Frivillighets­konferansen 2021

Frivillighet før, under og etter koronakrisen. Vi retter også blikket mot Frivillighetens år 2022.

Konferansen ble gjennomført 27. april. 2021

Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Frivillighetskonferansen 2021

Få oversikt

Litt om konferansen

De frivillige organisasjonene tapte milliardbeløp. Mange organisasjoner måtte redusere driften. Hvordan kommer vi tilbake igjen, og kan berede grunnen for mer sosialt fellesskap, inkluderende møteplasser og bedre kår for den nødvendige tredje sektor? Konferansen retter seg mot alle som jobber i det frivillige, samt ledere og mellomledere som er i kontakt med frivilligapparatet. 

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Åpning av Frivillighetskonferansen 2021

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) har takket ja til å åpne konferansen, og føyer seg dermed inn i tradisjonen til tidligere ministre. Ministeren har ansvar for å gjennomføre regjeringens politikk for barnehager, grunnskole, videregående opplæring og integrering. En del av dette handler om den viktige tredje sektor - frivilligheten. 

-

Frivillighetens år 2022

Frivillighetens år 2022 er et tiltak i regjeringens frivillighetsmelding fra 2018, og skal være en feiring av frivilligheten som skal bidra til:
- Økt deltakelse
- Økt mangfold
- Økt synlighet og kunnskap om merverdien av frivillighet. 
Frivillighet Norge har ansvaret for å koordinere gjennomføringen av markeringsåret. Se mer informasjon. Birgitte Brekke er prosjektleder for Frivillighetens år 2022, og vil snakke om hvordan deltakerne på konferansen kan benytte seg av Frivillighetens år som en drahjelp for å styrke de frivillige organisasjonene lokalt. 

-

Gode råd til hverdagsintegrering

Med en bakgrunn som flyktning fra Afghanistan, har hun en sterk interesse i flyktningers inkludering og integrering i det norske samfunnet. Hun har etablert seg som en entreprenør, foredragsholder og samfunnsdebattant, med flere kronikker i Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen og VG. Sonia Ahmadi vant i 2020 en europeisk pris som beste unge taler

-

Frivillig i krisetid - veien videre

Hvordan er det med frivilligheten i koronatiden? Dette er konsekvensene koronapandemien har hatt for de frivillige organisasjonene. I sitt foredrag vil Daniel Arnesen ikke bare si en god del om konsekvensene av koronakrisen, også noe om veien videre for frivillig sektor basert på det man vet fra forskningen. 

-

Lunsj

-

Forespørslene rant inn da kommunen bad om hjelp

Forespørslene rant inn da kommunen bad de frivillige krefter om bidrag til hjelp til støttefunksjoner i forbindelse med den storstilte koronavaksineringen. - Vi har ikke opplevd maken, sa virksomhetsdirektør Laila Rogndalsen i Ferder kommune. Vi har invitert Nyby til å forklare hvordan organisasjonen knytter sammen frivillige med de offentlige behov. 

-

Med idrett som samfunnsbygger

Viken IKs prosjekt, Aktive Lokalsamfunn, har forent skoler og idrettslag i bærekraftige samarbeid om barn og unges trygge og aktive oppvekst. Med utgangspunkt i et politisk vedtak om 60 minutter daglig fysisk aktivitet for alle elever i grunnskolen, har man skapt en rekke ulike samarbeidsmodeller utfra de ulike skoler og idrettslags forutsetninger. Disse erfaringene ønsker idrettskretsen nå, i samarbeid med lokale idrettsråd og idrettslag, å ta med seg ut i flere av Vikens kommuner. I koronaåret 2020 var det Sarpsborg, Asker og Lillestrøm som kom på banen og som skapte sine versjoner av Aktive Lokalsamfunn, som i dag er vår betegnelse på nærmiljøer der idrettslaget har tatt et utvidet ansvar for å styrke tilhørigheten, fellesskapet og aktivitetsnivået blant innbyggerne.

Erfaringene har etter alle solemerker overføringsverdi for andre lokalsamfunn. 

-

Lunsj

Lunsj

-

Digitale verktøy i ny tid

Norges Frivilligsentraler er som kjent interesseorganisasjonen for alle landets frivilligsentraler, har sitt digitale verktøy InVi som utviklet og utvikles sammen med selskapet WIS. Verktøyet brukes av de fleste frivilligsentraler, som jobber tett sammen med kommuner og frivillige organisasjoner. Frivilligsentralene skal fokusere på forenkling av sentralens arbeid med samhandling i lokalsamfunn ved hjelp av digitalt verktøy. 

-

Kan fordommer ødelegge for deltakelse og rekruttering til det frivillige?

Marcela Fonseca er et kjent navn i toppledelsen i norsk idrett. Hun brenner for frivillighet og deltakelse, og har sett hvordan fordommer kan ødelegge for rekruttering. Hvordan rekrutterer man best foreldre og barn med en litt annen enn den «typiske» bakgrunnen? Hva må man selv passe på for å få innpass? 

-

Digitalisering og innovasjon i frivillig sektor - hvordan oppnå suksess?

Digitalisering og innovasjon har fått økt fokus i frivillig sektor, og ansees i dag som et strategisk valg. Likevel finner mange organisasjoner det utfordrende å sette i gang innovasjonsprosjekter. Karoline Saastad har via sin bedrift WAID og som frivillig jobbet tett på innovasjonsprosjekter i frivillig sektor. I dette innlegget skal hun belyse hvilke utfordringer frivillige organisasjoner opplever, hvordan man kan takle de og oppnå suksess med innovasjonsprosjekter. 

-

Digital samhandling i, og med frivilligheten

Ensomhet og utenforskap øker i takt med avlysning av sosiale møteplasser og aktiviteter. Dette er stikk i strid med regjeringens folkehelsemål om å bekjempe disse utfordringene. Frivillighet bidrar til mening, mestring og samhold – og er et av våre beste virkemidler mot ensomhet og utenforskap. Lene Sælen, medgründer i Friskus vil snakke om hvordan felles, digitale løsninger gir nye muligheter for samhandling mellom organisasjoner og det offentlige, i samspill med enkeltmennesker, og hvorfor dette er viktigere enn noensinne. 

-

Vi trenger penger - hvor kommer de fra, og hvordan styrer vi dem?

Pandemien har ført til at vi har enda mindre penger enn noen gang. Desto større grunn til å styre økonomien på en profesjonell måte! Før vi ser etter penger, må vi vite hvor mye penger vi trenger, når vi trenger dem og hva vi skal bruke dem til. Vi setter opp et budsjett over utgifter. Så skal vi finne pengene, eller finansiere utgiftene. Hvem kan «gi» oss penger? Og hva skal de ha igjen for det? Eller finnes det andre måter å skaffe midler på? Når vi har funnet ut av dette, setter vi opp et budsjett over inntekter. Ting går ikke alltid som vi tenker, uansett hvor godt vi har planlagt. Vi må derfor følge svært godt med underveis, for å se at penger som kommer inn brukes slik vi hadde tenkt. Hvordan tar vi grep når forhold gjør at prosjektet ikke går etter planen?

Priser for konferansen

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    1875,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    8438,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    15000,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    22500,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    28125,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    39375,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    45000,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    46875,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Ta kontakt med oss.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.