Landskonferansen om ungt utenforskap
Hvorfor faller så mange utenfor? Og hva gjør vi med det? Vi viderefører konferansen som arrangeres for 6. år på rad!
Konferansen ble gjennomført 1. november. 2022
Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.
Få oversikt
Litt om konferansen
I fjor samlet vi over 600 deltakere til innsats mot ungt utenforskap. I år er vi klar med enda flere praktiske eksempler for å hindre at unge faller utenfor.
Korona, hardere konkurranse på jobb og utdanningsmarkedet og økende uføretall - Ungt utenforskap er en av de store utfordringene i det norske samfunnet i dag. Omkostningene er store både for samfunnet og for de unge det gjelder. Hvordan kan vi få flere unge inn i arbeidslivet og hindre frafall fra videregående utdanning? Hvordan kan arbeidsgivere, sivilsamfunnet, Nav, attføringsbransjen og andre samarbeide for å motvirke ungt utenforskap? Hva kan vi lære av gode eksempler på innsats for unge på randen?
Innholdet
Program for konferansen
Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.
Du må like meg for å jobbe med meg! Om møter, magi og mestring
Reidun er professor i barnevern, og har gitt ut en rekke bøker om arbeid med barn og unge. Her ser på det profesjonelle møtet mellom sårbare unge og hjelpeapparatet.
Hva mener de unge selv ? Hva skal til for å flere i jobb?
Maren er rådgiver i Unge Funksjonshemmede, og brenner for at flere unge skal delta i arbeidslivet, og ikke havne i utenforskap. Hva mener de unge selv? Hva skal til for å bedre situajonen å gå flere i arbeid?
Fra skippertak til systematisk praksis
Ungt utenforskap er en sammensatt utfordring som ikke lar seg løse med en enkelt oppskrift. Veldferdsordninger som gir alle muligheter til deltakelse er en grunnleggende forutsening for å lykkes. Inkludering i fellesskap, skole og arbeid handler om å møte individer og grupper på en god måte. I det kommunale arbeidet dreier dette seg om å ha relevant kunnskap og å jobbe systematisk og tenke langsiktig, helhetlig og forebyggende i alt planarbeid.
Asker velferdslab - en modell for ungdom i en vanskelig situasjon
Asker kommune har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sin innovative "Velferdslab". Her forteller de hvordan de organiserer seg i investeringsteam for å bedre livssituasjonen til de unge som faller utenfor.
En kunnskapoversikt - effekter av tiltak på sysselsetting.
Kristine har forsket på hvilken effekt de ulike arbeidsmarkedstiltakene har hatt på den reelle sysselsettingen av unge. Her ser hun på hvordan disse effektene har vært for ulike grupper generelt og for unge spesielt.
Flere i arbeid i Kristiansand
Kristiansand kommune vil utfordre systemene som er med på å forsterke utenforskap. Satsingen er organisert som et femårig program med næringsliv, fylkeskommune, NAV og universitetet som partnere i programmet. Marianne Stray Aas er prosjektleder for ett av de sju prosjektene i storsatsingen Flere i arbeid. Prosjektet hun leder kalles yrkesrettede utdanningsvalg og retter seg først og fremst mot elever i ungdomsskolen.
Jobbskaping og inkludering
Hvordan gjør vi bedriftene i stand til å skape jobbene som trengs? Hvordan er inkluderingsviljen i bedriftene? Hvordan matche unges behov med bedriftenes?
Trenger hjelp til å se egne ressurser
Oppfølgingstjenestens oppdrag er å forebygge utenforskap, utjevne sosial ulikhet og øke mestring og tilhørighet. Deres hovedmålsetning er å få ungdom tilbake i opplæring eller arbeid.
Vi gir ikke karakter, vi bygger karakter
Dale Oen Academy arbeider med ungdommer som har ramlet ut av skolen, og med sitt fokus på ti egenskaper de mener er viktige å bygge, oppnår de fantastiske resultater. Hele 9 av 10 ungdommer kommer tilbake til utdanning eller jobb! Hva gjør de?
Matchbox - fra sosialhjelp til jobb og utdanning
Høye utbetalinger av sosialhjelp til unge har vært en kilde til bekymring i Ringerike kommune. I 2018 bestemte politikerne i kommunen seg for å gjøre noe med dette. De besluttet å starte Matchbox, et arbeidsrettet tilbud for unge i alderen 18-30 år som har sosialhjelp som hovedinntekt. I løpet av 1,5 år gikk tallet på unge sosialhjelpsmottakere i Ringerike ned med 45 prosent. Hovedsuksessfaktoren har vært fokus på relasjonsarbeidet. Her forteller de hva de har gjort, og gir råd til andre som går med lignende planer.
Den viktige relasjonen
Man snakker ofte om at det er viktig med relasjonskompetanse i arbeidet med ungdommer i randsonen, men hva betyr dette i praksis? Hva er det som er så spesielt med å bygge relasjoner til ungdom, hva kjennertegner de som lykkes? Heitmann vil også komme innom utenforskap, kommunikasjon, mobbing, ensomhet og inkludering.
Utenforskapskommisjonen - ungt utenforskap i Stavanger
Utenforskapskommisjon ble opprettet av ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun. Kommisjonen har sett på hvordan ungdom i alderen 13-25 år er blitt rammet, og hvordan Stavanger som lokalsamfunn kan bekjempe utenforskap nå, og i etterkant av pandemien. Leder for kommisjonen forteller her om hva de fant, og hvilke konkrete tiltak de har foreslått.
Priser for konferansen
Fysisk deltakelse:
-
Helpensjon
Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
Deltakeravgift: 3400,- Helpensjon og dagpakker: 3100,- (inkl. mva)6500,- -
Uten overnatting
Begge dager, med lunsj
Deltakeravgift: 3400,- Dagpakker: 1540,- (inkl. mva)4940,- -
Med tilknytningsdøgn
Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
Deltakeravgift: 3400,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3100,- Tilknytningsøgn: 1200,- (inkl. mva)7700,- -
Kun dag 1
Bare dag 1, med lunsj.
Deltakeravgift: 2040,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)2810,- -
Kun dag 2
Bare dag 2, med lunsj.
Deltakeravgift: 2040,- Dagpakke: 770,- (inkl. mva)2810,-
Digital deltakelse:
-
Digitalt
Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)2100,- -
Digital gruppe 5
Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)9450,- -
Digital gruppe 10
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)16800,- -
Digital gruppe 15
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)25200,- -
Digital gruppe 20
Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)31500,- -
Digital gruppe 30
Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)44100,- -
Digital gruppe 40
Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)50400,- -
Digital gruppe 50
Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)52500,-
Hvem, hva, hvor
Ytterligere informasjon om konferansen
Sted
Thon Hotel Oslo Airport
Balder Allè 2 , Gardermoen
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Ofte stilte spørsmål og svar
Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.
-
De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.
-
Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.
-
En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.
Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet. -
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.
-
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura
-
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss. -
Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.
-
Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.
-
Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.
-
Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.
Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.