Omsorg ved livets slutt 2022

En verdig avslutning av livet er etisk og emosjonelt krevende. Alle med interesse for fagfeltet er velkomne til å delta.

Konferansen ble gjennomført 1. november. 2022

Nytt arrangement er planlagt: Omsorg ved livets slutt.

Omsorg ved livets slutt 2022

Få oversikt

Litt om konferansen

Dette er en konferanse som presenterer ulike vinklinger i arbeidet med døende og deres pårørende, og søker å gi rom for å reflektere rundt mange av de problemstillinger som drukner i en travel praksishverdag. En konferanse for alle som arbeider med døende.

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Åpning av «Omsorg ved livets slutt» 2022

-

Åpning, ved konferansier

-

Kunsten å dø

Audun Myskja er en av de legene i Norge som kjenner døden best. Han har fulgt utallige mennesker gjennom den aller siste fasen av livet. I dette arbeidet har han funnet en dypere forståelse av hva døden er. Hør den kjente legen innlede årets konferanse om omsorg ved livets slutt.

-

Verdighetsbevarende omsorg

Verdighetsbevarende omsorg er en viktig dimensjon i sykepleien overfor pasienter som ønsker å tilbringe sin siste levetid hjemme. Fragmentering og effektivisering av helsetjenesten er uheldig for den enkelte pasienten i en palliativ fase. Hvordan kan helsepersonell i større grad samarbeide og bidra til å heve kvaliteten i helsetjenestene?

-

Hva sier du når pasienten spør: «Skal jeg dø?»

Det er ikke få ganger jeg har blitt spurt spørsmålet «Skal jeg dø?» Ni av ti ganger har jeg tenkt at svaret må bli: «Ja, dette kommer du til å dø av». Likevel er det få ganger jeg har sagt nettopp det, sier sykepleier Liv Bjørnhaug Johansen. 

-

Palliasjon i lys av islam

Ghulam Abbas driver begravelsesbyrå, og har helt siden oppstart holdt foredrag for sykehusene i landet for å kunne lære helsepersonell om døden i islam, og hvordan de best kan ta vare på familien i denne tunge og sorgfulle tiden. Begravelsesbyrået bistår sykehusene også med å utarbeide prosedyrer rundt dødsfall av muslimske pasienter.

-

Slik bruker du Herths håpsindeks

Herths håpsindeks er verktøyet sykepleiere kan bruke både i klinikken og i forskningen. I dette innlegget får du innblikk i hvordan du kan bruke dette verktøyet i palliativ omsorg.

-

Aktiv dødshjelp er ikke veien å gå

Rådet for sykepleieetikk har i mange år engasjert seg i debatten om aktiv dødshjelp. Er en naturlig død en verdi vi må kjempe for? I dette foredraget får du et motsvar til gårsdagens innlegg om at døden skal være et valg den enkelte kan ta.

-

Håp gjennom liv og død

Håpet oppstår når sykdom og lidelse rammer oss. Og håpet lindrer lidelsen. Håp er et sentralt fenomen i sykepleie og har stor betydning for både pasienter og pårørende. Hvordan kommer håp til utrykk i ulike pasientsituasjoner?

-

Lunsj

Lunsj

-

Lunsj

-

Smertekartlegging av mennesker med utviklingshemming

Å dokumentere og behandle smerter hos personer med utviklingshemming kan være utfordrende, spesielt på grunn av utfordringer knyttet til kommunikasjon og evnen til å formidle symptomer. Rikke vil fortelle om erfaringer med utprøving og bruk av relevante kartleggingsverktøy, og hvordan dette kan bidra til at personer med utviklingshemming får bedre smertelindring.

-

Å fullføre et liv

Astrid Rønsen har gjennom sine vel 40 år som sykepleier delt mange av sine erfaringer gjennom praksisfortellinger som bl.a. har vært utgangspunktet for boka «Å fullføre et liv – omsorg for døende og de som står nær». Dette er også utgangspunktet for denne forelesningen hvor hun gjennom fortellinger løfter frem hva som er sentralt når helsearbeidere og andre ønsker å støtte pasienter og deres nærmeste.

-

Hvordan vurdere smerte hos døende?

Utfordringen med smerte i livets siste fase starter når pasienten ikke lenger er kontaktbar. I dette foredraget får du en innføring i hvordan kartlegge pasientens totale smertebilde i livets sluttfase og hvordan vurdere rett smertelindring. Simen Alexander Steindal er forsker og vil gi deg en innføring i internasjonale prinsipper og nasjonale råd i omsorg for døende.

-

Avslutning, ved konferansier

-

Skal vi la døden være et valg?

Hvordan er debatten om aktiv dødshjelp i utlandet? Vi er klare for en runde med diskusjon, og høre argumenter fra Ole Peder Kjeldstadli, som i mange år har vært engasjert i Foreningen Retten til en verdig død.

-

Avslutning, ved konferansier

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4100,- Helpensjon og dagpakker: 3100,- (inkl. mva)

    7200,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 4100,- Dagpakker: 1540,- (inkl. mva)

    5640,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4100,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3100,- Tilknytningsøgn: 1200,- (inkl. mva)

    8400,-
  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2460,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    3230,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2460,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    3230,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2300,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    10350,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    18400,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    27600,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    34500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    48300,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    55200,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    57500,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.