Barnevernsreformen - Hvordan må vi endre vår måte å jobbe på, som følge av reformen?
I 2022 trer barnevernsreformen i kraft. Formålet er at barn som trenger det, skal få hjelp til rett tid. Kommunene får et større ansvar for barnevernet, og det forebyggende og tverrsektorielle samarbeidet må styrkes. Erik Stene er fagdirektør i Helsetilsynet og vil, basert på de erfaringer og kunnskap tilsynsmyndighetene har om barnevernet, fokusere på reformens ideologi og hva dette vil bety i praksis for de som jobber med barn, unge og deres familier.
For aller første gang får kommunesektoren et verktøy som gjør det mulig å beregne hvor mye det lønner seg å forebygge utenforskap. KS har utviklet verktøyet for å gi flere mennesker et godt liv, og å gi barn og unge den innsatsen de fortjener.
Det å stå i arbeidshverdagen med yrkesstolthet og ydmykhet krever fokus, tilstedeværelse og et tydelig hvorfor. Ikke minst evnen til skape tydelige brudd, og skape pauser i en innholdsrik arbeidshverdag. Hva skal til for å stå robust sammen med kollegaer og trives i usikkerhet, samtidig som har grenser! Bianca gir deg enkle verktøy som har stor effekt for å ta godt vare på den viktigste ressursen, deg.
Vi har invitert to av pilotkommunene, samt Sandes kommune for å dele relevante erfaringer for reformen.
Det forebyggende barnevernet står sentralt i reformen, og alle kommuner skal nå lage sin egen plan for sitt forebyggende arbeid. Her får du en oversikt over hvordan Færder kommune har løst dette, og hvordan barnevernets forebygging intergreres i resten av kommunens arbeid. Prosjektleder Lotte Terese Bergan kommer også inn på erfaringer med hjelpetiltak, hastearbeid og fosterhjemsområdet.
Alta kommune er takknemlige for å vært en del av pilotprosjektet, og er godt i gang med jobben som alle kommuner nå skal gjennom. Her forteller de om hvordan de har fått til, og forankret, bedre tverrfaglig samarbeid, fleksibel bruk av ansatte, og hvordan flere tjenester enn barnevernet nå føler eierskap til forebyggende tjenester. Men de har også fått smake på de nye øknomiske konsekvensene dersom det forebyggende arbeidet ikke lykkes.
Sandnes kommune har siden 2018 satset stort på en 5-årig implementeringsplan av FIT (Feedback informerte tjenester). Dette er ett verktøy som systematisk måler virkning av tiltak og tilfredshet fra brukerne. Sandnes er de første som i stor skala har implementert det i hele barneverntjenesten. Hva er deres erfaringer, og hvilken tips har de for å sikre ett helhetlig brukerperspektiv i alle kommunens tjenester til barn og unge, jmfr barnevernreformens intensjon?
Plutselig sykdomsfrafall i går fra foredragsholder, så dette innlegget utgår.
Barneverntjenesten i Bærum har over tid satset på forebygging og tidlig innsats gjennom systematisk kvalitets- og tiltaksutvikling. Sammen med Asker kommune og Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge (NUBU) etablerte Bærum i 2016 behandlingstiltaket MST-CAN. MST-CAN (Multisystemic Therapy - Child Abuse and Neglect) er en evidensbasert behandlingsmetode for familier der barn og ungdom blir utsatt for vold og/eller alvorlig omsorgssvikt hjemme. I foredraget presenteres MST-CAN i lys av barnevernreformen, sammen med resultater og erfaringer med tiltaket i barneverntjenesten.
Endringstretthet og reformstretthet er begreper som ofte benyttes i offentlig sektor, der endringsprosesser kommer som følge av nye regler og forskrifter. Stein Jonny Valstad ser på hvordan vi skal sørge for at alle spiller på lag under sterk endring og høyt press. Barnevernsreformen legger opp til en endring som er lett å forstå, men vanskelig å få til i en travel hverdag.
Barnevernets taushetsplikt er, og skal være, streng. Reformen legger opp til større grad av samarbeid på tvers av tjenester, og selv om taushetsplikten ikke skal være til hinder for dette, ligger det i ryggmargsrefleksen til mange barnevernsansatte å gi innsyn "on a need to know basis". Hvordan påvirker dette samarbeidet, og hva er rett tolkning av taushetsplikten mellom tjenestene?
Hvorfor er det noen ganger slik, at selv de beste planer ikke overlever første møtet med virkeligheten? Reformen skal snart implementeres i alle kommuner, og til en viss grad, vet vi hva vi skal gjøre. Hva må vi fokusere på for å gi planene våre de beste forutsetninger for å lykkes?
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.