En konferanse som gjør deg bedre rustet til å jobbe med sårbare unge gamere.
Velkommen på konferanse. Programmet er satt sammen etter ønske fra sentrale stemmer i fagfeltet.
De fleste samfunnsoppdrag innebærer bruken av teknologi. Hvorfor er dataspill og gaming da så utfordrende for hjelpeapparatet? Er det enkeltpersoner eller strukturene i samfunnet som bidrar til at gaming kan bli en del av verktøykassen til hjelperne? I foredraget får vi blant annet høre om gaming i en samfunnskontekst, og hvordan sosialarbeidere og andre hjelpere kan orientere seg i gamingfelt som dras mellom et bekymringsperspektiv og mulighetsperspektiv.
Gamingkompetanse i kommunen er ikke noe vi kan ansette oss frem til - det må skapes. Hvordan bygger vi gamingkompetanse blant sosialarbeidere, og hvordan sikrer vi at gamingkompetansen sitter igjen i kommunen, og unngår at kompetansen forsvinner når nøkkelansatte bytter jobb. Du får høre om hvordan Gamingkontakten kobler trygge, barnefaglig kompetente gamere med ungdommer som har falt fra skole, relasjoner og mellom stolene i det ordinære hjelpetilbudet. Du får også høre om hva du skal se etter når du ansetter til gamingtilbud.
Det finnes flere gode fritidstilbud for gaming i Norge. Målet er ofte at tilbudene skal treffe så mange som mulig. Hvordan sikrer vi at tilbudene utformes for flest mulig i kommunen samtidig som vi tilbud som er tilpasset de sosialt engstelige. I innlegget får du gode eksempler på hvordan man effektivt gjør gode, lokale tilpasninger for gamingtilbudene sine.
Hvorfor deltar ikke jenter på fysiske møteplasser for dataspill og datakultur? Hva er utfordringen med tilbud som bare er for jenter? Ungdom og ungdomsarbeidere fra tre kommuner har testet ut tiltak for økt inkludering av jenter og ikke-binære. Du får høre om deres erfaringer og hvordan vi kan bruke disse i arbeid med rekruttering og inkludering av jenter i datakultur.
Individuelle vurderinger av om barn og unge har et problematisk forhold til spill og barns spilling krever kunnskap om mekanismene som bidrar til problematisk spilling. Vi ser nærmere på hva problematisk spilling er, faresignaler og hva du skal tenke på i god tid før du bekymrer deg for dataspillavhengighet.
Ingen tenker to ganger på om det skal være idrettslag i kommunen. Hvorfor er det nå på tide at både offentlige og private krefter går sammen for å opprette treffsikre og inkluderende datakulturelle tilbud for ungdommer? Vi tar opp diskusjonen om kvalitativt kontra kvantitativt ungdomsarbeid.
Nesten åtte av ti barn kan ikke ta feil! Til tross for bekymringene vi voksne har til spill, så spiller barn og unge stadig i stort omfang. Hva er det som fenger? hvorfor velger barn og unge å bruke tiden sin på spillmediet? Du får høre om hvordan man snakker med barn, unge, foreldre, og mennesker i hjelpeapparatene om gaming på en konstruktiv måte.
Økonomiske bidragsytere er en av de viktigste årsakene til at gaming kan bli forstått som både kulturuttrykk og hjelp i Norge. Hvilken visjon ligger i bunn når en stiftelse gir midler til gamingtilbud, og hvor ser man for seg utviklingen av gaming i Norge? I innlegget får du tips til hva du bør fokusere på når du skal søke om finansiering til gamingtilbud.
Ungdommer som har utenforskap i følge med gaming er etter hvert blitt et kjent fenomen for mange voksne. Sammen med Gamingkontakten får du lynkurs i teknikker for hvordan man oppnår dialog med unge sårbare gamere og hvordan du skal klare deg i spilling sammen med dem.
Vi ser nærmere på hvordan gamingkultur og dataspilling oppleves i familier med ikke-vestlig bakgrunn og får introduksjon til noen modeller for foreldres håndtering av barnas spilling og hvordan oppleves den av de som jobber med denne gruppen. Vi får tips til hvordan hjelpere kan møte slike familier med en kultursensitiv tilnærming til gaming.
Hva viser forskningen om fenomenet gaming? Hva vet vi, og hva vet vi ikke om barn, unge og gaming? Hvorfor bør voksne anerkjenne denne aktiviteten på lik linje med andre aktiviteter? Hygen vil også si noe om hvorfor man spiller, ved blant annet å komme inn på det sosiale aspektet ved gaming.
Vi har invitert spillgründer og psykologspesialist Gaute Godager til å snakke om hvordan gaming kan brukes til å hjelpe barn og ungdom som sliter med sin psykiske helse. Vi vil vise hvordan gamingkompetanse kan gi godt grunnlag for positiv utvikling.
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Knut Ivar er utdannet ergoterapeut, og har blant annet jobbet som boveileder. De siste femten årene, før han begynte i Fagfokus, har han jobbet som journalist. Han har ved siden av jobb også erfaring som festival- og konsertarrangør. Knut Ivar er glad i å møte nye mennesker, og i å ta vare på de han allerede kjenner. På fritiden er han opptatt med å lese, dersom han ikke er på løpe- eller sykleturer i naturen.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1700 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3400. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.