En digital dagskonferanse om integrering gjennom utdanning, arbeid og samfunnsliv.
Sonia har vært på begge sider av integreringen. Først som en nyankommen flyktning og etter hvert som frivillig. Tidligere var det hun som skulle bli integrert, nå bidrar hun til å integrere andre. Men hva er egentlig integrering og hvorfor er det så viktig? Og hvem er det viktig for?
Statistikken viser at mange flyktninger får jobb i Norge, men at en del av dem faller fra igjen. Hva er historiene bak denne utviklingen? Årsakene til frafall fra arbeidslivet er knyttet til lav kompetanse, svake norskkunnskaper, helseproblemer og store omsorgsoppgaver. I dette innlegget blir vi presentert for de mest sentrale funnene fra rapporten og hvilke barrierer flyktninger møter i veien mot arbeidsdeltagelse.
Hvordan er det mulig å drive på med arbeidsrettet opplæring, kvalifisering og prekvalifisering til håndverksyrker? I samarbeid med den sosiale entreprenøren NewUse bygger den enkelte sin kompetanse og tetter kunnskapshull. Disse momentene bygger relevant kunnskap og styrker yrkesrelatert kompetanse tidlig i integreringsløpet. I dette innlegget viser NewUse hvordan sosiale entreprenører kan samarbeide med den enkelte for å ha en praktisk tilnærming med individuelle løp som er kvalifiserende for videre arbeid.
Bærum kommune har utviklet et kurstilbud for foreldre med barn i skolen for å kunne følge opp barna bedre og ta del i deres skolehverdag. Dette kurstilbudet kommer i tillegg til program for foreldreveiledning. For å kunne bli integrert og ta del i et normalt familieliv, er det for mange nødvendig med økt støtte og oppfølging av barna. Hvordan er det mulig å jobbe praktisk og konkret med foreldreveiledning og samtidig sørge for bedre integrering?
Mange høyt utdanna deltakere i Introduksjonsprogrammet for flyktninger, opplever et dilemma mellom rask arbeidsmarkedsintegrasjon og langsiktig sosial mobilitet. Noen forsøker å realisere høye ambisjoner gjennom intensivert kvalifisering, og kan sies å være preget av ambisiøs utålmodighet. Andre prioriterer å komme raskere i jobb for å sikre selvforsørgelse, framfor å realisere seg selv som høyt utdanna. Disse kan forstås som pragmatisk utålmodige.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetHvilken betydning kan deltakeres flukterfaringer ha i og for kvalifiseringsprosessen og for deres videre tilknytning til arbeidslivet? Hvordan forholder høyt utdanna deltakere seg til standardiserte kvalifiseringstiltak med mål om å skape likhet, og hva kan slike tiltak uttrykke om majoritetssamfunnets forhold til minoriteter?
Tilskuddsordninger bidrar til at innvandrere få relevant erfaring og klarer å skape et nettverk i arbeidslivet i Norge. Dette er nødvendig for å få en varig jobb og kunne leve egne og frie liv. «Mentor og traineeordningen for personer med innvandrerbakgrunn» og «Etablereropplæring for innvandrere» er to tilskudd som forvaltes av Vestfold og Telemark fylkeskommune og som bidrar til at innvandrere får fotfeste i arbeidsmarkedet. Målet er arbeid så tidlig som mulig. Telemark og Vestfold fylkeskommune kommer og deler sine erfaringer og viser hvordan det er mulig å aktivt forvalte tilskuddsordninger og legge rammene på plass. Dette fører på sikt til at den enkelte kommer ut i arbeid og får nødvendig kompetanse for å beholde jobben.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetTelemark og Vestfold fylkeskommune kommer og deler sine erfaringer og viser hvordan det er mulig å aktivt forvalte tilskuddsordninger og legge rammene på plass. Dette fører på sikt til at den enkelte kommer ut i arbeid og får nødvendig kompetanse for å beholde jobben.
Integrering av personer som er homofile, lesbiske eller har ulike identiteter knyttet til sin egen kropp og legning krever en annen tilnærming for hverdagsintegering og samfunnsdeltagelse. Skeiv verden har mange års erfaring fra å jobbe med denne gruppen og har konkrete verktøy for hvordan det kan jobbes for at de skal få muligheten til å delta i samfunnet på lik linje som andre medborgere. I dette innlegget vil Krisztian Rozsa dele sin innsikt for hvordan tjenesteapparatet kan imøtekomme denne gruppen og ha de rette forutsetningene for integrering og deltagelse i samfunnsliv.
Bydelsmødre er frivillige kvinner, primært med etnisk bakgrunn, som sammen med det offentlige jobber med å løse utfordringer ved å bygge bro mellom kvinner og tjenesteapparatet. Bydelsmødre Norge består i dag av 152 frivillige kvinner med bakgrunn fra 40 land. Grunntanken i bydelsmødre-konseptet er at mødre på mange måter er nøkkelen til hele familiens sosial og kulturelle inkluderingsprosess.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetIntegrering starter med deltagelse i sivil- og lokalsamfunnet og Bydelsmødre viser vei til hvordan det er mulig å få dette til med en inkluderende, sosial og deltagende prosess.
Denne konferansen er heldigital og man kan kun se denne på internett. Du vil motta link en stund før konferansen starter slik at du slipper å finne frem denne samme dag. Du kan bruke PC, MAC, nettbrett og telefon.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Denne konferansen er heldigital og det er derfor ikke mulig å være utstiller.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.