Meningsfull hverdag i psykisk helsearbeid

Norges eneste møteplass for alle som jobber med å skape en meningsfull tilværelse for mennesker som sliter.

Konferansen er kansellert

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.

Meningsfull hverdag i psykisk helsearbeid

Få oversikt

Litt om konferansen

Mennesker som har problemer med rus og psykisk helse har ofte alt for mange timer i løpet av dagen. Oppfølging av helsevesenet er bra, men folk lever ikke sine liv i helsevesenet. Vi er alle avhengige av å fylle dagene med noe som gir mening, sosial interaksjon, og som gir oss følelsen av å være en brikke i det store puslespillet.

Vi har samlet fagpersoner, prosjekter og praktikere for å gi deg innspill å gjøre ting annerledes. Dette er konferansen som tidligere noe upresist ble kalt Dagsenterkonferansen, Norges største møteplass for deg som arbeider med aktivitiets- og arbeidstilbud innen psykisk helsevern. Du får høre mer om: 
- Recoverybasert tilnærming
- Bruk av musikk som behandling og aktivitetstilbud
- Sosial bærekraft ihht til nye rapporteringskrav
- ABC for god psykisk helse
- Samt flere prosjekter som gir nye ideer til praksis
- Sist, men ikke minst, kommer den anerkjente psykologen Jan Ole Hesseberg som har spesialisert seg på beslutningspsykologi 

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

ABC for god psykisk helse

Vi bygger helsen vår gjennom alt som gir god livskvalitet, glede, mestring og mening i hverdagen. ABC står for Act, Belong, Commit og er utviklet for å fremme helsekompetanse om psykisk helse i hele befolkningen. Dette gjør vi ved å inspirere folk til å ta aktive valg for sin egen psykiske helse. Hva innebærer dette for oss som arbeider med meningsfull aktivitet? Steinar Krokstad forklarer hvordan vi kan benytte rammeverket i vår jobb.

-

En realitetsorientering i hva som fungerer (og hva som ikke gjør det)

Lyset i hverdagen er et prosjekt som har fokus på å fylle menneskers liv med mening og relasjoner. Prosjektet skal ta tak i de som faller mellom alle stoler - de som ingen andre når. Felles for de fleste er at livet ikke er en rett linje, men en berg og dal bane av opp- og nedturer. Sammen med sine deltakere har de laget en rå og ærlig presentasjon, som vi som arbeider med psyisk helse og rus trenger å høre! 

-

Spiller på ressursene og det folk klarer selv

Fritid med Bistand er lokalisert hos NAV Bergen Vest, men er litt på siden. Altfor ofte forsøker hjelpeapparatet å tilpasse menneskene til systemet, mens med Fritid med bistand er det omvendt. Her er tilnærmingen svært individuell og tilpasset det nivået brukeren selv er på. Her forteller de hva de har oppnådd, og hvilke utfordringer de har hatt..

Lunsj

Lunsj

-

Hvordan hjelpe folk å ta bedre beslutninger?

Vi har alle vært der: Selv om de vi hjelper vet hva de bør gjøre, velger de å gjøre noe annet: Å utsette, å unngå, å gjøre noe som er kontraproduktivt. Hvorfor er det slik at vi velger å gjøre ting vi vet ikke er det rette steget mot målet? Jan Ole Hesseberg er psykolog og har lenge hatt beslutningspsykologi som interessefelt. Han er kjent fra blant annet NRK serien folkeopplysningen, og har i en årrekke jobbet hjulpet små og store organisasjoner å forstå hvorfor vi gjør som vi gjør. Her gir han deg som arbeider innen psykisk helse et verktøy, både for å forstå, men også hjelpe dine deltakere å ta bedre beslutninger.

-

Unik mulighet for samordning

I Hemsedal har de gjennom Helsehuset samorganisert psykisk helse- og rustjenester med Frivilligsentralen og Frisklivsentralen. Dette gir flere muligheter for både forebygging og behandling, samt et ekstra verktøy i virkemiddelkassen for å gi innhold til personer som trenger arbeid og aktivitet. Her forteller kommunepsykolog og leder for helsehuset, Christin Wangen Sjølie om fordelene de hittil har høstet, og mulighetene de ser.

-

Sosial bærekraft og inkludering

Bærekraftsmålene kommunen skal rapportere på går langt utover det de fleste er klar over. I opptrappingsplanen for psykisk helse, er et av målene å redusere antall unge uføre, og få flere i arbeid, aktivitet og utdanning. Til tross for dette kutter mange kommuner i sine lavterskeltilbud. I Larvik utforsker de mulighetsrommet og potensialet som ligger i samhandling og samlokalisering på nye måter, der arbeidet med utenforskap blir en viktig og verdifull motor i byutviklingen.

-

Toner av fellesskap - om musikk i arbeid mot utenforskap

Få aktiviteter gir så mye felleskap og samspill som å spille musikk sammen med andre. Musikkterapi og bruk av musikk kan gi positive følelser og erfaringer med anerkjennelse, kontinuitet, å skape trygghet i en gruppe og bygge relasjoner mellom mennesker. Adrian forteller om hva musikken gjør med oss, samt hvordan man bruker musikk som aktivitetet for å skap og styrke sosiale fellesskap. 

Lunsj

-

Det er hverdagen som er diamanten

For å leve meningsfulle liv er vi helt nødt til å sørge for at brukere selv tar ansvar for og styring på egne liv - sier Sagatun Recovery. Gjennom recovery metodikken arbeider brukerne selv for å skape mening og innhold i livet. Her forteller de om hvordan de går fra hjelp til selvhjelp, og hva som skjer når vi snur perspektivet fra å være mottaker til bidragsyter.

-

Mestringsbasert tilnærming

Hvordan skal vi som arbeider med mennesker som har det vanskelig tilnærme oss, slik at vi kommer i posisjon til å hjelpe? Torleif er opptatt av hva som driver oss til å få til positive resultater og skape et bedre liv for oss selv og våre medmennesker. I dette dobbelforedraget anbefaler han å starte med oss selv, slik at vi blir mer bevisst hvordan vi skaper en relasjon som kan føre til mestring.

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2460,- Dagpakke: 850,- (inkl. mva)

    3310,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2460,- Dagpakke: 850,- (inkl. mva)

    3310,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 4100,- Dagpakker: 1700,- (inkl. mva)

    5800,-
  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4100,- Helpensjon og dagpakker: 3700,- (inkl. mva)

    7800,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4100,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3700,- Tilknytningsøgn: 1250,- (inkl. mva)

    9050,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2400,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    10800,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    19200,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    28800,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    36000,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    50400,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    57600,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    60000,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Ta kontakt med oss.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.