Med sine 800 deltakere høsten 21 etablerte vi møteplassen for alle som arbeider med IPS, og har som mål at IPS konferansen skal bli noe alle setter av høsten til delta på!
Deborah R. Becker står bak mange av de sentrale læreverkene om IPS som benyttes rundt om i verden. Hun er til daglig direktør ved IPS Learning Community i New Hampshire. Hun er også Assoisiate Professor ved Geisel School of Medicine. Sammen med Robert E. Drake har hun vært med å forme praksisfeltet innen IPS slik det nå er. Hun vil åpne konferansen med å snakke om det viktige implementeringsarbeidet.
IPS er en av flere metoder for å knytte mennesker med behov for helsemessig oppfølging til arbeidslivet. Hvorfor skal vi fortsette med IPS i Norge? Hvilken fordeler er det med IPS-metodikken som gjør at den satses på så mye i Norge?
I helhetlig arbeid fra helsetjenesten og i samarbeid med IPS er det viktig å ha en rød tråd i det man gjør. Hva er behandling? Er det å prate om traumer eller å komme ut? Det å se ressursene i den enkelte og ta utgangspunkt i dem er nøkkelen for å lykkes.
Jobbspesialister skal kunne balansere med å metodelojalitet på den ene siden og fokus på individuelle behov hos den enkelte deltaker på den andre. Er det slik at fokus på måling og kontroll kan gå ut over relasjonsbygging og hvordan er det mulig å balansere dette? Er det slik at kvalitetsverktøy skal definere «rett praksis». I dette innlegget presenterer Kjetil løsninger og utfordringer i kvalitetsarbeid i Supported emplyement-tjenester.
Er det mulig å anvende IPS på brukere som er helt annerledes enn den opprinnelige målgruppen? I dette innlegget viser Vigdis hvordan det er mulig å tenke rundt IPS for ulike målgrupper, slik som; flyktninger, unge uføre, unge på AAP, pasienter med kroniske smerter m.m. Dette settes i sammenheng med IPS i norsk kontekst.
For å lykkes med IPS er det nødvendig med et godt samarbeid med partene i tjenesten. Et godt samarbeid mellom NAV og helsetjenesten er med og legger premisset for IPS-arbeidet. Hvordan lykkes med å få aktørene til å samhandle godt og til det beste for brukeren?
Robert E. Drake, MD, PhD, er psykiater og professor i Psykiatri ved Dartmouth Medical School. Dr. Drake er en av grunnleggerne av IPS-metodikken, og er en av verdens ledende autoriteter på området. Han har dedikert mesteparten av sin karriere til å lage evidensbaserte praksiser innen psykisk helse, deriblandt IPS-metodikken, samt integrerte modeller for behandling av dobbeltdiagnoser. Han har publisert over 20 bøker og 600 artikler. Han er anerkjent internasjonalt for sine mange bidra til å endre tjenester innen psykisk helse og rehabilitering, til større grad av brukermedvirkning og ansvarliggjøring. Vi er så heldige å ha lokket han til Norge for å snakke om forskning og utvikling.
IPS ble i utgangspunktet utviklet for å sikre arbeidsrettet fokus i behandlingen av (alvorlig) psykisk lidelse. En viktig del av bakgrunnen for å implementere metoden er dermed muligheten til å sammen løse oppgaver hverken NAV eller helsetjenesten får til på egen hånd. Integrering av jobbspesialister i helsetjenesten er et kjerneelement i IPS, mens man i Norge legger opp til tverrsektorielt samarbeid fremfor integrering. Når IPS nå oppskaleres og breddes, står vi dermed overfor både muligheter og utfordringer. I dette innlegget drøfter Beate og June IPS i ulike kontekster, hvordan helsetjenesten kan tilrettelegge og bidra og muligheten for å jobbe med IPS som både et arbeidsmarkedstiltak og et helsetilbud
Nordfjord psykiatrisenter har siden etablering av IPS tjenesten i 2016 satset sterkt på å integrere IPS i behandlingstilbudet. Fokus og forankring ligger i troen på tverrfaglighet og der institusjonelle rammer blir tilrettelagt for å innarbeide dette i arbeidsmetode og organisasjonskultur. I dette innlegget viser Ingrid hvordan tverrfaglig helsehjelp gir gode IPS resultater for den enkelte
IPS-metodikken har vist seg å fungere for å få mange i varig arbeid. Men er det mulig å utvide det til å gjelde andre enn den opprinnelige målgruppen? Deborah og Robert utforsker handlingsrommet og om det er mulig å utvide IPS for andre grupperinger.
Arbeidet med kartlegging, og det å bygge en god relasjon mellom bruker og jobbspesialist, vert trekt frem som en suksessfaktor innen IPS-metodikken. Men er det så enkelt å bygge en god relasjon? Yngve vil dele av sine erfaringer, på godt og vondt, med hvordan han jobber med relasjonsbygging.
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.