Et paradigmeskifte under vei. En konferanse for deg som jobber med pasienter med kroniske smerter, stressrelaterte plager og utmattelsestilstander.
Sigurd Mikkelsen innleder konferansen med å reflektere over spørsmålet «Står vi ovenfor et paradigmeskifte i vårt møte med pasienter med langvarige smerter?» Underveis gir han et innblikk i hvilke konsekvenser et slikt paradigmeskifte bør medføre for våre holdninger og handlinger.
Dette foredraget tar sikte på å gi en større forståelse for hvorfor det er så utfordrende å forske seg i dybden på smerte og hvorfor det kanskje ikke er så viktig som vi en gang trodde likevel.
Helse i arbeid har vært et satsingsområde i nåværende IA avtale og har som mål å hindre frafall fra arbeidslivet . I Troms og Finnmark har de kommet lengst i innføring av denne metodikken som er et samarbeid mellom NAV og Helsedirektoratet. Hva består satsningen i, og hva er erfaringene så langt?
Anna Luise Kirkengen har skrevet utallige bøker og artikler om sammenhengen mellom krenkelser og sykdom. Hun var en av de første innen sitt fagfelt som utfordret synet på den objektive medisinske behandlingen i møte med pasientens subjektive erfaring. I dette foredraget får du innsikt i hvordan en belastende oppvekst henger sammen med kompleks sykdom i voksen alder.
I 2019 anerkjente WHO utbrenthet som en diagnose. Hva er det og er det sant at trenden er økende? Hvordan stopper man før det er for sent? Marit Hvidsten er rådgiver og klinisk spesialist i sykepleie ved Kildehuset kurs- og kompetansesenter, Modum Bad. Hun har lang erfaring i å møte mennesker som trenger rådgivning for å unngå å møte den berømte «veggen». Her ser hun på hvilke myter om utbrenthet, som kan bekreftes og avkreftes.
Som leder har du et stort ansvar og mulighet til å forebygge utbrenthet. I dette foredraget får du tips og råd om hvordan du kan forebygge utbrenthet ved å jobbe systematisk med tiltak på individnivå, ledernivå og organisasjonsnivå.
Personer med langvarige smerter opplever betydelige begrensninger med hukommelse og konsentrasjon i hverdagen. Det positive er at slike egenskaper kan trenes opp. I dette innlegget får du høre om trening av hjernen kan redusere opplevelse av smerte.
Utmattelse har blitt et folkehelseproblem. Fjerstad møter mange pasientgrupper med kroniske sykdommer kombinert med vedvarende utmattelse. Dersom du ikke har krefter til å leve det livet du ønsker å leve, kan du fort bli deprimert, og det er det siste du trenger når du har utmattelse. I dette foredraget får du siste nytt om utmattelse og tips til hvordan håndtere denne tilstanden.
Vi har en kroppslig hukommelse som danner minner på flere måter, bl.a implisitte minner som sanseminner og motoriske minner knyttet til vonde og vanskelige livserfaringer. Dette er ofte minner vi bærer med oss som ikke kan klokka. De vet ikke at tiden er gått, fordi de forholder seg bare til sekunder og minutter. I dette foredraget får du høre hvordan traumer oppstår i kroppen og ikke i selve hendelsen som utløste dem.
Hva har kaktuser med smerter å gjøre? Mestringsstrategier for smerte bidrar til at flere får hjelp til å forholde seg til sykdom på en mer konstruktiv måte. Kaktus-bildet på smerten er konstruert for å gjøre det enklere å forstå hvordan man arbeider med Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Her deler psykologspesialisten sine erfaringer om mestringsstrategier ved kroniske smertetilstander ved bruk av ACT.
I 2021 fikk hun Rettferdighetsprisen for sin innsats for syke og uføre i Norge. Hva er årsaken til at Elisabeth Thoresen må kjempe en kamp for de sykes rettigheter? Hør den kjente AAP aksjonslederens historie om hvorfor hun mener dette er en sak verdt å kjempe for.
Elin Korsveien er HMS-rådgiver i Bedriftshelsetjenesten, BHT Sør. Hun har blant mye annet skrevet masteroppgave om «Hvordan lykkes med tilbakeføring i arbeid når hverdagen preges av utmattelse? Korsveien er kjent som en engasjerende foreleser og foredragsholder.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.