En konferanse om de særskilte vanskelige sakene: Hvordan behandler vi de potensielt farlige? De som motsetter seg hjelp? De som ikke mestrer bosituasjonen.
Tidvis skal vi ivareta syke mennesker som har en grenseløs atferd. Når vil det være riktig å skjerme en bruker, for å gi et tjenestetilbud som er faglig, etisk og juridisk forsvarlig?
Som helsepersonell skal vi hjelpe mennesker med å ta positive veivalg i livet. Hvor går tålegrensen for de «dårlige» valgene? Rosenqvist tar for seg manglende samtykkekompetanse og autonomi.
Langvarig omsorg for krevende mennesker uten bedring, kan tappe vår emosjonelle konto. Hvordan ivaretar den gode hjelperen seg selv og sine kollegaer i langvarig relasjon med destruktive mennesker.
Ukontrollert sinne kan hindre god helse og sosial utfoldelse. Sinneproblem kan være en viktig faktor som gir begrensninger for personer med utviklingshemming. De siste 20 årene har vi fått stadig bedre kunnskap om at behandling av sinne med kognitiv atferdsterapi (KAT) er virksomt for personer med utviklingshemming. En arbeidsgruppe ved St. Olavs Hospital har utviklet en behandlingsmodell med støtte og veiledning fra internasjonal ekspertise. Modellen er utformet og laget for at fagpersoner som jobber med målgruppen skal kunne benytte dette i sin kliniske hverdag.
For de som bestiller overnatting er 3 retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.
Det hender at vi ikke lykkes med helsehjelpen. Noen ganger går det også fryktelig galt. Hvordan kan vi gå inn i disse hendelsene for å forebygge de vonde ringvirkningene og lære, - for at vi skal stå bedre rustet i møte med de mest komplekse utfordringene?
God samhandling krever kjennskap til hverandre over fag- og organisasjonsgrensene. Hvordan oppnår vi godt samarbeid rundt de pasientene som trenger oss mest? Og: Hva hindrer oss?
I reisen mot bedring, både personlig og i bredere psykososial sammenheng, ligger det en underkjent kraft i de stillestående øyeblikkene – periodene der det tilsynelatende ikke skjer noen synlig fremgang. Gjennom dette innlegget vil vi utforske dybden av recovery-prosessen, hvor tålmodighet ikke bare er en dyd, men et fundamentalt verktøy for varig endring.
Hvordan det virkelig er å bo i bemannede boliger? Arnhild Lauveng forteller om et unikt prosjekt som gir et innblikk i hverdagslivet til beboere som trenger omfattende psykisk helsehjelp. Hva skal til for å gjøre om en tradisjonell bemannet bolig til en helsefremmende bolig?
Roger starter med et dykk i vold og voldens psykologi generelt, og fortsetter med ulike alternativer til verktøy som kan brukes i de ulike settinger. Vi ser også nærmere BVC (Brøset violence checklist) og om betydningen av gode registreringsrutiner.
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Kjartan Mølstrevold er boleder i Stavanger kommune og har lang erfaring med organisering av tjenester innen psykisk helse og recovery. Kjartan viser på hvordan aktivitet former identitet. En holdning «Du klarer dette – vi kan hjelpe deg.» gir mulighet for et personlig ansvar til den enkelte, samtidig formidles håp og mulighet for hjelp. Dette å selv ha en reell påvirkningskraft har stor betydning for integriteten. Når man legger til rette for reell brukermedvirkning og tar aktive valg for å endre den tradisjonelle maktbalansen, har Mølstrevold erfaring med at relasjonene og tjenestene blir bedre.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1700 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3700. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.