Selvmord - forebygge og behandle

En konferanse om forebygging av selvdestruktiv adferd og selvmord blant voksne og unge voksne.

Konferansen er kansellert

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.

Selvmord - forebygge og behandle

Få oversikt

Litt om konferansen

Velkommen til denne viktige konferansen om forebygging av selvmord. Sammen har vi samlet eksperter, overlevende, pårørende og samfunnsledere for å dele innsikt, erfaringer og løsninger. Vårt mål er å belyse de underliggende årsakene til selvmord og fremme strategier for å støtte dem som sliter. Vi ønsker å skape et trygt rom for å diskutere utfordringer og innovative tilnærminger til forebygging. La oss sammen jobbe mot en fremtid der ingen føler at de må bære byrden alene. Konferansen handler i første rekke om voksne og unge voksne. 

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Perspektivet fra en berg-og-dal-bane

Maren er vernepleier og seniorrådgiver i helsedirektoratet. Hun har imidlertid sett hjelpeapparatet på begge sidene etter et liv med mange utfordringer. Hva er hennes råd til oss som møter de som trenger hjelp?

-

Hvorfor går ikke selvmordstallene ned?

Generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse innleder denne dag to av konferansen om selvmord og forebygging av selvmord. 

-

Hva er det med mannskulturer som gjør at flere menn tar selvmord?

Vi vet at menn har større sannsynlighet enn kvinner for ikke å oppfatte at de har behov for psykisk helsehjelp når de har symptomer som indikerer behov for hjelp. Menn har også større sannsynlighet for å unnlate å oppsøke hjelp når de selv oppfatter et behov for dette. Flere menn enn kvinner opplever at behand­lingen er utilstrekkelig når de først har søkt hjelp. Hvordan kan vi forstå dette i lys av kunnskapen vi har om ulike mannskulturer?

-

Oppfølging og behandling etter selvmordsforsøk

Personer som har vært innlagt etter selvmordsforsøk har en klart forhøyet risiko for nye selvmordsforsøk, særlig det første året etter utskrivelse, og den første tiden spesielt. Derfor der det svært viktig hvordan vi som fagfolk møter og opptrer overfor den dette gjelder. 

-

Lunsj

-

Hva er viktig i møte med de som skader seg selv med vilje?

Det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre når man møter ungdom og unge voksne med som tenker på selvmord, selvskader eller har andre destruktive atferdsmønstre. Med økt åpenhet kommer også økt ansvar - men heldigvis finnes det god hjelp. Psykolog Iselin Solerød Dibaj har forsket på behandling av ungdommer og unge voksne som skadet seg selv med vilje, og vil dele av sin kunnskap i dette foredraget.

-

Selvdestruktivitet i vår tid

Norge som samfunn er i sterk endring. Hvordan se på selvskading, suicidalitet og annen selvdestruktiv atferd i vår tid? Dette innlegget legger til et samfunnspsykologisk perspektiv på fenomenet selvskading og fokuserer på trender i samfunnet og kulturen, for å forstå og møte utfordringene rundt dette. 

-

Farevarsel for selvmord - kroniske smerter

Mediene skrivere lite om selvmord, til tross for at over 600 menneske som dør i selvmord hvert år. Dét er nesten seks ganger så mange enn de som dør i trafikken årlig. Pasienter blir sendt ut av helseforetak med en livslang lidelse som en vet vil medføre betydelige smerter og funksjonsnedsetting. Dette gir risiko for selvmord. 

-

Selvmord - et forsømt folkehelseproblem

Jannicken Klonteig har vunnet ry for sitt arbeid med forebygging av selvmord. Hennes fokus er smerte og stress-mestring og -forståelse. Gjennom sitt arbeid formidler hun hva fysisk og/ eller psykisk smerte er. Hun forklarer "hjernens apotek", den tredelte hjernen, vårt fantastiske nervesystem og lærer bort gode, praktiske teknikker for smertemestring og økt livskvalitet. Ved å forstå hva smerte er, kan vi bedre forebygge at smerten blir uoverkommelig, og dermed også forebygge selvmord.

-

Lunsj

Lunsj

-

Livsmestring og selvmordsforebygging

Ragnhild Høgseth vil i sitt foredrag sette fokus på de sosiale og emosjonelle faktorene som ligger til grunn for læring og nærvær i skolesammenheng. Hun vil sette dette sammen med psykisk helse og uhelse, for at vi bedre skal forstå hvordan vi kan legge til rette for å bygge robuste barn og ungdommer. 

-

Det store regnskapet

God psykisk helse er landets viktigste ressurs. Psykiske lidelser koster oss fra 300 - 340 milliarder årlig og er våre klart dyreste sykdommer med et enormt lidelsesvolum. Ingen sykdommer gir landet større helsetap, og behandling har ingen påviselig effekt. Forebygging er eneste vei ut - både for selvmord og psykisk helse.

-

Betalingsvansker er dødelig

Det er utrolig at man ikke gjør mer for å forhindre uhelse og død blant personer med uhåndterlig gjeld, mener professor emeritus og helsepsykolog, Arne Holte. Vi vet at det er en klar sammenheng mellom betalingsvansker og redusert livskvalitet, psykiske helseplager, særlig depresjon, og også selvmord. Dette er kunnskap man burde benyttet aktivt i det forebyggende arbeidet.

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4100,- Helpensjon og dagpakker: 3700,- (inkl. mva)

    7800,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 4100,- Dagpakker: 1700,- (inkl. mva)

    5800,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4100,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3700,- Tilknytningsøgn: 1250,- (inkl. mva)

    9050,-
  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2460,- Dagpakke: 850,- (inkl. mva)

    3310,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2460,- Dagpakke: 850,- (inkl. mva)

    3310,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2500,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    11250,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    20000,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    30000,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    37500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    52500,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    60000,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    62500,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.