En fagdag for alle som arbeider med problemstillingene tilknyttet negativ sosial kontroll, patriarkalske familiestrukturer og transnasjonale familier.
Negativ sosial kontroll utgjøre en alvorlig begrensning for menneskers liv og frihet, og det er viktig å jobbe forebyggende og langsiktig. Definisjonene på negativ sosial kontroll har endret seg gjennom årene, og hva forstår vi egentlig i dag med begrepet negativ sosial kontroll? For å kunne jobbe målrettet og proaktivt trenger vi kunnskap om bredden i hva negativ sosial kontroll kan være.
Innlegget presenterer:
I det nye obligatoriske elementet i introduksjonsprogrammet, livsmestring, skal deltakerne få informasjon om ulikheter og likheter mellom kollektivistiske og individualistiske samfunn. Dette skal hjelpe deltakerne å bedre forstå og forholde seg til det norske samfunnet. Hvorfor er det viktig å kunne noe om disse ulike samfunnene? Hva må vi som jobber med dette vite?
Vi ser på:
Etter integreringsloven er livsmestring i et nytt land obligatorisk for alle, og minstekravet er 2 timer når det gjelder å snakke om retten til å leve et fritt og selvstendig liv. Prosjekt Frihet har laget et 2 timers undervisningsopplegg som er tilpasset livsmestring, og tilgjengelig til bruk for alle. Prosjekt Frihet – Livsmestring er støttet av IMDi, og gratis å bruke.
Alle har rett til et liv uten tvang. Å bli utsatt for negativ sosial kontroll har kortsiktige og langsiktige konsekvenser for enkeltindividet. Det er viktig å kjenne til dybden og kompleksiteten i relasjoner, tradisjoner og maktforhold for å kunne jobbe med problematikken, i tillegg til kunnskap om norske lover, normer og internasjonale konvensjoner. I dette innlegget deler Kristin sin innsikt med Røde Kors sitt arbeid med forebygging av negativ sosial kontroll, og deres oppfølging av enkeltindivider som har erfart denne vanskelige ufriheten.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.