Fem bolker a tre timer om det grunnleggende som du som helsearbeider trenger å vite om demens.
Ny forskning viser at forekomst av demenssykdommer i Norge vil øke med 130 prosent fram til 2050. Utfordringene for helsevesenet er med andre ord svært store. Fagfokus ønsker i samarbeid med den erfarne kursholderen Kirsti Solheim å tiby et «pakkeforløp» for blant annet kommuner med presset økonomi. Målgruppen for pakken er helseutdannede som jobber direkte med personer med demens, i ulike aldre. Første kursdag er 4. januar. Videre gjennomføres ytterligere fire forelesninger. Den 3. mars holdes det en live oppsummering av kurset, med muligheter for spørsmål og svar. Hver av kursdagene vil gjøres tilgjengelige som videoforelesninger i en periode på 14 dager. Slik kan kurspakken tilpasset travle arbeidsdager og turnusarbeid. Du trenger ikke annet enn datamaskin/nettbrett og tilgang til internett for å bli med.
04. januar: Personsentrert omsorg (PO)
PO ble presentert som en nasjonalt førende omsorgsfilosofi, på Demensdagene i regi av Aldring & Helse, høsten 2017. Denne bolken vil ta for seg elementene som PO bygger på. Hovedfokus vil være på personen med demens sitt perspektiv og hvordan helsearbeideren kan tilstrebe å møte personens grunnleggende psykologiske behov gjennom egen behandleratferd. De kommende kurs bolkene vil bygge på samme omsorgsfilosofi og være en rød tråd gjennom hele Basispakke Demens.
18. januar: Sykdomslære med fokus på kognitiv funksjon/svikt
I denne bolken vil det bli gitt en kort oversikt over de forskjellige demens-sykdommene. Kognitiv svikt er hovedsymptomet ved demenslidelser, men hva er det egentlig og hvilke konsekvenser får slik svikt for personen i hverdagen? Og hvordan opplever personen selv sin situasjon? Og ikke minst, hvordan kan vi som helse-arbeidere ta hensyn til dette i vår samhandling med den som er syk?
01. februar: Miljøbehandling, kommunikasjon og samhandling
Miljøbehandling er et stort og diffust begrep. I Bolk 3 vil det bli presentert en definisjon på hva miljøbehandling er i et personsentrert perspektiv. I dette bildet står kommunikasjon, samhandling og dermed også hjelperens behandleratferd sentralt. Noen viktige basisteknikker i kommunikasjon vil bli gjennomgått.
15. februar: Utfordrende atferd
I Bolk 4 vil fokus være på det som kalles «utfordrende atferd». Hva er det egentlig og hvem er det utfordrende for? Hva kan årsakene være og hvordan kan vi forebygge at det skjer..? Og hvis vi ikke klarer å forebygge hvordan håndtere slike situasjoner på best mulig måte for alle parter som er involvert i samhandlingen…?
01. mars: Fokus på samarbeid og omsorg for pårørende
Hovedfokus i denne siste bolken er på pårørende sin situasjon. Hvordan oppleves det å være pårørende til en person som har fått en demensdiagnose? Og hvordan kan vi som helsearbeider bidra til at ikke også den pårørende blir utslitt og kanskje syk? Helsearbeiderens fokus skal være på samarbeid men også omsorg for pårørende.
03. mars: Oppsummering, Kirsti svarer på innsendte spørsmål
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.