Etter lang tid på flukt kan rus for noen være en løsning. Samtidig vil dette skape utfordringer i integreringsarbeidet.
Problematisk rusbruk og avhengighet blir blant annet forstått som en individuell mangel på kontroll i dagens samfunn. Hvordan kan mennesker med slike utfordringer komme i posisjon til å jobbe med sine utfordringer, for å bli likeverdige samfunnsmedlemmer? I dette innlegget gir Thomas en innføring i kunnskap om rus og avhengighet, basert på en 10 års studie som handler om positive endringer individuelt og sosialt.
Kultur og religion har en vesentlig rolle i mange flyktningers liv. Samtidig er dette faktorer som påvirker hvordan rus konsumeres, hvordan det prates om rus eller hvor akseptert det er. I dette innlegget viser Suad hvordan det er mulig å hjelpe flyktninger som sliter med rusproblematikk og bidra til at hjelpen de mottar er tilpasset deres forutsetninger.
Å møte mennesker med fluktbakgrunn som strever med rus krever både individuell tilpasning og kulturell kompetanse. For at veiledere, helsepersonell eller flyktningmedarbeidere skal kunne hjelpe flyktninger med rusproblematikk krever det innsikt i hvordan flyktninger opplever sin egen situasjon, hvordan de forstår sin egen rusbruk og hvilke utfordringer de kan møte når de søker hjelp. I dette innlegget viser Ruben hvordan behandlingsapparatet kan jobbe for å imøtekomme denne gruppen.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.