En konferanse om forebygging av selvdestruktiv adferd og selvmord blant voksne og unge voksne.
Maren er vernepleier og seniorrådgiver i helsedirektoratet. Hun har imidlertid sett hjelpeapparatet på begge sidene etter et liv med mange utfordringer. Hva er hennes råd til oss som møter de som trenger hjelp?
Vi vet at menn har større sannsynlighet enn kvinner for ikke å oppfatte at de har behov for psykisk helsehjelp når de har symptomer som indikerer behov for hjelp. Menn har også større sannsynlighet for å unnlate å oppsøke hjelp når de selv oppfatter et behov for dette. Flere menn enn kvinner opplever at behandlingen er utilstrekkelig når de først har søkt hjelp. Hvordan kan vi forstå dette i lys av kunnskapen vi har om ulike mannskulturer?
Norge som samfunn er i sterk endring. Hvordan se på selvskading, suicidalitet og annen selvdestruktiv atferd i vår tid? Dette innlegget legger til et samfunnspsykologisk perspektiv på fenomenet selvskading og fokuserer på trender i samfunnet og kulturen, for å forstå og møte utfordringene rundt dette.
Jannicken Klonteig har vunnet ry for sitt arbeid med forebygging av selvmord. Hennes fokus er smerte og stress-mestring og -forståelse. Gjennom sitt arbeid formidler hun hva fysisk og/ eller psykisk smerte er. Hun forklarer "hjernens apotek", den tredelte hjernen, vårt fantastiske nervesystem og lærer bort gode, praktiske teknikker for smertemestring og økt livskvalitet. Ved å forstå hva smerte er, kan vi bedre forebygge at smerten blir uoverkommelig, og dermed også forebygge selvmord.
Ragnhild Høgseth vil i sitt foredrag sette fokus på de sosiale og emosjonelle faktorene som ligger til grunn for læring og nærvær i skolesammenheng. Hun vil sette dette sammen med psykisk helse og uhelse, for at vi bedre skal forstå hvordan vi kan legge til rette for å bygge robuste barn og ungdommer.
Generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse innleder denne dag to av konferansen om selvmord og forebygging av selvmord.
Personer som har vært innlagt etter selvmordsforsøk har en klart forhøyet risiko for nye selvmordsforsøk, særlig det første året etter utskrivelse, og den første tiden spesielt. Derfor der det svært viktig hvordan vi som fagfolk møter og opptrer overfor den dette gjelder.
Det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre når man møter ungdom og unge voksne med som tenker på selvmord, selvskader eller har andre destruktive atferdsmønstre. Med økt åpenhet kommer også økt ansvar - men heldigvis finnes det god hjelp. Psykolog Iselin Solerød Dibaj har forsket på behandling av ungdommer og unge voksne som skadet seg selv med vilje, og vil dele av sin kunnskap i dette foredraget.
Mediene skrivere lite om selvmord, til tross for at over 600 menneske som dør i selvmord hvert år. Dét er nesten seks ganger så mange enn de som dør i trafikken årlig. Pasienter blir sendt ut av helseforetak med en livslang lidelse som en vet vil medføre betydelige smerter og funksjonsnedsetting. Dette gir risiko for selvmord.
God psykisk helse er landets viktigste ressurs. Psykiske lidelser koster oss fra 300 - 340 milliarder årlig og er våre klart dyreste sykdommer med et enormt lidelsesvolum. Ingen sykdommer gir landet større helsetap, og behandling har ingen påviselig effekt. Forebygging er eneste vei ut - både for selvmord og psykisk helse.
Det er utrolig at man ikke gjør mer for å forhindre uhelse og død blant personer med uhåndterlig gjeld, mener professor emeritus og helsepsykolog, Arne Holte. Vi vet at det er en klar sammenheng mellom betalingsvansker og redusert livskvalitet, psykiske helseplager, særlig depresjon, og også selvmord. Dette er kunnskap man burde benyttet aktivt i det forebyggende arbeidet.
Maren er vernepleier og seniorrådgiver i helsedirektoratet. Hun har imidlertid sett hjelpeapparatet på begge sidene etter et liv med mange utfordringer. Foto: Fagfokus
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.