En digital fagdag om hva du kan gjøre for å forebygge og hjelpe de som går løs på seg selv.
Deltakerne får tilgang til webinaret på startdato. På startdato kjøres webinaret som en sending i oppgitt tidspunkt. Når dette er ferdig har du full tilgang til innholdet i 14 dager etterpå. Da kan du kan spole, se på nytt, og dele det opp slik du ønsker. Ved påmelding av grupper kan dere sitte sammen, eller hver for dere. Etter 14 dager stenges tilgangen.
Dette er et kurs ”for alle”. De siste to-tre tiårene har det vært en sterk økning av selvskadende atferd blant unge mennesker. Da oppstår behovet både for å beskrive, forstå og for å møte slik selvødeleggelse. Hva handler det om og hvor farlig er det?
Kurset er særlig rettet mot dem som møter dette i sine jobber, om det er i psykisk helsearbeid, skolehelsetjenesten, allmennpraksis, idrett, ungdomstiltak, legevakt, skolen eller politi. Ikke minst er det relevant for ansatte i barnevernet og for de mange frivillige som betjener hjelpetelefoner. Det vil også være nyttig for familie, venner – og mennesker som selv skader seg.
Gjennom 4 klassetimer går vi gjennom grunnleggende kunnskap du trenger for å møte personer med selvskadingsatferd. Lars tar blant annet for seg:
- Hva er selvskading og hvor vanlig er det?
- Hva er forskjellen på selvskading og selvmordsatferd og hvorfor er det viktig å skille mellom disse typene av atferd?
- Hvordan begynner selvskading og i hvilken alder begynner det vanligvis?
- Hvorfor selvskader folk?
- Hvordan forstå selvskading i et følelsesreguleringsperspektiv?
- Hvordan avdekke selvskading hos barn og unge?
- Hvilke tiltak er effektive i å behandle og motvirke selvskading?
Lars Mehlum er senterleder ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging. Han er psykiater og professor i psykiatri og suicidologi ved Universitetet i Oslo. Han har hatt mange norske og internasjonale lederverv, deriblant som president for organisasjonene International Association for Suicide Prevention og International Academy of Suicide Research.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.