En fagdag med målsetning om å forstå hva som skjer med elever og studenter som sliter psykisk. Og hvorfor de sliter. Og hvordan vi best kan forstå, hjelpe og støtte dem. Og hvilke redskaper og verktøy de trenger.
De senere årene har det blitt et stadig sterkere fokus på tenåringer og unge voksne som blir utslitte og deprimerte fordi de opplever at de må prestere på «alle» områder i livet. Legg til koronakrisen, og vi ser en stor gruppe ungdommer og unge voksne som sliter. Den anerkjente psykologen Trond Haukedal brenner særlig for disse unge. Han vil gjennom denne fagdagen åpne sin verktøykasse for deg som jobber i oppfølgingstjenesten på skole, høyskole og universitet, for å gi deg bedre muligheter i din arbeidshverdag.
- Som kliniker i over 35 år har jeg kommet tett på enkeltmennesker i alle aldre. Gode, ansvarsbevisste, snille og omsorgsfulle mennesker som har en tiltagende følelse av å ikke strekke til eller være god nok. I dag møter jeg spesielt «Generasjon prestasjon» som sliter med stress, slitenhet, demotivasjon og et gradvis mindre optimistisk fremtidshåp. Når vi ikke føler oss elskbare så kompenserer vi med beundring og ytre orientering som gir tomhet i stedet for trygghet, forklarer Trond Haukedal.
Noen sentrale deltemaer på fagdagen:
• De unge er mer opptatt av hva de gjør enn hvem de er. Hvilke konsekvenser får dette for identitet, selvbildet og personlig utvikling?
• «Personlig omsorgssvikt» - når negative tanker og følelser tar overhånd og vi ikke liker oss selv.
• Betydningen av «psykisk trygghet».
• Sterk resultat- og selvtillitsorientering skaper selvbildestress. Hvilke grep kan vi ta ?
• Forholdet mellom indre og yte motivasjon.
• Om mentalisering, sosial kompetanse og relasjonskvalitet.
• Verktøy for stressmestring, personlig utvikling og det å bygge selvfølese.
Fagdagen skal gi oss tilbake troen og håpet, gjennom aktuelle, tydelige og inspirerende tanker og perspektiver slik at ting faller på plass. Vi forstår fornuftsmessig at vi egentlig er gode nok, men at det er følelsene våre, prioriteringene våre og våre vaner som er litt i utakt med våre behov og verdier.
Denne fagdagen vil være svært velegnet for alle som ser de trenger enda mer kunnskap om og forståelse av hva som skjer; og gode redskaper til å komme ungdom og unge voksne enda bedre i møte .
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.