Møteplassen for alle som jobber med arbeids- og aktivitetstilbud fortsetter, for syvende år på rad.
Nils Erik Ness er en nestor innen Ergoterapifaget i Norge, og har gjennom et langt yrkesliv undervist i og forsket på kjernen i ergoterapifaget - nemlig meningsfull aktivitet. De som jobber med hjelpe andre til å fylle dagene, har en mye viktigere jobb enn man får kreditt for. Man jobber med selve kjernen av det å være menneske. Så hvorfor er din jobb så viktig, og hvorfor er det så viktig å delta i arbeid og aktivitet?
Tid for mat og drikke
Siv-Anita fra Sølvsuper helse-og velferdssenter i Bodø har sammen med sine kolleger opplevd store endringer i tilbudet som følge av, og i kjølvannet av Korona. Her tar hun opp hvordan de har løst to av sine hovedutfordringer:
Enten du jobber med arbeid eller aktivitetstilbud, er den miljøterapeutiske tilnærmingen til arbeidet sentralt. Miljøterapi er sin natur faglig begrunnet, planlagt, systematisk og bruker aktivt samspillet mellom mennesker og miljø. En travel hverdag er det som oftest tar livet av god miljøterapi. Ole Greger Lillevik dykker inn i hva som er god mijøterapi, og hvordan man kan passe på å holde fokus i en travel hverdag.
Ole Greger en dyktig foredragsholder som evner å gjøre det kompliserte enkelt. Han brenner for mijøterapeutisk arbeid, og reiser landet rundt for å undervise om tematikken.
Felles for alle som arbeider med arbeid og aktivitetstilbud er at det finnes få fellesressurser og trekke på. Dersom du har en utfordring i hverdagen, er det svært sannsynlig at andre har hatt samme type problem. I forkant av konferansen vil vi derfor utfordre noen av deltakerne til å sende inn problemstillinger og lage et utvekslingstorg der deltakerne kan engasjere seg, skape nettverk og få innspill til problemer de har i hverdagen.
Alle som er påmeldt med overnatting møtes til en 3-retters festmiddag på kvelden.
I den ærverdige sveitservillaen Villa Walle, driver inntil 220 medlemmer, med verdiskapning som faller utenfor vår smale definisjon av arbeidsliv. Gjennom frivillig innsats, kunst og kultur, skaper medlemmene gode liv. Marianne forteller oss om hva tilbudet betyr for medlemmene, hvordan de organiserer arbeidet, og hvilke verdier aktivitetene sirkler rundt.
Jæren Recovery College hjelper mennesker å fylle dagene på en meningsfull måte, samtidig som de bidrar med kompetanseheving til både fagfolk og personer som trenger hjelp og støtte. Her er deltakerne studenter og er med i samskapingen av utdanningstilbudet på lik linje med fagpersonellet. Et ekte vinn-vinn tilbud for alle parter.
Back in the Ring er et nasjonalt tilbud som tilbyr yogaklasser, aktiviteter, arbeidstrening, utdannelse og fordypning i yoga. De retter seg spesielt mot rusavhengige, innsatte og alle som ønsker å gjøre et comeback i livet. Her forteller de om hvordan de går frem for å nærme seg de som trenger deres hjelp og støtte.
Tilrettelagt fysisk aktivitet som behandling mot psykiske plager er virksomt og ressursbesparende. Likevel brukes fysisk aktivitet for lite som målrettet behandling. Hvorfor er det slik?
Psykisk helsearbeid handler ofte om arbeid med mennesker i endringsprosesser. Toril Moe er særlig interessert i motivasjonsprosesser, og spesielt om hvordan man kan endre livsstil spesielt knyttet til fysisk aktivitet. Hun vil presentere ulike strategier og praktiske råd rettet mot endring av vaner/livsstil.
Ved Olsrud - Hamar Arbeid og Aktivitet har de tatt inn over seg at brukergrupper og behov endres. Yngre brukere kommer inn med andre drømmer, ønsker, og ferdigheter. De er godt i gang med en endringsprosess, der brukermedvirkning, kompetanseheving og nye aktiviteter står sentralt.
Ved Høgskolen i Innlandet har de ansatt medforskere som selv har utviklingshemming for å forske på hva de får ut av arbeids og aktivitetstilbudet. Her presenterer de resulatene av forskningen sammens med Høgskolelektor Ragnhild Jensen Roalseth.
På Ragna Rindals Dagsenter er de opptatt av at dagsentervirksomheten skal bygge opp under den enkeltes personlige utvikling og mål, og aktivitetene skal være tilpasset deltakeren og ikke omvendt. Hvordan gjør de dette i praksis? Og hvordan bygger de opp under sin visjon om "den gode hverdagen" ?
«Lise Langemyhr har forsket på hva dagsenter betyr for mennesker med psykisk utviklingshemming. Arbeidstakerne forteller blant annet om kontraster i måten de blir møtt på- på jobb i samfunnet ellers. På dagsenteret anerkjennes de for den de er, og de får være i andre roller enn de har mulighet til ellers i samfunnet. Hun har også forsket på bruk av teknologi i dagsenter, og funnet at det ikke er dyre løsninger som fungerer best.
Velferdsteknologi som skal hjelpe personer med utviklingshemming å fungere i arbeid og aktivitet, finnes det lite av. Ved AOK i Larvik har man aktivt gått inn for å ta i bruk teknologiske hjelpemidler som er tilpasset den enkelte bruker. Med gode medarbeidere og tett samarbeid med den lokale videregående skolen innen industriell produksjon, har de ofte funnet løsninger. Felles for det som fungerer er at det er laget på stedet for å løse problemer der og da.
Tid for mat og drikke
Alle som arbeider med bruker eller pasientkontakt må ofte bruke egne følelser for å skape en stemning som gir fornøyde brukere og klienter. Denne type arbeid stiller krav om smil, høflighet, engasjement og empati, uavhengig av den ansattes dagsform og humør. Hvordan påvirker dette arbeidsmiljøet og hvilke positive og negative effekter har det på den ansatte?
- Lunsj, pausemat og fri kaffe/te er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Kjartan Mølstrevold er boleder i Stavanger kommune og har lang erfaring med organisering av tjenester innen psykisk helse og recovery. Kjartan viser på hvordan aktivitet former identitet. En holdning «Du klarer dette – vi kan hjelpe deg.» gir mulighet for et personlig ansvar til den enkelte, samtidig formidles håp og mulighet for hjelp. Dette å selv ha en reell påvirkningskraft har stor betydning for integriteten. Når man legger til rette for reell brukermedvirkning og tar aktive valg for å endre den tradisjonelle maktbalansen, har Mølstrevold erfaring med at relasjonene og tjenestene blir bedre.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også tilgang på opptak av konferansen i sin helhet, dette opptaket er tilgjengelig i 14 dager.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertlig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
I tillegg til å møte mange deltakere, blir bedriften også vist her på nettsiden til konferansen. Fagfokus har mer enn 500.000 sidevisninger i året.
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1540 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3200. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.