Hvordan forebygge sykefravær blant våre ansatte? En konferanse om veiledning, kompetanse og arbeidsmiljø, og om nytenkning for årene som kommer.
Et unikt prosjekt i Nordlandssykehuset handler om kollegastøtte satt i system. Vi har invitert representanter for prosjektet til Sykefraværskonferansen for å forklare både hvorfor et slikt prosjekt kan forebygge uønskede hendelser på jobb, men ikke minst hvorfor kollegastøtte kan forebygge fravær.
I yrker hvor man jobber i direkte kontakt med mennesker er det forventet at den ansatte uttrykker bestemte følelsesuttrykk, uavhengig av dagsform og humør. Dette kan oppleves vanskelig og kan påvirka helsa. Rustad Indregard jobber som forsker ved Klinikk for Psykisk Helsevern på Lovisenberg sykehus.
Følelser er viktig i moderne arbeidsliv. Engasjement og glede fremmer effektivitet, frykt og frustrasjon bidrar til sykefravær og utbrenthet. Her har ledere et særlig ansvar. Thompson legger frem egen forskning på hvordan norske ledere forholder seg til følelser på ulike måter, og hva konsekvensene av det er. Videre gis det konkrete tips til hvordan møte medarbeideres følelser, uten å skli ut av lederrollen.
Jakten på det gode laget er et innlegg som handler om bedriftskultur, samspill mellom mennesker i organisasjonen og alvoret i lederskap. Humør og seriøsitet går hånd i hånd gjennom foredraget når det snakkes om røtter, stolthet og identitet.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetRoger Finjord er en av Norges beste foredragholdere! Den tidligere landslagstreneren er kjent for sine engasjerende innlegg som kombinerer humor og seriøsitet. Her snakker han og de som er viktigst for at folk skal trives på jobb, og hvordan man skaper en kultur der de ansatte ønsker å være på arbeid.
Kvinner har vesentlig høyere sykefravær enn menn. Hvorfor er det slik? Dette finnes det mange meninger om, og også mye forskning. Det ser ut til at verken graviditeter, krevende «kvinneyrker» eller den utfordrende kombinasjonen av jobb og hovedansvar hjemme forklarer hvorfor kvinner har rundt dobbelt så høyt sykefravær som menn. Mykletun presenterer funn som kan overraske, og har med seg forslag som kan bidra til den viktigste utfordringen: Hvordan få ned det totale sykefraværet for begge kjønn. Mykletun oppsummerer forskningen og skisserer løsninger for hvordan sykefraværet kan reduseres.
Hun er kjent for å holde engasjerende foredrag, og har en bakgrunn som gir stor tyngde. Det er få som kan mer om sykefravær og forebygging enn Elin Risholt Korsveien. Her kan du høre henne snakke om det moderne arbeidsliv, nye helseperspektiv, og tilbakeføring til arbeid.
Mange mellomledere havner ofte i voldsom skvis, og presses både fra ledelsen og fra de ansatte, samtidig som de møter store forventninger fra brukerne. Marit Hvidsten er rådgiver og klinisk spesialist i sykepleie ved Kildehuset kurs- og kompetansesenter, Modum Bad. Hun har lang erfaring i å møte mennesker som trenger rådgivning for å unngå å møte den berømte «veggen». Hun tar med seg sine beste tips til Sykefraværskonferansen.
I saftbygda går samarbeidet så det suser, mens sykefraværet stuper. I Lerum lå sykefraværet på 10% i år 2000, siden da har mye skjedd på fabrikken i Kaupanger. Hvordan har Lerum snudd skuta, og skapt et arbeidsmiljø som fremmer tilstedeværelse på lang sikt?
Hva kjennetegner ytringsklimaet når det er på sitt aller beste i organisasjoner? Og hvordan gjenkjenner vi et ytringsklima som ikke er godt? Filosofen Øyvind Kvalnes gir eksempler fra ulike profesjoner og bransjer.
Hvordan håndtere ulike konfliktsituasjoner ved hensiktsmessig risikovurdering og tilpassede kommunikasjonsteknikker? Foredragsholderen har fokus på hvordan man kan forebygge og mestre et bredt spekter av konflikter. Hva gjør man før, under og etter en konfliktsituasjon?
Elin Korsveien er HMS-rådgiver i Bedriftshelsetjenesten, BHT Sør. Hun har blant mye annet skrevet masteroppgave om «Hvordan lykkes med tilbakeføring i arbeid når hverdagen preges av utmattelse? Korsveien er kjent som en engasjerende foreleser og foredragsholder.
Denne konferansen er heldigital og man kan kun se denne på internett. Du vil motta link en stund før konferansen starter slik at du slipper å finne frem denne samme dag. Du kan bruke PC, MAC, nettbrett og telefon.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Denne konferansen er heldigital og det er derfor ikke mulig å være utstiller.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.