Flyktning­konferansen 2022

En konferanse om ivaretakelse av flyktninger, deres familier og deres psykiske helse.

Konferansen er kansellert

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.

Flyktningkonferansen 2022

Få oversikt

Litt om konferansen

Krigen i Ukraina har gjort at Norge har økt sin beredskap for å ta imot flyktninger. Nok en gang ruster vi opp for å ta imot mennesker som flykter fra krig. Vi har samlet norges ledende fagpersoner for å snakke om hvordan vi best tar imot flyktningefamiliene som kommer. 

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Migrasjon og flukt i familierelasjoner

Når familier flykter oppstår det brudd i det som er normalhverdagen og flukten fra det kjente til det ukjente skaper for mange traumer. Flukten er noe som familier tar med seg selv om de ikke lenger flykter. Hvordan er det mulig å hjelpe familier som har vært på flukt og gi dem en god start på bosettingen i Norge?

-

Hvilken forståelse og erfaring har flyktninger med psykisk helse fra hjemlandet?

Psykisk helse er kulturelt betinget og hva som ansens som psykisk helse er avhengig av den kulturen den enkelte kommer fra. Kultur kan da sette barrierer for å søke hjelp og utrykke seg om psykisk helse i Norge. Hvordan kan helse- og integreringstjenesten imøtekomme og overkomme kulturelle barrierer i møte med flyktningers psykiske helse? 

  • Funn fra poliklinikk og asylmottak  
  • Posttraumatisk stress – symptomer og behandling  
  • Kultursensitiv tilnærming til psykisk helse 
-

Ukrainske flyktninger i Norge: Hvordan kan frivillige organisasjoner bidra?

Nataliya kjenner det ukrainske samfunnet godt og har innsikt i hvilke midler som kan brukes for å gi ukrainere en god start i Norge. Samspillet med frivillige organisasjoner er en viktig brikke for å skape både nettverk og forståelse. I dette innlegget viser Nataliya hvordan det kan jobbes med ukrainske flyktninger og hvordan frivillig sektor er en viktig brikke for å skape trygghet og legge til rette for en god etablering.

-

Traumer og traumebevisst tilnærming - Å forstå mennesker i lys av hva de har opplevd

Mange av flyktningene som nå kommer har opplevd grufulle ting, og lever i usikkerhet. Hvordan forstår man disse menneskene i lys av det de har opplevd og hva gjør vi først.  Her belyses hvordan kompetanse om systematisk traume bevisst omsorg kan ha effekt, teoretisk og praktisk.

-

Ny i Norge – en del av lokalsamfunnet

Ved ankomst har flyktninger mange spørsmål om sin hverdag. Det være knyttet til jobb, skole, barnehage eller helse. Et viktig moment i dette er å bli en del av lokalsamfunnet. Hvordan kan flyktninger få bistand og hjelp til å bli en del av små og store lokalsamfunn?

-

Sorgarbeid - det finnes ingen snarvei

Det fins ingen snarvei i sorgarbeidet, enten det gjelder barn eller voksne. Knut Andersen arbeider ved Seksjon Sorgstøtte på Ahus, og har også jobbet direkte med sorgstøttearbeid i Ukraina. Her snakker han om sorgarbeid for de som har mistet noen. 

-

Styrket samarbeid – foreldre, barn og skole

Bærum kommune har utviklet et kurstilbud for foreldre med barn i skolen for å kunne følge opp barna bedre og ta del i deres skolehverdag. Dette kurstilbudet kommer i tillegg til program for foreldreveiledning. For å kunne bli integrert og ta del i et normalt familieliv, er det for mange nødvendig med økt støtte og oppfølging av barna. Hvordan er det mulig å jobbe praktisk og konkret med foreldreveiledning og samtidig sørge for bedre integrering?  

-

Den vanskelige adskillelsen

Vi ser nå flyktningfamilier som blir adskilt på grunn av krig. Noen må kanskje leve fra hverandre i mange år, ofte i forskjellige land. Dette utgjør store psykiske påkjenninger for familien som helhet, så vel som for det enkelte familiemedlem. Mange vil også ha vært utsatt for belastende og potensielt traumatiserende hendelser, noe som vil påvirke psykisk helse og samhandlingen innen familien.  Hvordan kan vi best jobbe med familier som er traumatisert, som har behov for psykisk helsehjelp og som trenger støtte i forbindelse med familiegjenforening?  Nora sankker om sårbarhet, mestring, familiesamtaler og hvordan vi ivaretar de med særskilte behov.

-

Hvordan ta imot barn og unge på en god måte?

Barn og unge som har opplevd krig og flukt har behov for omsorg og å bli sett av de som er tett på dem. Dette både i barnehage, kommune og skolen. Hvordan er det mulig å jobbe med barn og unge og gi dem en god start i Norge?

-

Hva slags samfunn er det ukrainske flyktninger forlater?

Samfunnet til ukrainere ligner på mange måter på vårt, men det er også en del kulturelle forskjeller. Enkelte normer, uskrevne regler og verdier kan være forskjellige fra de som er vanlige i Norge. Aadne har i mange år hatt forskningsprosjekter i Ukraina og er blitt godt kjent med det ukrainske samfunnet gjennom feltarbeid i ulike deler av landet. I dette innlegget deler han innsikter han har opparbeidet både gjennom forskning og i sosial omgang med ukrainere som kan være nyttig å kjenne til i arbeidet med ukrainske flyktninger.

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 1860,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    2630,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 1860,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    2630,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 3100,- Dagpakker: 1540,- (inkl. mva)

    4640,-
  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3100,- Helpensjon og dagpakker: 3200,- (inkl. mva)

    6300,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3100,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3200,- Tilknytningsøgn: 1200,- (inkl. mva)

    7500,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2100,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    9450,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    16800,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    25200,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    31500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    44100,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    50400,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    52500,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Ta kontakt med oss.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.