Helsefremmende og forebyggende arbeid for eldre
En møteplass for alle som arbeider med eldre
Konferansen ble gjennomført 21. september. 2021
Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.
Få oversikt
Litt om konferansen
Fjorårets konferanse ble utsatt, i 2021 satser vi digitalt sammen med et lite antall fysiske deltakere. Denne gang fokuserer vi på engasjement og motivasjon. Hvordan skal vi arbeide med eldre for å vekke gnisten, og hvordan kan vi drive helsefremmende og forebyggende arbeid som gjør en forskjell? I tillegg ser vi på Koronakrisen - hva har vi lært som er verdt å ta med seg videre?
Denne konferansen er en videreføring av erfaringskonferansen som i 10 år ble gjennomført av nettverk for forebyggende og helsefremmende arbeid for eldre, og alle som arbeider med eldre er velkommen.
Innholdet
Program for konferansen
Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.
Alle vil leve lenge, men ingen vil bli gammel!
Runar åpner konferansen som skal handle om motivasjon, entusiasme og engasjement, med å tematisere motsetningen som preger livene til mange gamle i dag. Samfunnet, media og nye reformer fokuserer mye på aktiv alderdom, og at individets livsstilsvalg avgjør hvordan helsa og alderdommen arter seg.
Som på mange andre arena ser vi kollektivt frem til en alderdom med opplevelser og selvrealisering, og tidligere generasjoners mer realistiske forventing til alderdommen er borte. Alt dette påvirker hvilke holdninger vi som fagpersoner har til de vi skal hjelpe. Hvordan kan vi sikre at vi holder fokus på hva de gamle selv vil, hva deres ønsker og behov er? Og ikke hva vi mener de bør og skal?
Styrken i eldrekraft
Kan erfaringene fra arbeidet som organisasjonskonsulent overføres til eldre? Et prosjekt som samlet 77-åringer resulterte i selvantennelig eldrekraft. Bjørn Z. Ekelund har samarbeidet med Pensjonistuniversitetet i Larvik og kommunalsjef i området Helse og Mestring i Larvik kommune for å starte et nettverk for 328 77-åringer. Hva skjedde? Hva lærte de?
Lunsj
Ferdigheter i klinisk kommunikasjon
OUS har selv utviklet et program som skal bidra til bedre kommunikasjon mellom pasienter og kolleger. Her presenterer de sitt verktøy og sine erfaringer.
Hvordan takle egne emosjoner i møte med det vanskelige?
Fagpersonell må ofte bruke egne følelser for å skape en stemning som gir fornøyde brukere, klienter og pasienter. Denne type arbeid stiller krav om smil, høflighet, engasjement og empati, uavhengig av den ansattes dagsform og humør. I dette foredraget får du tips om hvordan du takler egne følelser i ditt arbeid i møte med mennesker.
Den glemte pandemien
Underernæring hos eldre er den glemte pandemien. Men hvorfor oppstår det? Hva gjør at det ikke blir oppdaget? Hva er de faktiske kostnadene både menneskelig og økonomisk, av at vi ikke setter mer fokus på det? Og sist men ikke minst hvilke muligheter finnes for forebygging og behandling. APPetitus er et digitalt verktøy som kan integreres i arbeidet med forebygging, screening og behandling.
Psykisk helsehjelp til eldre under Covid-19
I en pandemi-situasjon som ikke ligner noe vårt moderne samfunn har måttet håndtere, har vi vært nødt til å finne nye måter å arbeide på. Pandemien har ført til nye metoder for å formidle psykisk helsehjelp til eldre. Har vi gjort noen erfaringer som kan gi bedre tjenester i kjølvannet av pandemien?
Kommunesammenslåing og forebyggende hjemmebesøk
Hva skjer når 3 kommuner slås sammen og ulike kulturer for forebygging og helsefremming må finne felles grunn. Kommer grunnverdiene til syne? Klarer man å lære av hverandre? Og sist men ikke minst - blir tilbudet til de eldre bedre?
Motivasjon for livstilsendringer
Måltider, ernæring og fysisk aktivet er viktige nøkkelbekreper for alle som arbeider med eldre. Det er en fin balansegang å motivere eldre til aktivitet og rett ernæring. Ole Petter snakker om hvordan man hjelper andre til å ta gode valg, samt etterleve kostholdsråd. Hjelle er lege, forsker og underviser ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap. Han har også jobbet som profesjonell foredragsholder på store og små scener i en årrekke, og vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere».
Lunsj
Lunsj
Videobesøk i hjemmetjenesten
Koronakrisen laget et behov for nye metoder for kontakt og samhandling, også med de som i utgangspunktet ikke er tekniske nok av seg til å få en datamaskin til å fungere. Hvordan kan plattformer som eksempelvis Jodacare, være til hjelp i slike situasjoner, og hva skal vi ta med oss inn i post-korona hverdagen som faktisk fungerte?
Dobbelt KRAM
Peter er en nestor i helsefremmende arbeid i Danmark, og vi er så heldige å få han digitalt deltakende på vår konferanse. Hans metode "Det dobbelte KRAM" handler om å legge liv til årende, og år til livet, og baserer seg på det salutogenetiske perspektiv. Han kommer inn på hva som er fundamentet for god helse, og ser på sammenhengen mellom ferdigheter, relasjoner, aksept og mestring.
Forebyggende hjemmebesøk i et langtidsperspektiv
Berit Westby har fulgt opp de samme eldre med forebyggende hjemmebesøk siden 2012. Hva har endret seg, og hvordan har livet til disse menneskene blitt i løpet av denne åtte-årsperioden?
Nye retninger i det helsefremmende arbeid i Danmark
Danmark har lenge vært et foregangsland når det gjelder helsefremmende arbeid. Professor Lis Puggaard som ser på to av nyvinningene i Dansk helsefremmende arbeid. Hyn bygger videre på Peters foredrag og forteller om forskningsprosjektet "Robuste Ældre", og sammenhengeen til metoden Dobbelt-KRAM.
Priser for konferansen
Fysisk deltakelse:
-
Kun dag 1
Bare dag 1, med lunsj.
Deltakeravgift: 2520,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)3290,- -
Kun dag 2
Bare dag 2, med lunsj.
Deltakeravgift: 2520,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)3290,- -
Uten overnatting
Begge dager, med lunsj
Deltakeravgift: 4200,- Dagpakker: 1540,- (inkl. mva)5740,- -
Helpensjon
Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
Deltakeravgift: 4200,- Helpensjon og dagpakker: 3100,- (inkl. mva)7300,- -
Med tilknytningsdøgn
Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
Deltakeravgift: 4200,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3100,- Tilknytningsøgn: 1200,- (inkl. mva)8500,-
Digital deltakelse:
-
Digitalt
Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)1875,- -
Digital gruppe 5
Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)8438,- -
Digital gruppe 10
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)15000,- -
Digital gruppe 15
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)22500,- -
Digital gruppe 20
Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)28125,- -
Digital gruppe 30
Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)39375,- -
Digital gruppe 40
Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)45000,- -
Digital gruppe 50
Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)46875,-
Hvem, hva, hvor
Ytterligere informasjon om konferansen
Sted
Thon Hotel Arena
Nesgata 1, 2004 Lillestrøm, Lillestrøm
Thon Hotel Arena er et moderne konferansehotell med alle muligheter for små og store konferanser, møter og banketter. Hotellet ligger sentralt på Lillestrøm, vegg-i-vegg med Norges Varemesse og i kort gangavstand til togstasjonen. Toget tar bare 12 minutter til Oslo sentrum og til Gardermoen.
Ofte stilte spørsmål og svar
Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.
-
De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.
-
Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.
-
En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.
Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet. -
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.
-
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura
-
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss. -
Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.
-
Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.
-
Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.
-
Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.
Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.
Har du spørsmål?
Oida!
Takk!