Helsehjelp og samfunnsvern - om å arbeide med de potensielt farlige

En konferanse for de som arbeider innen psykisk helsetjeneste, rus, og vold - i grenselandet mellom tvang, omsorg og risikovurderinger.

Konferansen ble gjennomført 24. mai. 2022

Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Helsehjelp og samfunnsvern - om å arbeide med de potensielt farlige

Få oversikt

Litt om konferansen

Nyhetsbildet preges av historier om personer som utfører voldelige handlinger, og der behandlingsapparatet har vært involvert. Upresise uttrykk som "tikkende bomber" slås sensasjonelt opp i media. Dette er ødeleggende for arbeidet mot psykisk helse og stigmaet om at det er en sammenheng mellom psyiske lidelser og vold. Samtidig arbeider mange profesjonelle helsearbeidere med enkeltpersoner som kan utgjøre en risiko for seg selv eller andre. Denne konferansen handler om hvordan vi som profesjonelle og som system ivaretar disse på best mulig måte. 

 

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Er psykisk helsevernloven og straffeloven på samme lag?

Hvordan ivareta mennesker som periodevis utgjør stor samfunnsfare? Strafferettslig utilregnelig og med manglende stabile boforhold, og tjenestetilbud. Hvordan ivaretar vi de sykeste nå, og hvordan burde vi ivaretatt dem?

-

Vergemål i praksis

Vergen er en ofte uunyttet ressurs i samarbeidet rundt de som har alvorlige psyiske lidelser. Dette forutsetter at vergene er profesjonelle, og at det opprettes verger som kan og vil være en ressurs.Carl Christian Ribe går gjennom veien til et godt samarbeid mellom verge og helsevesent, og i tillegg hvordan du går fram for få rett verge til rett bruker.

-

Syk, utilregnelig og voldelig. Hvorfor planlegges ikke spesialisthelsetjenesten for tilstrekkelig omsorg for disse pasientene?

Noen mennesker funger så dårlig, at andre må ta stilling til hva de trenger av psykiatrisk oppfølging. Mange hendelser utføres av mennesker i kategori «antatt utilregnelig». Skyves problemene foran oss? I grenselandet mellom tvungen behandling og samfunnssikkerhet. Hvor mye forventes samfunnet å tåle? Individuell frihet, samfunnsansvar og behandleransvar. Hvor går grensen for forsvarlige tjenester?

-

Frivillighet og medbestemmelse i velferdsstaten Norge

Det er mange faktorer som spiller inn når man skal hjelpe personer i grenselandet mellom tvang og frivillighet. Hvordan skal man hjelpe når frivillighet og medbestemmelse er viktige prinsipper? Er det dine klienter som blir den neste "Kongsbergsaken"? Hva er godt nok, hvor går grensene, og ikke minst hvem bør være involvert?

-

Rettssikkerhet, rettsvern og silotenkningens konsekvenser for vold og lovbrudd hos personer i behov av behandling

Karl Heinrik Melle er en fagperson som over tid har prøvd å påvirke praksis, fagutvikling og behandling av lovbrytere med alvorlig psykisk lidelse. Han har fått en dobbeltime for å gå gjennom overganger, silotenking, konsekvenser og risiko. Han tar for seg flaskehalsene i behandlingen og ser nærmere på kontinuitet og relasjonsbygging. 

-

Oppfølging av utilregnelige kriminelle i Oslo politidistrikt

Siri Weisæth leder Oslopolitiets psykiatrigruppe, som jobber med forebygging - både på system og individnivå. De har fått til det mange søker å oppnå. Hvordan arbeider  de i praksis, hvilke resultater har de, og hvordan effekt har samarbeidet hatt på mennesker som utgjør en periodevis og reell fare for samfunnssikkerhet?

Vi får høre deres  vurderinger av strafferettslig utilregnelighet, og hvordan de møter dette.  

 

-

Kriminell, syk og skyldfri- erfaring fra tidsbestemt dom til tvungent psykisk helsevern

Vennesla kommune jobber med å få på plass pilotprosjektet sikkerhetshjem for personer dømt til psykisk helsevern. Dette vil være unikt i norsk sammenheng. Det er særlig utfordrende å finne rett bolig til brukere med samtidig ruslidelse og psykiske lidelser, sier enhetsleder Bodil Bakken Domingos. Dette innlegget hander om oppfølging av personer som dømmes til tvungent psykisk helsevern. Men det handler også om kriminalitet, manglende samfunnsvern, nedbygging av døgnplasser i spesialisthelsetjenesten og stigmatisering i lokalsamfunnet. 

-

Recovery for mennesker med ROP og farlighet

Hvordan skal vi bidra til bedre integrerte tjenester og livsmestering utenfor institusjon og lukket avdeling?  Lien tar for seg hvordan vi kan jobbe rehabiliterende på system og individnivå

-

Hvordan lærer vi av alvorlige hendelser i helse og omsorgstjenestene?

Pål Iden er leder for Ukom - Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten, som er en slags "havarikommisjon" for de mest alvorlige uønskede hendelsene i helse- og omsorgstjenesten. Enten det gjelder drap eller andre alvorlige uønskede hendelser, skal Ukom undersøke hva som faktisk har skjedd og tilrå forebyggingstiltak.

Iden tar utgangspunkt i en konkret undersøkelse som tematiserer helsehjelp og samfunnsvern knyttet til personer med psykoselidelse og økt voldsrisiko.

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2400,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    3170,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2400,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    3170,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 4000,- Dagpakker: 1540,- (inkl. mva)

    5540,-
  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4000,- Helpensjon og dagpakker: 3100,- (inkl. mva)

    7100,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4000,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3100,- Tilknytningsøgn: 1100,- (inkl. mva)

    8200,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2300,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    10350,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    18400,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    27600,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    34500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    48300,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    55200,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    57500,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.