En konferanse om sakene som virkelig utfordrer barnevernstjenesten og samarbeidspartnere.
Vi starter dagen med å se nærmere på fellestrekk ved komplekse barnevernssaker, og sette fokus på viktigheten av kompetanse på analyse, hypoteser og bias. Det er av avgjørende betydning av de som arbeider i barnevernet lærer og vedlikeholder sin kompetanse om hvordan man bygger hypoteser, og arbeider systematisk for å bekrefte eller avkrefte disse. I tillegg ser foredragsholder på fallgruver som bias og nøytralitet.
Når barnets atferd gir grunnlag for bekymring, trekkes ofte konklusjoner for raskt og dessverre på feil grunnlag. Her ser foredragsholderne nærmere på de vanligste vanskene som barn har i komplekse saker. Dette er vansker som gjør det vanskelig for familien å fungere, og som igjen forsterker problemene. Vi ser på temperament, nevroutviklingsforstyrrelser, og alvorlige psykiske lidelser, samt hvordan dette påvirker samspillet i familien.
Hva innhenter vi informasjon om, hvordan bearbeider vi den, og hvordan sikrer vi at vi har rett og tilstrekkelig informasjon til analysen. Judith og Kjersti går gjennom kulturelle vurderinger, informasjon om barn og foreldre. I tillegg presenterer de hjelpeverktøy for kristisk refleksjon og analyse. Det benyttes refleksjonsoppgaver og eksempler fra barnevernstjenesten for å belyse fagstoffet.
Kongsberg kommune har vært gjennom en omleggingsfase i tråd med prinsippene Judith og Kjersti har brukt dagen på. Her forteller de hva de har gjort, hvordan de har fått staben til å trekke i samme retning, og hvilke forskjeller de opplever i måten å jobbe på før og nå, samt hvilke opplevde resultater de har hatt etter omleggingen til systematisk kritisk tenking.
I grenselandet mellom barnevern og psykisk helse, er et godt samarbeid en nødvendig forutsetning for et godt tilbud. Selv om fagutøverene på begge fronter som regel gjør sitt beste, oppleves det imidlertid alt for ofte at uklare mandater og ulikt syn på bakgrunnsproblematikk stikker kjepper i hjulene for et godt og effektiv samarbeid. Det er også en utbredt oppfatning blant barn og foreldre at tilbudet mellom BUP og barnevern er svært personavhengig. Dag 2 fokuserer på nettopp disse problemstillingene?
Barnevernet opplever ofte at spesialisthelsetjenesten har en avventende holdning til å involvere seg for spørmål om omsorgssvikt er avklart. Avdelingsdirektør i Bufdir åpner dagen med å se nærmere på ansvarsområdet til barnevernet i gråsonelandet mellom psykisk helse og barnevern.
Stillasbyggerne står på barrikadene for å hjelpe barn i gråsonen mellom barnevern og psykisk helse. De jobber tett med barnevernstjenesten og psykisk helsetjeneste med å smøre maskineriet, og for å bryte ned barrierer mellom ulike tjenesteytere.
I dette innlegget vil de bruke en kombinasjon av teori og ferdighetstrening for å vise hvordan samarbeid mellom ulike tjenester kan gjøres mer effektivt. Vi inviterer deltakerne til å være med på ferdighetstreningen i et konferanseinnlegg litt utenom det vanlige.
Hva gjør vi med de komplekse barnevernssakene? Her tar vi opp tråden fra de andre og avrunder konferansen med praktiske eksempler om hva som er viktig i møtet med de komplekse barnevernssakene.
Takk for denne gang og vel hjem!
Ingrid M. Bruun
Ingrid M. Bruun jobber som daglig leder & foredragsholder for Kompetansesenter for livsmestring og folkehelse (livshelse.no). Til tross for sin unge alder, har hun allerede rukket å bli en merittert foredragsholder, som kombinerer faglighet med egne erfaringer i sitt engasjement for blant annet frivillig innsats.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.