En møteplass for alle som arbeider med mennesker med bipolar lidelse
Mennesker med bipolar lidelse kan fort bli redusert til bare lidelsen, både av seg selv og andre. Det kan være lett å glemme at det først og fremst er et menneske med mange talenter og egenskaper, akkurat som alle andre mennesker.
Pia har i mange år vært en kjent stemme i podkasten Pia og psyken. Før hun leder oss gjennom konferansen forteller hun sin historie, som kan være et bakteppe til ettertanke gjennom hele konferansen.
Marianne er styreleder i Bipolarforeningen, og lever selv med diagnosen. 160000 mennesker i Norge har bipolar lidelse og de aller fleste av dem møter helsevesenet på et eller annet nivå. De ønsker alle det samme - å bli møtt på en måte som gjør at de selv har kontroll på og medvirkning i sin egen behandling. Hvordan får vi til reell brukermedvirkning i praksis - også når det stormer?
Uansett om man føler seg frisk eller syk, er bipolare lidelser en diagnose som får betydning. I perioder kan det være plagsomme symptomer, nedsatt funksjonsevne og livskvalitet. I andre perioder kan alt oppleves fantastisk. For de nærmeste kan det lett virke ganske forvirrende. Å både forstå selv og kunne forklare til andre, er en viktig del av å leve et godt liv med bipolar lidelse. Den anerkjente psykologen Hedvig Montgomery ser nærmere på mestringsstrategier for å leve et best mulig liv.
Hvordan håndterer vi som fagpersoner de mellommenneskelige konsekvensene av sykdommen? Hvordan hjelper vi de som rammes med å forstå og akseptere sykdommen? Er vi flinke nok til å se bak medisinering og symptomer? Marianne og Hedvig samtaler om problemstillinger og spørsmål rundt hvordan man lever et best mulig liv med bipolar lidelse.
Bipolar lidelse øker risikoen for avhengighet av alkohol og rusmidler, og kompliserer oppfølging og behandling. I hvilken ende starter man, hva bør man være obs på, og hvordan går man frem for å oppnå integrert behandling av bipolar lidelse og rusmiddelproblem?
REACT - som er en forkortelse for Relatives Education And Coping Toolkit, er et nettbasert selvhjelpsverktøy for familie og venner til personer med psykiske vansker som inkluderer psykose. Det ble utviklet av et team ved Lancaster University Hospital under ledelse av Professor Fiona Lobban og klinikere, forskere og pårørende til personer med psykose. Her forteller TIPS Øst om hvordan verktøyet benyttes og erfaringene med dette.
Å hjelpe de som er rammet med forebygging av tilbakefall er en av våre viktigste oppgaver. Dag Vegard Skjelstad er spesialist i klinisk voksenpsykologi og har doktorgrad på bipolar lidelse. Han er også forfatter av boken «Bipolare lidelser - Forståelse og forebygging av tilbakefall»
I denne bolken presenteres faktorer som øker og reduserer risikoen for tilbakefall. I tillegg ser Dag på prinsipper, verktøy og konkrete forslag til hvordan man kan forebygge og stabilisere i lidelsens fire faser.
Fokuset er på hva personer med bipolar lidelse selv kan gjøre med hjelp fra helsepersonell, de nærmeste og andre støttespillere.
Ny kunnskap om bipolar lidelse, tyder på at forekomsten av psykotiske symptomer er vanligere enn antatt. Hvordan oppdager man symptomene og hva gjør man når bipolar lidelse og psykoser oppstår sammen?
Bruk av digitale verktøy er et viktig satsingsområde ved NORMENT. Nylig ble Trine Vik Lagerberg og kollegaer ved senteret tildelt en innovasjonspris fra Oslo universitetssykehus for utviklingen av en app for måling av symptomer ved mentale lidelser. Målet er å få mer kunnskap om hvorfor symptomene ved mentale lidelser varierer over tid, og hvordan ulike symptomer og livsstilsfaktorer henger sammen. Her forteller hun om hvordan digitale verktøy kan brukes i behandling.
Pia Pedersen (f. 1967) journalist, bosted Oslo. Skapte podkasten «Pia og psyken» i 2015 som følge av at hun ble diagnostisert med bipolar lidelse. I serien har hun, sammen med huspsykolog /-psykiater og gjester dykket inn i menneskers psyke så godt som ukentlig siden oppstarten. Pia har lang erfaring som journalist, produksjonsleder, produsent og nyhetsanker, blant annet fra NRK, Nordisk Film, Reel Image og Asker og Bærum Lokal- tv. Hun grunnla også nettgalleriet Artgate. i 2018 startet hun podkastbyrået Tid og Lyst, som i dag produserer både egne serier og podkaster på oppdrag fra kunder, fra sitt eget studio på Grünerløkka
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.