Psykisk helse, vold, overgrep, mobbing, livsmestring, lover og regelverk
En samtale med barn vi er bekymret for, er noe mer enn å bare stille spørsmål. Det er klare sammenhenger mellom hvordan voksne formulerer seg, og hva et barn forteller. Den voksnes kommunikasjonskompetanse blir derfor viktig. Dette innlegget handler om samtaler med barn i barnehagen ved bekymring for vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt. Harald Dean er pedagog, forfatter og jobber som familieveileder i barneverntjenesten Bydel Vestre Aker i Oslo. Noe av det som driver han i arbeidet er å bidra til større åpenhet om tabubelagte temaer.
Hvordan etablerer vi en kultur for å snakke om kropp og seksualitet i barnehagen og på skolen. Språket barn får gjennom en åpen dialog er nødvendig for at barna skal vite og være i stand til å gi beskjed om grenser som overskrides.
Barnehagehverdagen skal være preget av lek, trivsel og mestring, som igjen skal skape livsglede og følelse av egenverd. Positive opplevelser og ulike erfaringer i barnehagehverdagen bygger grunnmuren som gjør at barn lettere tåler motstand og frustrasjon senere i livet. Livsmestring bygges best i hverdagsaktiviteter når barna leker og får være seg selv, ved at personalet skaper rom for deres følelsesuttrykk og deres utforskende og lekende innstilling. Hvilken betydning har barnehagepersonalet har for barns livsmestring? Hvilke ulike perspektiver innenfor livsmestringsbegrepet og ulike faktorer som kan bidra til å fremme barns livsmestring?
Hva skal ansatte gjøre når de er bekymret for et barns omsorgsituasjon? Kari og Elisabeth presenterer forskningsbasert og praksisnær kunnskap om barnehagens arbeid med barn i utsatte livssituasjoner. Innlegget tar utgangspunkt i to prosjekter om små barns beskyttelse og samarbeid mellom barnehagen og barnevernstjenesten.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetDet rettes søkelys mot barns omsorgssituasjon og barnehagens formelle og uformelle ansvar som en sentral forebyggende arena. Sentrale spørsmål er hvordan barnehagen gjennom endringsvilje og systematisk kompetanseutvikling kan bidra til å oppdage, anerkjenne og handle når uro og bekymring oppstår.
En rekke tilsyn de siste årene har avdekket avvik på regelverket om spesialpedagogsik hjelp og individuelt tilrettelagt barnehagetilbud. Hva er kommunens plikter, samt barn og foreldres rettigheter? Øystein Stette gir praktiske råd om hvordan man tilrettelegger og systematiserer tilbudet til barnas beste.
For de som bestiller overnatting er 3 retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.
Krenkelser og mobbing står sentralt i den nye barnehageloven, og barnehageansatte opplever det som svært vanskelig å håndtere voksne som krenker barn. Både fordi grensene for hva som er en krenkelse er subjektive, men også fordi det skaper dårlig stemning i ansattegruppen. Hva er en krenkelse? Hvor "sint" skal en barnehageansatt tillate seg å være? Hvor går grensene mellom irettesettelse og krenkelse?
Hva gjør man for å forebygging mobbing i barnehagen? Ingrid Lund er en av våre fremste forskere og formidlere om nettopp denne tematikken. Hun ser nærmere på hvordan man skaper en barnehagekultur som forebygger mobbing, samt hvordan man skal agere når skaden er skjedd og en mobbesak har oppstått.
Barnehagen utgjør en av de viktigste omsorgsbasene for barn, og kan få en spesielt viktig rolle når familier rammes av sykdom, død og andre livsbelastninger. Gjennom forutsigbare og trygge rammer kan barn oppleve tilhørighet og deltakelse i hverdagen, og de kan få hjelp til å oppleve mening og sammenheng i en vanskelig tid. Heidi synliggjør hvordan barnehagen kan legge til rette for utvikling, mestring og samhold når hverdagen slår sprekke.
Det kan være vanskelig å forstå og vite hvordan man skal roe ned et barn som er ute av seg. På innsiden av et utagerende og voldsomt ytre, løper intense følelser løpsk. Disse kan oppleves som overveldende både for barnet selv, andre barn og de voksne som jobber i barnehagen. Her får du en innføring i teoretisk forståelse for barn som kan ha et krevende og voldsomt uttrykk i barnehagen.
Uro og krangling er en del av barnehagens hverdag. Stort sett lar problemene seg løse, men noen ganger blir man sittende fast i handlingsmønstre som forsterker konfliktene. Dette innlegget viser hvordan pedagoger og barnehagepersonale kan tenke og handle i en rekke utfordrende situasjoner. Vi ser på metoden lavaffektiv tilnærming, hvor følelsesregulering og tilpassing av krav er viktige faktorer.
Fysiske deltakere får utdelt boken på konferansen, og digitale deltakere får tilsendt boken i e-bok format. Kun 1 bok pr. påmelding. Ved digitale gruppepåmeldinger følger det med en bok pr. gruppe.
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1700 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3600. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.