Frivillighets­konferansen 2022

Hvordan ser fremtidens frivillighet ut, og hva er viktig å tenke på for å lykkes med et bærekraftig frivillig miljø? Vi ønsker også å belyse det grønne skifte og hvilke mulighetsrom som ligger her for frivilligheten.

Konferansen ble gjennomført 10. mai. 2022

Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Frivillighetskonferansen 2022

Få oversikt

Litt om konferansen

Konferansen retter seg mot alle som jobber i det frivillige, samt ledere og mellomledere som er i kontakt med frivilligapparatet. Vi konsentrerer oss om hvordan vi kommer vi tilbake, og kan berede grunnen for mer sosialt fellesskap, inkluderende møteplasser og bedre kår for den nødvendige tredje sektor. Vi ønsker også å se på betydningen av det grønne skiftet. 

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Åpning av Frivillighetskonferansen 2022

Velkommen til Frivillighetskonferansen. Hva skjer på feltet akkurat nå?

-

Hvordan og hvorfor organisere de frivillige for å øke engasjementet og få inn flere frivillige?

Sylvia Jacobsen vil sette søkelys på praktiske, fungerende tiltak for frivillige. Det handler om at god organisering vil føre til at vi får inn, og klarer å beholde flere av våre viktige, frivillige ressurser. Sylvia presenterer et konkret verktøy som dere får med dere hjem. Dette skal også diskuteres rundt bordet, og det settes av tid til erfaringsutveksling 

-

Årets frivillighetskommune 2021

Vi gratulerer Moss kommune med utmerkelsen for fjoråret, og gleder oss til å bli inspirert og høre deres reise mot å bli årets frivillighetskommune 2021. Prisen Årets frivillighetskommune ble opprettet av KS og Frivillighet Norge i 2016. Vi ønsker å hedre prisvinnerne. 

-

Den frivillige bærebjelken

Norge er på verdenstoppen i frivillighet. Frivillige organisasjoner er et viktig supplement til sosiale tjenester som tilbys av staten. Caritas er invitert til å snakke om frivillighet i Norge, blant annet sett i lys av Ukraina-krisen. Ekendahl-Dreyer Dreyer vil også snakke om mangfold i frivilligheten, og hvordan organisasjoner kan jobbe for å tilrettelegge for deltakelse i frivillig arbeid blant innvandrere og andre samfunnsgrupper som ofte faller utenfor.

-

Verdighetssenterets veiviser til godt samarbeid

Hva mener Verdighetsenteret er sentralt når kommunen skal tilrettelegge for et godt samarbeid med frivillige i eldreomsorg? Hvilket behov ser man for kompetanse hos ansatte og ledere i kommunens helse- og omsorgstjeneste, samt i frivillig sektor på frivillighet i eldreomsorg? Vi får eksempler på hvordan kommunen kan jobbe for å få til en god informasjonsflyt i samarbeidet. Vi vil også få belyst noen etiske og juridiske dilemmaer som kan oppstå i samarbeidet - med vekt på konkrete råd til hvordan disse kan møtes.

-

Forum teater – en metode for økt deltakelse?

Tomás Lopez forsker i prosjektet Bærekraftige mangfoldige byer og har vært avdelingsleder i Batteriet, Kirkens Bymisjon Nordland.  Han har i mange år jobbet med integrering og vært med å starte innvandrernettverk. Lopez ser underrepresentasjonen av innvandrere og andre med minoritetsbakgrunn i frivillig sektor som en demokratisk utfordring. Han foreslår at Forumteater kan være en effektiv metode for å jobbe med dette. Gjennom eksempler viser han hvordan teater med dialog og refleksjon kan formidle informasjon og skape forståelse og motivasjon for deltakelse.

-

Lunsj

-

Lunsj

Lunsj

-

Bydelsmødrenes viktige bidrag for fellesskapet

Bydelsmødre er frivillige kvinner, primært med etnisk minoritetsbakgrunn, som går gjennom et opplæringsprogram om temaer som foreldre, arbeid og helse. Etter fullført opplæring går de ut som synlige og trygge brobyggere mellom det offentlige og sine lokalsamfunn. Hvilken effekt kan det snart seks år gamle prosjektet vise til? Har det overføringsverdi til andre steder i landet?

-

Korleis kan frivillighet inkludere?

Tone Magnussen har arbeidd med frivilligheit og inkludering som forskar og frivillig i mange år. Meir enn 200 onsdagar har ho leia aktiviteten Lån en bodøværing i Stormen  bibliotek; ein møtestad for nye og meir etablerte innbyggarar i Bodø. Magnussen viser kva potensiale som finst gjennom døme frå korleis eit bibliotek blir ein møtestad på tvers av språk og kultur og frå korleis ein bruktbutikk drive av frivillige blir ein arena for fleirkulturelle møte.

-

I sentrum står et menneske

Endring i måten man jobber på er stadig et aktuelt tema. Også hos organisasjoner. En av de store oppgavene hos en organisasjon går ut på å forvalte frivillig innsats. Ved hjelp av digitale verktøy er denne viktige jobben i endring. Krav til personvern blir stadig mer komplekse og utfordrende å håndtere, og da er det spesielt viktig at systemet som brukes ivaretar regler og bidrar til økt sikkerhet. Hvilke tiltak og valg har Blå Kors foretatt seg i den forbindelse? Hvilke utfordringer møter de, og hvilke andre tiltak har de gjort for møte fremtidens frivillighet? 

-

Rekruttering og grønt skifte

Hvordan kan det grønne skifte være med på å rekruttere flere frivillige? Og hvordan kan organisasjonene tilpasse seg det grønne skiftet, slik at virksomheten står i stil med fremtidens frivillighet?

-

Kort oppsummering - vel hjem

Vi gjør en rask oppsummering, oppfordrer til evaluering og praktisk bruk av konferanseinnholdet, og ønsker alle vel hjem. 

-

Å organisere og lede et verdibåret fellesskap

Forsker og konsulent Jonas Hedegaard har fordypet seg i den verdenskjente Roskildefestivalen. Festivalen er drevet av omkring 2000 frivillige ildsjeler hele året, og rundt 30.000 frivillige er involvert når festivalen arrangereres. Jonas’ forskning har spesielt dreid seg om den ledelse og organisering som brukes når festivalen skal transformere verdier og strategier til praktisk liv og ledelse. Jonas har særlig fokus på det å "lede i motsattheter" og hvordan man forholder seg til organisatoriske paradokser som kan virke umulige å overkomme.

-

Motivasjonsboost fra DNT

DNTs generalsekretær brenner for frivillighet, for folkehelse og for friluftsliv. Han er invitert på konferansen for å gi oss som brenner for våre lokalsamfunn et løft, og puste en ekstra dose selvtillit i oss.   

-

Takk for i dag

Vi  gjør en rask oppsummering av dagen sammen, før vi får en velfortjent pust i bakken noen timer. 

-

Felles middag

Vi møtes for mingling, mat og drikke. Baren åpner allerede klokken 18:30.

-

«Nesten lættis»

Oskar Fjørtoft Sandanger har med seg to kumpaner, og vil sammen med dem underholde med showet «Nesten lættis». Det gjøres selvsagt med et varmt hjerte og klart blikk i retning alle landets skoleansatte, og deres elever. 

Impro-gjengen «Nesten lættis» besøker konferansen «Ufrivillig skolefravær» høsten 2022.

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 1980,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    2750,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 1980,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    2750,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 3300,- Dagpakker: 1540,- (inkl. mva)

    4840,-
  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3300,- Helpensjon og dagpakker: 3100,- (inkl. mva)

    6400,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3300,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3100,- Tilknytningsøgn: 1200,- (inkl. mva)

    7600,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2100,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    9450,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    16800,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    25200,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    31500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    44100,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    50400,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    52500,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Ta kontakt med oss.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.