Når skolen må vurdere om eleven kan ha behov for særskilt tilrettelegging i form av personlig assistanse, fysisk tilrettelegging, tekniske hjelpemidler eller individuelt tilrettelagt opplæring. Hva da?
Spesialundervisningen får nytt navn, og er delt opp i tre rettigheter: individuelt tilrettelagt opplæring, personlig assistanse, og fysisk tilrettelegging og tekniske hjelpemidler. Hva er status for denne retten per dags dato? Er det for mye spesialundervisning, eller er det ikke for mye spesialundervisning? Hva må til for at elever med særlige behov skal få den opplæringen de har behov for? Hva rapporteres inn som utfordringer fra kommunene, med tanke på individuelt tilrettelagt opplæring, assistanse og fysisk tilrettelegging?
... og sjansen er også stor for at ingen har en nøyaktig oversikt over hvor mange timer som mangler. Enkeltvedtak om spesialundervisning er lovpålagt for kommunen å følge opp. Dette skjer i stor grad ikke, påpeker Kai Nilsen, som er tillitsvalgt i Utdanningsforbundet Trøndelag. Han reiste debatten i 2024, og vil løfte den inn også i inneværende undervisningsår.
Det er mange ansatte i skolen som lurer på når de kan gripe inn, og hvordan de kan gjøre det dersom de skal gripe inn. Silje Gislefoss Netland går gjennom lovverket og kommer med praktiske eksempler.
Når det står i sakkyndig vurdering at eleven trenger struktur, hva betyr det i praksis? Hvordan gjør man det? Den erfarne pedagogen Silje Gislefoss Netland fortsetter sin dobbeltforelesning.
Vi får en utdyping om endring av lovverket, og om praktiske forhold du som leder, lærer eller annet voksenpersonell i skolen bør vite om individuelt tilrettelagt opplæring.
Rektor Randi Tallaksen deler av sin kunnskap om kompetanse og organisasjonsutvikling med tanke på økt inkludering og minsket utenforskap. Tema som tas opp er konkrete system for å forebygge mobbing, følge opp fravær, skolevegring, og utenforskap. Samarbeid med eksterne instanser. Målgruppe for parallell A er skoleledelse og ledere i kommunal og fylkeskommunal sektor.
Hvordan skape og opprettholde et opplæringstilbud som er så tilrettelagt og inkluderende at færre elever har behov for individuelt tilrettelagt opplæring? Kan skolens kompetanse og organisering endres for å styrke den tilpassede opplæringen for alle? Dette er spørsmål som kan oppleves som utfordrende i møte med den enkelte elevs rett til individuell tilrettelagt opplæring.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetForskningsbasert kunnskap gir konkrete svar på de muligheter som finnes i arbeidet for å skape et inkluderende fellesskap for alle elever samtidig som de individuelle rettighetene opprettholdes. Parallellen er rettet mot skoleledelsen, samt ledelse i kommunal og fylkeskommunal sektor.
Torvbråten skole i Asker har utviklet et internt støttesystem, med et stort fokus også på veiledning av lærerne ved skolen. Vi har fått tips om at dette systemet er noe flere skoler bør se nærmere på. Vi får en orientering.
Rom for alle- blikk for den enkelte. Inkluderende praksis som fokuserer på fellesskapende didaktikk og praksis hvor hver enkelt elevs rett til individuell tilrettelagt opplæring ikke er på kollisjonskurs med det inkluderende og rause klassefellesskapet. Forskningsbasert kunnskap møter praksis i holdninger, kunnskap og handlinger i dette foredraget.
Foredraget handler om konkrete tiltak til lærere og andre voksne som jobber direkte med elevene, for å bidra til så god inkludering som mulig.
Her er vi åpne for innspill om et foredrag rettet mot skoleansatte i direkte kontakt med elevene.
Et trygt og godt skolemiljø omfatter frihet fra krenkelser, men er også mer enn dette. Elevene skal ha et skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Inger Bergkastet er medforfatter på flere bøker om lærerrollen og inkluderende læringsmiljø. Hun har gjennom mange år vært leder av Læringsmiljøteamet i Oslo kommune.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetSkolenes systematiske arbeid skal inneholde rutiner som fanger opp hvordan elevene er sammen med hverandre og hvordan de har det på skolen, faglig og sosialt.
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1700 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3700. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.