Karriereveiledningskonferansen 2022
Møteplassen for alle som veileder mennesker i utvikling. Karrieveiledningskonferansen i år fokuserer på mangfold og tilhørighet, hvor et arbeidsliv i endring både utfordrer og gir muligheter.
Konferansen ble gjennomført 13. mai. 2022
Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Få oversikt
Litt om konferansen
Karriereveildningsfeltet står nå under store endringer. Nasjonalt, tverrsektorielt, kvalitetsrammeverk for karriereveiledning gir mangfoldet av aktører mulighet til en felles faglig tilhørighet. Nytt lovverk påvirker fokus og ansvar, hvor mangfold og tilhøringhet er sentralt i utvikling av en helhetlig karrieretjeneste i Norge. I tillegg et arbeidsmarked i endring, både som følge av en pandemi, men og strukturelle endringer som utfordrer perspektivet på mangfold og tilhørighet i arbeidslivet. Spennede tider krever ny kunnskap, og ikke minst muligheten til å diskutere med andre karriereveiledere som står i de samme endringene. Vi samler fagfeltet i mai 2022, og byr på ny forskning, ny kunnskap og ikke minst nettverksbygging med kolleger fra hele landet.
Innholdet
Program for konferansen
Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.
Kvalitetssikring kan vel ledelsen ta seg av?
Kvalitetssikring og verktøyet Vår kvalitet er siste del av nasjonalt kvalitetsrammeverk for karriereveiledning , som vil bidra til en mer helhetlig og felles forståelse av hva god kvalitet er, samt å inspirere til å jobbe med kvalitetsutvikling. Avdelingsleder Ingjerd Espolin Gaarder fra Direktorat for høyere utdanning og kompetanse gir oss innblikk i arbeid med kvalitetssikring og kvalitetsutvikling av karriereveiledning, med basis i kvalitetsrammeverket og Vår kvalitet.
Karrieredesign – Meningsfull karriere i et arbeidsliv i endring
Når innovasjon kan bidra til økt karrieretrygghet i et usikkert arbeidsliv. Dette foredraget presenterer hva arbeidslivets endringer betyr for oss alle og viser hvordan vi kan tenke nytt i forhold til hvordan vi kan lede egne karrierer, eller hjelpe andre med å lede sin. Forfatteren av karriereboken Karrieredesign vil vise hvordan vi kan bruke innovasjonsprosessen Design Thinking som metode for hvordan vi på en smidig og rask måte kontinuerlig kan fornye oss og sikre livslang læring.
Arbeidslivet endrer seg i stadig raskere tempo. Det er færre og færre som kan ha en trygg, livslang ansettelse og gå for gullklokka. Tilhørigheten og lojaliteten mellom arbeidstaker og arbeidsgiver er blitt lavere. Vi har et karrierelandskap med mer eksperimentelle karrierer der vi går gjennom flere overganger, tar viktige karrierevalg og må lære mer. . Det betyr at vi selv må ta større ansvar for vår karrieresikkerhet slik at vi er relevante og attraktive der kompetansekravene endres kontinuerlig. Men også at arbeidsgivere må tenke nytt i forhold til egen kompetanseutvikling.
Kvalitetsfokus i alt vi gjør
iFokus er en profesjonell tilbyder av karriereveiledning og som har fokus på kvalitet i alt de gjør. Her forteller Kjetil om hvordan de planlegger, implementerer og evaluerer sin innsats til sine veisøkere. Alt under mottoet "Vi gjør drømmer mulig".
Er du klar for fremtidens karriereveiledning?
Vi tar turen til USA og har invitert - Dr. Brian Hutchison aka - The global career guy, som er en av USAs fremste fagpersoner innen karriereveiledning. Gjennom en rekke bøker, artikler, foredrag og forskingsoppdrag har han arbeidet med ulike områder av veiledningsfeltet. Vi nevner tema som Uncentering Work to Recenter Life, Developing a Surfer's Mindset for career development og Expanding Our Inclusion and Justice Frame. Vi står i et veiskille i karriereveiledningen fordi arbeidslivet endrer seg vi må tilpasse måten vi tenker på, til den nye tiden. Selv om mange har vært flinke til dette, mener han at vi fortsatt drar med oss tankegods som i raskt tempo blir avlegs. Innlegget er på engelsk.
Lunsj
Lunsj
Lunsj
Synliggjøring av innvandreres ferdigheter og kompetanse.
Vi er så heldige å ha fått den internasjonalt anerkjente Dr. Gideon Arulmani til å snakke om møter mellom veisøker og karriereveileder på tvers av ulike kulturer. På den ene siden trenger vi utenlandsk arbeidskraft, og på den andre siden er det en mangel på en "bro" for inngangen i arbeidslivet til kvalifisert personell der utdanningen ikke anses fullt ut tilsvarende en norsk. Hva gjør dette med møtet mellom oss? Og kommuniserer man godt om formell og uformell kompetanse på tvers av kulurer?
Karrierekompetanser i et kunnskapsperspektiv
På hvilken måte kan organisasjoner opprettholde tilgangen til verdifull kunnskap og kompetanse, når utviklingen i arbeidslivet går mot kortere og mindre forpliktende arbeidsforhold? Petter argumenterer for at perspektiver fra karriereveiledningsfeltet kan bidra til bedre forståelse for relasjonen mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.
Hvordan finne tilhørighet uten å miste seg selv?
Mange vokser i dag opp med en unik miks av kulturell kapital. Dette er verdier Stiftelsen Flexid ønsker å bevisstgjøre hos den enkelte.
Flexid handler om følelser og identitet. Det handler om å føle seg innenfor eller utenfor. Flexid handler om alt en krysskulturell identitet kan være, og betydningen av å få lov å være alt den er. Målet er å synliggjøre fortellingen ingen spør etter, og slå røtter i den, fremfor å måtte velge mellom de ulike identitetene av nasjonal, språklig eller etnisk opprinnelse. Flexid handler om betydningen av identitet for livskvalitet, mestring og tilhørighet til samfunnet.
Arbeidet med å skape tilhørighet hos barn og unge med en oppvekst med migrasjon og flerkultur som rammebetingelse, er noe av det viktigste foreldre og samfunn kan gjøre i vår tid. Hvordan kan karriereveiledning styrke de unge, anerkjenne det som kan være vanskelig og bevisstgjøre både de unge selv og de voksne rundt dem, om deres mange ressurser og ferdigheter.
En oppsummering – hvor er vi nå og hvor skal vi? Mot en profesjonalisert fremtid for karriereveilederen?
Temaer og samtaler i løpet av denne konferansen gjør det tydelig at karriereveiledningsfagfeltet har en voldsom fart for tiden, både fag og tjenester utvikles i stort tempo. Men hvor er vi på vei? I denne sesjonen utforsker vi hvor karriereveiledningsfagfeltet i Norge kommer fra, hvor det er nå og hvor det kan ta veien i et profesjonaliseringsperspektiv. Profesjonalisering og profesjonstilhørighet kan ha gode og dårlige sider, og i dette innlegget diskuterer vi dette i lys av senere tids utvikling av karrierekompetanse og kompetansestandarder.
Globale Sandefjord - Mangfold gir styrke
Globale Sandefjord er et samarbeid mellom kommunen, Sandefjord Næringsforening, NAV, næringslivet og frivilligheten. Vi skal jobbe for at innbyggere med landbakgrunn utenfor Norden som bor i Sandefjord kommune, blir inkludert i arbeid og samfunnsliv gjennom helhetlige og bæredyktige inkluderingsstrategier.
Priser for konferansen
Fysisk deltakelse:
-
Kun dag 1
Bare dag 1, med lunsj.
Deltakeravgift: 2640,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)3410,- -
Kun dag 2
Bare dag 2, med lunsj.
Deltakeravgift: 2640,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)3410,- -
Uten overnatting
Begge dager, med lunsj
Deltakeravgift: 4400,- Dagpakker: 1540,- (inkl. mva)5940,- -
Helpensjon
Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
Deltakeravgift: 4400,- Helpensjon og dagpakker: 3100,- (inkl. mva)7500,- -
Med tilknytningsdøgn
Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
Deltakeravgift: 4400,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3100,- Tilknytningsøgn: 1200,- (inkl. mva)8700,-
Digital deltakelse:
-
Digitalt
Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)2300,- -
Digital gruppe 5
Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)10350,- -
Digital gruppe 10
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)18400,- -
Digital gruppe 15
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)27600,- -
Digital gruppe 20
Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)34500,- -
Digital gruppe 30
Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)48300,- -
Digital gruppe 40
Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)55200,- -
Digital gruppe 50
Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)57500,-
Hvem, hva, hvor
Ytterligere informasjon om konferansen
Sted
Thon Hotel Oslo Airport
Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Ofte stilte spørsmål og svar
Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.
-
De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.
-
Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.
-
En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.
Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet. -
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.
-
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura
-
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss. -
Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.
-
Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Ta kontakt med oss.
-
Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.
-
Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.
Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.
Har du spørsmål?
Oida!
Takk!