Miljøterapikonferansen 2021
Møteplassen for deg som arbeider som praktiker eller leder innen miljøterapi. Konferansen er et samarbeid mellom Omsorgspartner, Omsorgspartner Ung og Fagfokus.
Konferansen ble gjennomført 5. februar. 2021
Nytt arrangement er planlagt: Miljøterapikonferansen 2025.
Få oversikt
Litt om konferansen
Som miljøterapeut arbeider du med å sørge for at sosiale og fysiske omgivelser skal få en terapeutisk funksjon. Konferansen fokuserer på grunntanken i miljøterapien, og har som mål å få miljøfokuset tilbake i miljøterapien. Vi ser på rollen som miljøterapeut, samt tar for oss noen av de vanskeligste og vanligste utfordringer alle miljøterapeuter møter. Vel møtt til viktige og spennende dager.
Konferansen er et samarbeid mellom Omsorgspartner, Omsorgspartner Ung og Fagfokus.
Innholdet
Program for konferansen
Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.
Velkommen til miljøterapikonferansen
Velkommen til to spennende dager som setter miljøterapi og miljøterapeuten i fokus.
Miljøterapeuten og mentalisering
Finn Skårderud og Bente Sommerfeldt har sammen skrevet Miljøterapiboken, som tar for seg mentalisering som verktøy i miljøterapien. Mentalisering handler om hvordan vi tolker hva andre tenker og føler, og hvordan denne evnen benyttes i veiledning av personer som trenger bistand. I dette arbeidet er det vel så viktig selv å være seg bevisst hvordan man påvirker andre og hvordan man selv blir påvirket. Skårderud og Sommerfeldt vil sammen snakke om hvorfor dette er ett viktig verktøy og hvordan kan vi tilrettelegge for at vi kan bruke denne tilnærmingen både i veiledning av personalet og det miljøterapeutiske arbeidet. Finn og Bente er begge knyttet til institutt for mentalisering - en stiftelse som har som formål å fremme mentaliseringsbasert terapi (MBT).
Finn Skårderud
Psykiater, Forfatter, Professor
Bente Sommerfeldt
Psykologspesialist, PhD
Kan bestillesMiljøterapi - organisasjonen som terapeut.
Erik Larsen kan kanskje betraktes som miljøterapiens far i Norge. Vi forsøkte første gang for 2 år siden, samt i fjor, og endelig -nå er han på plass i 2021. Han vil i sin lange forelesning se på den miljøterapeutiske organisasjonen. Hvordan skal organisasjonen ledes og utvikles, slik at terapeutene får best mulig rammebetingelser for å utføre sin jobb. Hva fremmer og hemmer en god miljøterapeutisk organisasjon, og hvordan utvikler man en kultur som til det beste for de ansatte og for brukeren? Han vil berøre mange av de sentrale delene av det å være miljøterapeut, samt kjennetegn og praktiske råd om den miljøterapeutiske organisasjonen.
Lunsj
Lunsj
Miljøterapi og den miljøterapeutiske organisasjon
Erik Larsen fortsetter
Ernæring, mat og aktivitet som del av miljøterapi
Måltider, ernæring og fysisk aktivet er utfordringer i alle miljøterapeuters hverdag. Hvordan motivere og balansere aktivitet og ernæring. I tillegg snakker Ole Petter om hvordan man motivererer til gode valg, og etterlevelse av kostholdsråd. Hjelle er lege, forsker og underviser ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap. Han har også jobbet som profesjonell foredragsholder på store og små scener i en årrekke, og vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere».
Kunnskapsbasert miljøterapi
Trine Lise Bakken er en av flere tydlige fagstemmer i miljøterapien i dag, og hun har nettopp gitt ut læreverket - Håndbok i miljøterapi. Her ser hun nærmere på kunnskapsbasert praksis i miljøterapi - hva er dette? Hvordan får man det til i praksis?
Priser for konferansen
Digital deltakelse:
-
Digitalt
Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)1875,- -
Digital gruppe 5
Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)8438,- -
Digital gruppe 10
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)15000,- -
Digital gruppe 15
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)22500,- -
Digital gruppe 20
Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)28125,- -
Digital gruppe 30
Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)39375,- -
Digital gruppe 40
Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)45000,- -
Digital gruppe 50
Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)46875,-
Hvem, hva, hvor
Ytterligere informasjon om konferansen
Ofte stilte spørsmål og svar
Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.
-
De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.
-
Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.
-
En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.
Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet. -
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding. -
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.
-
Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.
-
Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.
-
Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.
-
Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.
Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.
Har du spørsmål?
Oida!
Takk!