Spiseforstyrrelser 2025

Velkommen til konferansen Spiseforstyrrelser 2025. Vi har samlet noen av landets fremste eksperter til møteplassen du ikke kan gå glipp av.

Spiseforstyrrelser 2025

Få oversikt

Litt om konferansen

I fjor samlet vi Norges fremste eksperter på spiseforstyrrelser, og etter fantastiske tilbakemeldinger har vi satt opp denne viktige møteplassen også i 2025. Det vil denne gangen handle om:
- Forebygging, sett fra brukerperspektivet
- Om ettervern
- Hvordan snakke om bekymringene
- Om overspising
- Forstå ambivalensen og kompleksiteten
- Hva kjennetegner den gode terapeuten
- Aktivitet, trening og spiseforstyrrelser

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

Forebygging, sett fra brukerperspektivet

Vi får innspill fra en fagperson med egenopplevelser med spiseforstyrrelser. Hva er viktig i forebyggingsøyemed? Hvordan fungerer tiltakene mot spiseforstyrrelser i dag? Hva skal til for å bedre forholdene?

-

Prosjekt «Speilvenn»

Prosjektet «Speilvenn» er et pilotprosjekt som ønsker å møte det økte behovet for forebygging av spise- og kroppsproblematikk blandt skoleelever. 

-

Ettervern for personer med spiseforstyrrelser

Har du noen gang lurt på hva som skjer etter at noen har gjennomgått intensiv behandling for en spiseforstyrrelse? ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser - har undersøkt dette nøye, og vil presentere de aller nyeste funnene, samt hva organisasjonen mener dette bør føre til. 

-

Lunsj spiseforstyrrelser

Lunsj

-

Hvordan snakke om bekymringer rundt overvekt - og hvordan avdekke problemer?

Mari-Mette Graff er et fyrverkeri av en talefør nordlending som er invitert for å fortelle helsepersonell og andre fagfolk om hvordan man adresserer bekymringer om høy vekt til pasienten på en god måte, samt hvordan avdekke spiseforstyrrelse.

-

Å jobbe med overspisingslidelse

Blant spiseforstyrrelsene er overspisingslidelse den vi hører minst om. Like fullt er det den spiseforstyrrelsen som er mest utbredt. Trine Tetlie Eik-Nes har jobbet med nettopp dette i en årrekke. Her bidrar hun med innsikt i både forskning og praktiske eksempler.

-

Om spiseforstyrrelser og rus

Sammenhengene mellom rus og spiseforstyrrelser går begge veier. De som har spiseforstyrrelser har økt risiko for rusmisbruk. Og rusmisbrukere har økt risiko for spiseforstyrrelser. Kari Lossius er blant de i landet som vet mest om forholdet mellom spiseforstyrrelser og rus. Hun orienterer om hva du som kommer i kontakt med mennesker med spiseforstyrrelser bør vite om disse sammenhengene. 

Dag 2

Dag 2

-

Sosiale medier og spiseforstyrrelser

80 prosent av jentene i en stor norsk undersøkelse, har rapportert at sosiale medier påvirker synet på eget utseende på en negativ måte. Dette er spesielt bekymringsfullt da mer enn halvparten av jentene rapporterte å tilbringe tre eller flere timer daglig på sosiale medier. Vi får en orientering om innholdet i undersøkelsen, lagt frem av professor Camilla Lindvall Dahlgren.    

-

Hvorfor er det så vanskelig? Om ambivalens, frykt og vet-ikke følelsen

Dette foredraget utforsker de komplekse følelsene og tankene knyttet til spiseforstyrrelser. Lav selvfølelse, følelse av tap av kontroll, og frykt for forandring er ofte kjernetrekk hos personer med spiseforstyrrelser. Ambivalens til endring er ofte sentralt, der personer opplever både et ønske om forandring og en frykt for å gi slipp på det kjente, selv når det er destruktivt.

Som en anonym pasient har uttrykt det: «Jeg vil ikke bli den jeg var, og ikke være den jeg er.» Hvordan kan vi hjelpe mennesker der innsikten i egen sykdom mangler, der en strever med å sette ord på sitt indre liv, og hvor frykten for forandring virker overveldende? I foredraget vil praktiske strategier for å fremme motivasjon til endring i møte med ambivalens og frykt bli delt.

-

Den komplekse pasienten. Å møte og forstå samsykelighet

Vi kjenner ikke spiseforstyrrelsen, før vi kjenner den enkelte. Dette foredraget viser hvor viktig det er å forstå den enkelte pasient bak diagnosene, spesielt når det gjelder samsykelighet ved spiseforstyrrelser. Samsykelighet er ofte regelen snarere enn unntaket, og øker med varigheten av lidelsen.

Flere diagnoser betyr ofte mer alvorlige symptomer, langsommere bedring og større terapeutiske utfordringer. Gjennom foredraget utforsker vi hvordan man kan komme under overflaten, forstå symptomene og deres funksjon, samt møte de psykologiske og kliniske kompleksitetene som følger med samsykelighet.

-

Hva kjennetegner den gode spiseforstyrrelsesterapeuten?

Kjersti Gulliksen vil i sin forelesning gi en innføring i hva vi vet om pasienters preferanser og erfaringer med terapeuter, og sette disse i sammenheng med hva de evidensbaserte metodene for behandling av spiseforstyrrelser legger vekt på når det gjelder nødvendige terapeutegenskaper. Gulliksen vil legge inn korte øvelser og dialog med salen for å få engasjert tilhørerne.

-

Lunsj

Lunsj

-

Fysisk aktivitet, trening og spiseforstyrrelser

Vi har invitert Jorunn Sundgot-Borgen til å innlede om temaet fysisk aktivitet, trening og spiseforstyrrelser. Den anerkjente forskeren har arbeidet med kropp og helse i mange tiår, og vil ta utgangspunkt i hva vi nå vet, og hvor veien går videre. Sundgot Borgen vil snakke om overdreven fokus på kroppsjustering via trening, trening som risiko, om aktivitet/trening som en del av behandlingen - og når det ikke er ok å trene for personer med spiseforstyrrelser.

Priser for konferansen

Prisene merket med grønt er tidsbegrenset (earlybird) og gyldige ved påmelding frem til og med 3. mars 2025.

Fysisk deltakelse:

  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2640,- Dagpakke: 850,- (inkl. mva)

    2890,-
    3490,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2640,- Dagpakke: 850,- (inkl. mva)

    2890,-
    3490,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 4400,- Dagpakker: 1700,- (inkl. mva)

    5100,-
    6100,-
  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4400,- Helpensjon og dagpakker: 3700,- (inkl. mva)

    7100,-
    8100,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 4400,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3700,- Tilknytningsøgn: 1250,- (inkl. mva)

    8350,-
    9350,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2100,-
    2700,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    9450,-
    12150,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    16800,-
    21600,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til femten digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    25200,-
    32400,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    31500,-
    40500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    44100,-
    56700,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    50400,-
    64800,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    52500,-
    67500,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Konferansiér

Maren Trebler

Vernepleier

Maren Trebler

Maren er vernepleier og seniorrådgiver i helsedirektoratet. Hun har imidlertid sett hjelpeapparatet på begge sidene etter et liv med mange utfordringer. Foto: Privat

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.