Norges eneste møteplass for alle som jobber med å skape en meningsfull tilværelse for mennesker som sliter.
Vi bygger helsen vår gjennom alt som gir god livskvalitet, glede, mestring og mening i hverdagen. ABC står for Act, Belong, Commit og er utviklet for å fremme helsekompetanse om psykisk helse i hele befolkningen. Dette gjør vi ved å inspirere folk til å ta aktive valg for sin egen psykiske helse. Hva innebærer dette for oss som arbeider med meningsfull aktivitet? Steinar Krokstad forklarer hvordan vi kan benytte rammeverket i vår jobb.
Lyset i hverdagen er et prosjekt som har fokus på å fylle menneskers liv med mening og relasjoner. Prosjektet skal ta tak i de som faller mellom alle stoler - de som ingen andre når. Felles for de fleste er at livet ikke er en rett linje, men en berg og dal bane av opp- og nedturer. Sammen med sine deltakere har de laget en rå og ærlig presentasjon, som vi som arbeider med psyisk helse og rus trenger å høre!
Fritid med Bistand er lokalisert hos NAV Bergen Vest, men er litt på siden. Altfor ofte forsøker hjelpeapparatet å tilpasse menneskene til systemet, mens med Fritid med bistand er det omvendt. Her er tilnærmingen svært individuell og tilpasset det nivået brukeren selv er på. Her forteller de hva de har oppnådd, og hvilke utfordringer de har hatt..
Vi har alle vært der: Selv om de vi hjelper vet hva de bør gjøre, velger de å gjøre noe annet: Å utsette, å unngå, å gjøre noe som er kontraproduktivt. Hvorfor er det slik at vi velger å gjøre ting vi vet ikke er det rette steget mot målet? Jan Ole Hesseberg er psykolog og har lenge hatt beslutningspsykologi som interessefelt. Han er kjent fra blant annet NRK serien folkeopplysningen, og har i en årrekke jobbet hjulpet små og store organisasjoner å forstå hvorfor vi gjør som vi gjør. Her gir han deg som arbeider innen psykisk helse et verktøy, både for å forstå, men også hjelpe dine deltakere å ta bedre beslutninger.
I Hemsedal har de gjennom Helsehuset samorganisert psykisk helse- og rustjenester med Frivilligsentralen og Frisklivsentralen. Dette gir flere muligheter for både forebygging og behandling, samt et ekstra verktøy i virkemiddelkassen for å gi innhold til personer som trenger arbeid og aktivitet. Her forteller kommunepsykolog og leder for helsehuset, Christin Wangen Sjølie om fordelene de hittil har høstet, og mulighetene de ser.
Bærekraftsmålene kommunen skal rapportere på går langt utover det de fleste er klar over. I opptrappingsplanen for psykisk helse, er et av målene å redusere antall unge uføre, og få flere i arbeid, aktivitet og utdanning. Til tross for dette kutter mange kommuner i sine lavterskeltilbud. I Larvik utforsker de mulighetsrommet og potensialet som ligger i samhandling og samlokalisering på nye måter, der arbeidet med utenforskap blir en viktig og verdifull motor i byutviklingen.
Få aktiviteter gir så mye felleskap og samspill som å spille musikk sammen med andre. Musikkterapi og bruk av musikk kan gi positive følelser og erfaringer med anerkjennelse, kontinuitet, å skape trygghet i en gruppe og bygge relasjoner mellom mennesker. Adrian forteller om hva musikken gjør med oss, samt hvordan man bruker musikk som aktivitetet for å skap og styrke sosiale fellesskap.
For å leve meningsfulle liv er vi helt nødt til å sørge for at brukere selv tar ansvar for og styring på egne liv - sier Sagatun Recovery. Gjennom recovery metodikken arbeider brukerne selv for å skape mening og innhold i livet. Her forteller de om hvordan de går fra hjelp til selvhjelp, og hva som skjer når vi snur perspektivet fra å være mottaker til bidragsyter.
Hvordan skal vi som arbeider med mennesker som har det vanskelig tilnærme oss, slik at vi kommer i posisjon til å hjelpe? Torleif er opptatt av hva som driver oss til å få til positive resultater og skape et bedre liv for oss selv og våre medmennesker. I dette dobbelforedraget anbefaler han å starte med oss selv, slik at vi blir mer bevisst hvordan vi skaper en relasjon som kan føre til mestring.
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.