Hvordan i praksis forebygge sykefravær blant våre ansatte? En konferanse om veiledning, kompetanse og arbeidsmiljø, med et klart formål: Bidra til lavere sykefravær.
Hvordan utvikler sykefraværet seg, og hvorfor er det sånn? Ulf formidler og viser statistikk på en forståelig og spennende måte. I dette innlegget viser han trender og utviklingen på sykefraværet i Norge.
Organisasjonsendringer påvirker sykefraværet i begge retninger. I dette foredraget får du innsikt i hva du som leder kan gjøre for å forhindre økt sykefravær som følge av omstillinger i organisasjonen.
Innhold er det som må til for å unngå at en delvis sykemelding blir til en langtidssykemelding på grunn av dårlig oppfølging. Her er grepene dere som arbeidsgivere og ledere må ta for å hjelpe «psykemeldte» medarbeidere. Sammen med seg på scenen har Håvard også Stian Løvbakke, som skal dele førstehånds erfaringer.
Sykefraværet kan ikke kontrolleres, men det finnes kontrollerbare aktiviteter som kan. Beste praksis satt i system reduserer sykefraværet. Hva kjennetegner de organisasjonene som er dyktige på sykefraværsoppfølging, og hvilke grep gjør de som lykkes over tid? I dette innlegget viser Anders hvordan vi kan lære av de de beste.
For de som bestiller overnatting er 3 retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.
Stillingsstørrelse og sykefravær er to temaer som sammen med kompetanse gjensidig forsterker eller svekker hverandre i spørsmålet om å utvikle bærekraftige arbeidsmiljøer og gode tjenester. Fafo-forsker Leif Moland er blant de som vet mest om sammenhengene bak det som gjør at ingen norske kommuner så langt har klart å etablere en heltidskultur i helse- og omsorgssektoren. Med seg har Moland praktiske og konkrete innspill.
En god sykemeldingskultur handler ikke nødvendigvis om en arbeidsplass der alle er friske. Alle blir syke en eller flere ganger i løpet av et arbeidsliv, og noen ganger tar det lengre tid enn andre å bli frisk. Poenget med en god sykemeldingskultur er at det uansett sykdomsbilde er et felles mål om at den syke skal tilbake til jobben så fort som mulig. For all erfaring og forskning viser at alternativet er dårlig for alle parter: Langtidssykemeldinger ER en trist, og ikke minst kostbar, affære for den sykmeldte, arbeidsgiver og samfunnet generelt.
Å jobbe med mennesker er et privilegium, men møtet med andres smerte, sorg og sykdom kan også være svært belastende. Innen offentlig sektor utgjør nettopp de emosjonelle belastningene som følge av eksponering for folk, en betydelig risiko for sykefravær. Men hva kan vi gjøre for å forebygge og redusere sykefravær som følge av dette arbeidet?
Hvor fritt står arbeidsgiveren til å sette ansatte med høyt sykefravær til nye arbeidsoppgaver, gi dem en ny stilling eller gå til oppsigelse? Hvor mye tilrettelegging kan ansatte kreve når de er blitt helt eller delvis syke? Og hvordan skal ansatte følges opp under sykefraværet? Dette er i stor grad usikkert territorium for de fleste ledere, og krever at man har kontroll på prosessene. Nicolay Skarning er en av Norges fremste advokater innenfor individuell og kollektiv arbeidsrett og har lang erfaring med oppsigelsessaker, varslinger og tolkning av tariffavtaler.
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.