Et skreddersydd webinar for skolens planleggingsdager
Selvregulering er helt avgjørende for læring og sosial tilpasning i skolen, men også i et livsløpsperspektiv. Et fellestrekk med nevroutviklingsforstyrrelser er imidlertid utfordring med nettopp dette, med å ta regien på egen atferd, og ha evne til å vurdere om atferden passer inn i ulike situasjoner. Krisitan Øen tar i dette dobbelinnlegget for seg hva selvregulering er, hvordan mangelende selvregulering kommer til uttrykk, samt de pedagogiske konsvensene av dette.
Tourettes syndrom er en tilstand som kjennetegnes ved tics, som kan være åpenbare, men som også kan være mer subtile, og dermed misforstås. Tics er plagsomme for de som har TS, men omgivelsenes reaksjoner er som regel det som medfører de største problemene. Lisbeth er en kapasitet på området og forteller i dette foredraget om hva som hemmer, fremmer tics, og hvordan man kan tilrettelegge for personer med Tourettes syndrom i skolehverdagen.
Gjennom praktiske eksempler gir Lisbeth råd om hvordan man tilrettelegger for de mest vanlige utfordringer elever med ADHD sliter med. Lisbeth er en av Norges mest anerkjente praktikere på området, og har en praktisk tilnæring til sine problemstillinger.
Elever med autismespektertilstander kan ha vansker med å organisere arbeidet sitt. Dette har ført til at de fleste av disse elevene får hjelp til dette fra personalet på skolen. Mange har egne assistenter og spesialpedagoger som hjelper til. Det finnes imidlertid metoder og hjelpemidler som kan gjøre disse elevene mer selvgående og mindre avhengige av hjelp fra personalet. Her fokuserer Torill på å tilrettelegge for selvstendighet, og generelt, for elever med autismespektertilstander.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetTorill er grunnutdannet førskolelærer og har en mastergrad i spesialpedagogikk spesialisert på autismespektertilstander. Til daglig leder hun SPISS som spesialiserer seg på å hjelpe personer med ASD.
Inkludering i møte med utfordrende atferd er noe av det mest krevende lærerne står overfor i hverdagen. Barn og unge med nevroutviklingsforstyrrelser er overrepresentert når det gjelder utfordrende atferd i klasserommet. Atferden kan knyttes til problemer med selvregulering, men den handler like ofte om skolenes manglende tilrettelegging og forståelse av elevens fungering.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetInnlegget tar sikte på å beskrive hvordan en som lærer kan forstå den utfordrende atferden. I tillegg vil innlegget gi innspill til hvordan en på en systematisk måte kan forebygge, og løse «problemene» som skaper den utfordrende atferden.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.