Vi fortsetter den eneste nasjonale faglige møteplassen for vernepleiere!
Hjertelig velkommen til alle vernepleiere! Vår konferansier Maren Trebler ønsker velkommen, og oppsummerer hva du kan forvente deg av Vernepleierkonferansen 2024.
Vi åpner konferansen med å se nærmere på vernepleierrollen. Vernepleierutdanningen blomstrer og er en av de utdanningene som øker mest. Hvilken kompetanse trenger vi for å møte fremtidens behov? Hvor er vernepleierfaget på vei?
De som er kognitivt svekket, men ikke psykisk utviklingshemmet utgjør en betydelig andel av de som ikke mestrer å ta vare på seg selv. De er ofte mer sårbare og har en manglende felles forståelse av samfunnskontrakten. Hvordan kommer man i posisjon til å hjelpe de som ikke vil?
En av våre store utfordringer som vernepleiere er å få koordinert laget rundt de vi skal hjelpe, og her er pårørende helt essensielle. Ofte er pårørende farget av at de har vært nødt til å kjempe for brukerens rettigheter, og det er lett at kommunikasjonen går i vranglås. Karl Håkon Sævold fra HBF deler sine beste råd om hvordan man sørger for å balansere forventinger og realiteter, og for å oppnå et godt og konstruktivt samarbeid.
Et enkeltvedtak ligger alltid til grunn for vårt faglige arbeid. Men hvordan sikrer man at juss og fag går hånd i hånd? Enkeltvedtaket beskriver det en person juridisk har krav på, og det er ikke alltid dette er det faglig beste, eller det vedkommende trenger. Hvordan sikrer man godt samarbeid mellom de som vedtar og de som utøver tjenestene? Og at man får det man trenger, ikke det man har krav på?
Vi gjentar suksessen fra ifjor! De som deltar fysisk kan møtes før middagen til en vernepleierfaglig Live-podcast om Fag, fremtidens vernepleie og om vernepleierrollen i dag. Her blir det overraskende besøk, mulighet for å delta og en faglig interessant møteplass før middag.
For å lykkes med relasjonsbyggende arbeid er det viktig å ha en tilnærming som er tilpasset målgruppen. Den svært etterspurte foredragsholder Jan Spurkeland viser hvordan relasjonskompetanse kan brukes som et verktøy for å knytte kontakt med den enkelte, og på denne måten øke kvaliteten i tjenesten.
Etter ønske fra tidligere deltakere har vi fått på plass en foredragsholder med særlig kunnskap om relasjonsbygging i sammenheng med psykisk sykdom. Denne kunnskapen har stor overføringsverdi også til flere andre grupper av våre brukere og pasienter. Dette blir en praktisk rettet forelesning, med overføringsverdi direkte til din egen arbeidshverdag.
Hvordan skal din avdeling bli attraktiv å jobbe i slik at vernepleiere flokker til jobben, og ingen ønsker å slutte? I Velferdsetaten i Oslo kommune har de i de siste årene rettet fokus på kompetansebygging og kompetanseutvikling, med fokus på at tjenesten aldri er bedre enn det svakeste leddet. Hva har de lært, og hvordan kan dere gjøre det samme innenfor rammene av en stram hverdag?
Etter fjorårets konferanse ble Traumebevisst Omsorg (TBO), etterspurt av dere som et tema. Vi har invitert Pål Solhaug fra RVTS sør, for å gi en innblikk i rammeverket. Enten vi arbeider med innen psykisk helsefeltet, eller med personer med utviklingshemming, er TBO et rammeverk som skal sikre at traumatiserte personer blir møtt og forstått etter deres behov.
Maren er vernepleier og seniorrådgiver i helsedirektoratet. Hun har imidlertid sett hjelpeapparatet på begge sidene etter et liv med mange utfordringer. Foto: Fagfokus
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.