Mestring, likeverd og muligheter
Hvordan griper vi an det som kanskje er vanskeligst i all rusomsorg? Hvordan tilnærmer du deg, og hjelper en misbruker med å søke nødvendig hjelp og erkjenne sitt eget problem?
Hva gjorde at du oppsøkte hjelp og hvordan har dette gitt deg drahjelpen for at du skulle klare å bli rusfri? Hva kan støtteapparatet bidra med for å gjøre valgene enklere?
Motivasjon hos den enkelte er viktig for å ta imot nødvendig behandling og bli rusfri. I mange tilfeller er det hjelpeapparatet i kommunen som skal motivere og veilede brukerne til å frivillig ta imot behandling.
Housing-first bygger på åtte prinsipper hvor målsetningen er å sikre en stabil bosituasjon. Et trygt hjem kan for mange være nøkkelen til å starte reisen til et rusfritt liv.
I dette innlegget deles erfaring, suksesskriterier for å lykkes i arbeidet samt noen fallgruver som er viktige å unngå.
Å holde seg rusfri er ingen enkel jobb. Det er på behandlingssenter at rusavhengige lærer seg å holde suget etter rusbehovet i sjakk. Dette gjøres ofte i samspill med andre brukere og veiledere. Hvordan blir brukerne forberedt til normallivet som kommer etter opphold på behandlingssenter og hvordan kan mottaksapparatet forberede seg for å møte den enkelte på en god måte?
Skyggeutvalget gjennomførte en rekke forsøk på å få fram «brukerstemmenes» ønsker for en rusreform. Bakenfor metodeproblemene lød et dypt brøl om å ikke bli stigmatisert. Vi presenterer en modell for å forstå dynamikken som fører til at rusavhengige føler seg stigmatisert i møter med velferdsorganisasjoner og gir noen forslag til hvordan man kan begrense denne dynamikken.
Resultatene skapes gjennom alt det en arbeidsplass hos Nyttig arbeid inneholder; mestring, sosialisering, tilfriskning, som igjen åpner for veien videre mot høyere livskvalitet på områder som nettverk/familie, bolig og deltakelse i «det normale arbeidslivet». Oppgaven til ansatte er tilrettelegge for gode arbeidsplasser med meningsfullt innhold, veilede, motivere og være gode medmennesker. Dette er svært enkelt og krevende på en gang, men resultatene er entydige og udelt positive.
I november 2014 forlot Petter Nyquist familien for å leve 52 dager på gata i Oslo blant hjemløse og rusavhengige gjennom hele julehøytiden. Uten penger, kun iført det han hadde på seg og med et videokamera dokumenterte Petter livet på gata. Hvordan klarer hjemløse og rusavhengige å finne lyspunkter i en hverdag ofte fylt med motgang?
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetPetter gav en stemme og viste frem rusmiljøet fra et annet perspektiv enn tidligere. Prosjektet resulterte blant annet i «Stiftelsen Petter Uteligger» som skal være med og skape lyspunkter i hverdagen for folk på gata. I dette innlegget deler han erfaringen fra stiftelsens arbeid, og gir levende refleksjoner fra nærkontakten med rusavhengige.
Trening som medisin for rusavhengige er blitt en del av behandlingstilbudet flere plasser. Vi har invitert Grete med lang erfaring fra praksisfeltet på utviklingen av strukturert fysisk trening som en viktig del av rusbehandling. Resultatene for den enkelte er bedre helse og en enklere hverdag.
For mange er det å forbli rusfri en livslang prosess. En sosial prosess som skjer i relasjon med omgivelsene. Hvordan kan vi som samfunn støtte flere på reisen til et ønsket liv? Hvordan kan frivillige bidra? Og er vi bevisst hvilken betydning hverdagskompetanse har på menneskers livskvalitet?
Takk for denne gang og vel hjem!
- Lunsj, pausemat og fri drikke er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Dere er hjertlig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
I tillegg til å møte mange deltakere, blir bedriften også vist her på nettsiden til konferansen. Fagfokus har mer enn 500.000 sidevisninger i året.
Pris: 3500 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: (begge dager) eller helpensjonspakke: . Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er eks. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.