Er vi blitt mer engstelige - eller er vi på villspor?
Psykologisk robusthet handler om å tåle motgang og ubehag, ha evnen til å tilpasse seg og stå opp for seg selv og andre. Dette vet vi fra forskning at fungerer beskyttende for sosialt og skolemessig strev og utenforskap. Hvordan kan vi skape robuste barn, samtidig som vi erkjenner at det ikke nødvendigvis finnes en "one size fits all"? I dette foredraget får du vite mer om hvilke konkrete grep kan vi ta for å skape inkluderende grupper der det er mulig å øve seg trygg, og hvordan vi jobber med å utvikle robusthet.
Visste du at prestasjonsangst faktisk kan få deg til å yte bedre? Det kommer kun an på hvordan du håndterer den. Det viktigste man gjør er å ikke gi oppmerksomhet til de negative tankene, godta angsten og trene på det man frykter. Umulig sier du? Absolutt ikke, det handler om å øve. Mari gir deg tipsene og øvelsene du trenger for å håndtere prestasjonsangsten og nervøsiteten din.
Hvordan kan det ha seg at angst kan gi symptomer som ligner på et hjerteinfarkt – samtidig som det er helt ufarlig? I dette foredraget får du høre mer om hvordan psykologer bruker kunnskap som dette til å hjelpe unge å forholde seg til angsten på nye måter, og stole bedre på seg selv.
Alexander har lang erfaring fra å jobbe med sammensatt angstproblematikk, og å hjelpe personer og familier med å ta tilbake et liv som ikke er styrt av angst. I dette foredraget vil han forklare hvordan tilrettelegging ved angst kan gjøre ting vondt verre – og når det kan være hensiktsmessig.
Mange barn og unge strever med engstelse på en måte som gjør at det kan komme i veien for skolehverdagen og utviklingen. Det er ikke alltid så lett å vite hvordan de voksne rundt skal tilrettelegge på en hjelpsom og virksom måte. I dette innlegget vil Ingunn snakke om hvordan voksne som møter disse barna og ungdommene kan bruke teknikker fra eksponeringsterapi.
Alle bekymrer seg. Det avgjørende er opplevelsen av å ha kontroll på omfanget. I dette lynkurset går psykolog Baldur Kjelsvik gjennom prinsipper for hvordan du kan få et nytt forhold til bekymringer og overtenkning.
For de som bestiller overnatting er 3 retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.
De siste årenes eksplosjon innen teknologisk innovasjon på kunstig intelligens og VR-feltet danner grunnlag for nye verktøy og behandlingsformer. Foredraget drøfter det nyeste innen helseteknologi med vekt på KI og VR i møte med angstlidelser og psykisk helseproblematikk, og stiller spørsmål ved teknologiens positive og negative bidrag til vår psykiske og relasjonelle helse.
Det er mye støtte i forskning for positive effekter av atferdsanalytiske tiltak overfor barn og unge med ulike utfordringer, individuelt eller på gruppenivå. Det presenteres tre praktiske eksempler hvor ulike atferdsanalytiske prosedyrer har vært anvendt. Det gis en beskrivelse av utfordringene, prosedyrene og effektene som ble oppnådd.
Det er sterke meninger blant foreldre, skoler og hjelpeapparat om unges skjermbruk. Noen mener vi er i ferd med å ødelegge en generasjon, mens andre igjen mener denne generasjonen får muligheter ingen andre har fått. Sannheten ligger som alltid - et sted i mellom. Vi vet at overdreven skjermbruk kan være skadelig. Men hva er myter og fakta? Hvordan kan vi ta vare på unges psykiske helse i den digitale tidsalderen?
Lek er alvor. Hvorfor heter det egentlig at livet ikke bare er en lek? Ny kunnskap tilsier likevel at livet faktisk burde være mer lek hvis ikke det skal bli en dans på nevroser. Særlig for de yngste blant oss. Mange mener de er en generasjon som er blitt fratatt leken. Hvordan får vi leken tilbake til barn og unge?
Har vi fått en generasjon Angst? Hva er helt normale følelser i en turbulent ungdomstid, og hva er et reelt problem? For å stå bedre rustet i møtet med barn og unge trenger vi å ha to tanker i hodet samtidig. Her diskuterer vi grensegangene og farene ved å tenke svart-hvitt og enten eller.
Ledet av Baldur Kjelsvik
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1800 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3600. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.