En fagdag for alle som følger opp flyktninger, innvandrere og andre som har opplevd flukt, vold og overgrep.
Det er varierende hvor lenge flyktninger som kommer til Norge har vært på flukt. I løpet av fluktreisen bærer de med seg opplevelser som skiller seg helt utfra en normalhverdag. Flyktningers psykiske helse er i denne sammenheng avgjørende for å håndtere overgangen. Hvordan er overgangen fra flukt til en hverdagssituasjon i Norge og hvordan påvirker dette psykisk helse? Hvordan bør samarbeidet mellom integrering, psykisk helsetjeneste og den enkelte være i startfasen?
Psykisk helse er kulturelt betinget og hva som ansens som psykisk helse er avhengig av den kulturen den enkelte kommer fra. Kultur kan da sette barrierer for å søke hjelp og utrykke seg om psykisk helse i Norge. Hvordan kan helse- og integreringstjenesten imøtekomme og overkomme kulturelle barrierer i møte med flyktningers psykiske helse?
Mange flyktningfamilier blir adskilt på grunn av krig og katastrofer. Noen må kanskje leve fra hverandre i mange år, ofte i forskjellige land. Dette utgjør store psykiske påkjenninger for familien som helhet, så vel som for det enkelte familiemedlem. Mange vil også ha vært utsatt for belastende og potensielt traumatiserende hendelser, noe som vil påvirke psykisk helse og samhandlingen innen familien. Når familiene blir gjenforent i Norge etter mange år fra hverandre, opplever de noe de lenge har ønsket, men samtidig er det en situasjon som innebærer store utfordringer og omstillinger. Hvordan kan vi best jobbe med familier som er traumatisert, som har behov for psykisk helsehjelp og som trenger støtte i forbindelse med familiegjenforening?
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.