfamilier en god oppfølging? Tilrettelagt informasjon og kommunikasjon ved hjelp av tolk kan i mange tilfeller være nødvendig for å kunne tilby likeverdige helsetjenester og for at barnas rettigheter skal kunne ivaretas.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetMilicia Javdan er etterspurt både som tolk og foredragsholder, og vil øse av sine erfaringer fra samspillet mellom helsevesen og minoritetsspråklige i livskrise.
NKS Veiledningssenter for pårørende Øst og Vest samarbeider om innlegget, som setter søkelys på temaet samtaler med barn som pårørende. Hvorfor er det viktig å snakke med barn som er pårørende? Hvordan planlegge og gjennomføre den viktige samtalen? Hvilke utfordringer kan en møte på? Gjennom disse temaene blir det fokus på Jannike og Solveigs erfaringer i samtaler med barn.
Ahus tilbyr hjelp til barn og voksne som har opplevd brå, dramatisk eller uventet død i familien. Hvordan opptre profesjonelt i møte med barn i sorg og krise? Hva trenger disse og hva kan vi som fagpersoner bidra med for at barn som opplever stor sorg får bearbeidet sine opplevelser?
Bekymringer og belastninger kan på sikt føre til helseproblemer, også for de pårørende. Pårørendesenteret i Fredrikstad mottok i 2019 pris for sitt arbeid med å bedre støtten til pårørende, med særlig fokus på barn.
- Hvordan er det å balansere hverdagen med sykt barn og friske søsken?
- Stadige prioriteringer foreldre må gjøre.
- Den dårlige samvittigheten.
- Ulike reaksjoner og behov blant yngre og eldre søsken.
- Å kjenne sine rettigheter / manglende tilbud lokalt.
- De positive sidene ved å vokse opp med et søsken som ikke er helt som alle andre.
Tid for mat og drikke
Barn føler på endringer i familieklimaet, og er prisgitt de voksnes forklaringer på hva som skjer og hvorfor. Hva er de viktiste hovedbetraktningene i kommunikasjon når barn lever under forhold de ikke får hjelp til å forstå?
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetPsykologspesialist Marianne Straume har arbeidet med barn i krise i 30 år, og har lang erfaring i både å se hvilke forestillinger barn skaper seg om situasjonen, samt hvordan man best kan snakke med barn og temaet slik at de forstår.
- Alle priser er inkl. moms.
Denne konferansen er heldigital og man kan kun se denne på internett. Du vil motta link en stund før konferansen starter slik at du slipper å finne frem denne samme dag. Du kan bruke PC, MAC, nettbrett og telefon.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kanne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Deltakerbevis får man ikke ved gruppevinsing da vi ikke har noen mulighet til å spore om deltakerne faktisk følger arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
ja, det er mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Dere er hjertlig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
I tillegg til å møte mange deltakere, blir bedriften også vist her på nettsiden til konferansen. Fagfokus har mer enn 500.000 sidevisninger i året.
Pris: 3500 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: (begge dager) eller helpensjonspakke: . Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er eks. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.