Fokus på det viktigste verktøyet i miljøterapi - Teamet. En konferanse for alle miljøterapeuter.
Vi starter konferansen med et dypdykk i betydningen av god arbeidskultur, gode holdninger og samhandling i det miljøterapeutiske miljøet. Alle som arbeider med miljøterapi vet at resultatene står og faller på teamet som lag. De fleste med litt fartstid har også opplevd hvor fort ukultur kan ta feste i arbeidsmijøet. Hvordan bygger man en god kultur og en solid grunnmur for utøvelse av miljøterapifaget? Og ikke minst - hvordan identifiserer og stopper man de første tegn i utviklingen av ukultur?
Helse- og sosialarbeidere har på mange måter Norges farligste jobb. Det å ha et yrke der du gir av deg selv, brenner for andre, og være på tilbudssiden hele tiden er vanskelig nok. Når du i tillegg møter tragedier, kriser, andre menneskers lidelser, friksjon og vold, skal det mye til å ikke brenne ut. Didrik Hægeland er en av våre dyktigste foredragsholdere innen dette fagfeltet, og har jobbet med sekundertraumatisering, utbrenthet og med mennesker som arbeider i grusomhetens nærhet. Her ser han nærmere på hvordan miljøterapeuter kan sette grenser, hjelpe hverandre, og praktisk forebygge at man som fagutøver brenner lyset i begge ender. Selv de tidlige tegnene på at du har fått nok, kan minske følsomhet og emapti, og dermed gjøre det til en dårligere miljøterapeut.
Johanne Refseth er en friluftselskende psykolog som driver instagramkontoen og bloggen Psykolog med sovepose. Her kombinerer hun friluftsliv og natur med lett forståelig, lett anvendelig psykologi. Resultatet er en hærskare av følgere og hyppige opptredener i både media, tv og radio. Refseth har også fått Åsa Gruda Skards pris for popularisering av psykologisk kunnskap. Refseth er opptatt av at både psykologi og uteliv skal være lett tilgjengelig for folk flest og promoterer det enkle og nære friluftslivet.
Arnhild Lauveng er psykolog, har sittet i tvangslovsutvalget, og er visepresident i Norsk Psykologforening. Hun er opptatt av at alt for mye av miljøterapien som tilbys, er fjernt fra det som miljøterapi faktisk er. Rollen som miljøterapeut innenbærer et fokus på miljøterapiens systematiske tilnærming. Den profesjonelle miljøterapeut jobber systematisk mot et langsiktig mål, og det samme gjør de andre i teamet. I sin 3 timers bolk tar hun for seg miljøterapeutens rolle, hva som kjennetegner profesjonell miljøterapi, og hvordan vi kan forbedre vår tilnærming med tanke på økt selvstendighet og livskvalitet.
Det handler om å ha en langsiktig plan. Hva må gjøres først? Hva skal gjøres til slutt? Hva må samordnes? Hva kan motivere denne personen? Og selvfølgelig må det samarbeides med den det gjelder, og eventuelt deres pårørende. Arnhild ser også på helhetsperspektivet og hvordan mennesker med langvarige, alvorlige og sammensatte vansker faller mellom stolene - selv om de har en individuell plan.
Ingvard Wilhelmsen er kjent fra utallige foredrag, TV og radio-opptredener, samt flere bøker om det å være sjef i eget liv. Gjennom kognitiv terapi har Wilhelmsen hjulpet både de han behandler på hypokondri-klinikken, og i tillegg mange som ellers har funnet støtte i hans måte å tenke på. Folk han behandler forsøker ofte å få kontroll over ting i livet som er vanskelig og tildels umulig å få kontroll på. Vi som milljøterapeuter går ofte i samme fellen - både privat og profesjonelt. På konferansen retter han fokuset mot deg som miljøterapeut, og teammedarbeider. Hva kan du gjøre for å ta ansvar for egne tanker, følelser og handlinger. Hvordan kan du benytte tiden på og utenfor jobb, slik at du tar hånd om det du kan gjøre noe med og ikke lar ting utenfor din kontroll ta opp tid og krefter. Og sist men ikke minst gir han deg innsikt og eksempler du kan benytte i ditt arbeid med de du skal hjelpe.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.