Psykisk helse og arbeid 2022

Hvordan er det mulig å jobbe for at mennesker med psykiske helseutfordringer skal få eller beholde jobben sin?

Konferansen ble gjennomført 8. juni. 2022

Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Psykisk helse og arbeid 2022

Få oversikt

Litt om konferansen

Arbeid er viktig for folks psykiske helse og bidrar til å forebygge psykiske problemer. En jobb å gå til gir mulighet til sosialt fellesskap, selvstendig inntekt og faste rutiner. Når det samtidig er slik at 30 – 50% vil få en psykisk lidelse i løpet av livet, er denne problematikken noe som påvirker mange. Å falle ut av arbeidslivet på grunn av dårlig psykisk helse gjør veien tilbake lang og tung for mange. Ved å øke kunnskapen om hvordan det er mulig å kombinere arbeid og psykiske helseutfordringer ønsker denne konferansen å sette fokus på noe som er viktig får mange: det å ha en jobb å gå til. I denne konferansen vil du bli utfordret, presentert for nye perspektiver og få verktøy til hvordan det er mulig å jobbe for at mennesker med psykiske helseutfordringer skal få eller beholde jobben sin. 

Målgruppe: NAV ansatte, tiltaksbedrifter, kommuneansatte, private rehabiliteringsinstitusjoner, HR-ansatte, leger, sykepleiere, vernepleiere, ergoterapeuter, psykologer i kommunehelsetjenesten og sykehus, bedriftshelsetjeneste, tillitsvalgte, verneombud, m.fl.

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Toppleder, topptrent og vellykket - men bak fasaden?

Toppleder Lars Erik Lund gjorde alt for å ivareta fasaden på jobb i mange år. Høsten 2021 fortalte han for første gang åpent om den tunge ryggsekken han har båret på i flere tiår. Hvordan var det å åpne opp om egen psykisk helse for arbeidsgiver, kolleger og venner? Og på hvilken måte bidrar åpenhet til et mer inkluderende arbeidsmiljø som ivaretar psykisk helse i kombinasjon med arbeid?

-

Hvorfor er vi så redde for å være oss selv?

Menneskers skam, sårbarhet og livssmerter er ofte en rotårsak til sykefravær og frafall fra arbeidslivet og dette får mennesker til å gripe til strategier som kan være uheldige. Disse strategiene fremstår ofte som det beste valget der og da, men er kanskje ikke det. Hvorfor er det slik?

Huseby gir sine refleksjoner om hvorfor vi er som vi er, hva som styrer valgene våre og hvordan vi kan velge annerledes og få et liv der vi tør å være oss selv, slik han har skrevet om i boken Alene naken. Tormod utgir boken “Er du stolt av meg, pappa?” 24.02.22 som tar for seg at anerkjennelse i oppveksten er avgjørende for at vi skal kunne utvikle en god og trygg selvfølelse.

-

Bipolar lidelse og arbeid

For mange med bipolar lidelse opplever det å jobbe fra 8-16 kan tidvis bli krevende på grunn av alle toppene og bunnene. Fullføring av prosjekter og oppgaver, samt mellommenneskelige relasjoner er noe mange opplever som mest problematisk. Men hva kan man gjøre for å forebygge dette? Her får du høre hva forskningen sier om bipolar lidelse og arbeid.

-

Jobbfokusert terapi ved angst og depresjon

Jobbfokusert terapi som del av evidensbasert terapi er etter hvert dokumentert som godt behandlingsopplegg. Det gjelder å starte tidlig i behandlingsforløpet å snakke om jobb. Ved Raskere tilbake klinikken ved Diakonhjemmet sykehus har de studert effekten av jobbfokusert terapi ved angst og depresjon. Forskning viser at denne behandlingsformen har god effekt med tydelig symptombedring og en klar reduksjon i sykefravær. I dette foredraget får du greie på hvordan.

-

Universell utforming for psykisk helse på jobb

Universell utforming av arbeidsplasser er et fagfelt i stadig i utvikling. Siste nytt er hvordan det fysiske miljøet på kontorarbeidsplasser kan gjøre det lettere for mennesker med angst og depresjon å være i, eller komme tilbake til arbeid. I dette innlegget får du presentert hvordan det er mulig å tilrettelegge for denne målgruppen og hvorfor du skal gjøre det.

-

Helse i Arbeid - en ny metode?

Helse i arbeid har vært et satsingsområde i nåværende IA avtale og har som mål å hindre frafall fra arbeidslivet . I Troms og Finnmark har de kommet lengst i innføring av denne metodikken som er et samarbeid mellom NAV og Helsedirektoratet.  Hva består satsningen i, og hva er erfaringene så langt?

-

Lunsj

-

Lunsj

Lunsj

-

Arbeid, rus og psykisk helse

Stayerstudien ved Stavanger universitetssykehus følger rusavhengige over 10 og har som mål å se hva de gjør de som lykkes med å bli frisk etter langvarig rusavhengighet. Hva hindrer tilbakefall og hva er suksessfaktorene for å komme i arbeid?

-

ACT som metode i møte med lettere psykiske lidelser

ACT er en nyere form for kognitiv atferdsterapi og fokuserer på å la det som er viktig for deg styre, motivere og inspirere deg til å gjøre meningsfulle endringer i livet ditt. ACT handler også om å lære psykiske ferdigheter for å håndtere vonde tanker og følelser effektivt, slik at de får mindre innvirkning på deg.

-

Når sorg går utover helsa

Sorg er universelt fordi den treffer oss alle og er en naturlig del av livet. Likevel kan den være vanskelig å forstå og håndtere. Hvordan kan sorgen prege oss mennesker i forhold til hvordan vi fungerer både i familien og på jobb? Og hva kan vi som hjelpere gjøre i møte med den som sørger?

-

Syk hver dag – jobb hver dag

Hvordan kan vi håndtere mental helse på jobben? Hvordan kan vi organisere tjenestene og hva er suksesskriteriene for at arbeidstakere med psykiske lidelser kan stå i jobben over tid og unngå sykefravær. I denne samtalen med bl.a. Ingeborg Senneset får du nyttige tips og gode refleksjoner om mental helse på jobben og hvordan det er mulig å løse noen av flokene.

Oppsummering og avslutning

Takk for denne gang og vel hjem!

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 1860,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    2630,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 1860,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)

    2630,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 3100,- Dagpakker: 1540,- (inkl. mva)

    4640,-
  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3100,- Helpensjon og dagpakker: 3100,- (inkl. mva)

    6200,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3100,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3100,- Tilknytningsøgn: 1200,- (inkl. mva)

    7400,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2300,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    10350,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    18400,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    27600,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    34500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    48300,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    55200,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    57500,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.