Et webinar for alle som arbeider tett med ungdom som viser tegn til spiseforstyrrelser, eller som har et problematisk forhold til mat og kropp.
Denne fagdagen gjøres i samarbeid med ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser. Ros er en nasjonal kompetanse- og rådgivningstjeneste med 40 ansatte rundt om i hele landet som arbeider med rådgivning om spiseforstyrrelser til de som har et problematisk forhold til kropp, mat, trening og følelser.
Del 1:
Vi snakker om spiseforstyrrelser når tanker, følelser og atferd knyttet til mat og kropp tar så stor plass at de overskygger alt annet og forringer livskvaliteten.
For mange er spiseforstyrrelsen en måte å håndtere vanskelige tanker og følelser, ofte beskrevet som angst eller indre uro, på. Dette kan komme til uttrykk gjennom å overspise, kaste opp maten, la være å spise eller overtrene. Lav selvfølelse og behov for kontroll er ofte underliggende faktorer.
Vi ser nærmere på:
Del 2: Den vanskelige grensen
Overgangen fra det å være opptatt av riktig kosthold og trening til det å utvikle en spiseforstyrrelser er gjerne glidende og diffus. Det skjer ofte over tid, hvor det som i utgangspunktet skulle være noe bra for deg, har blitt noe problematisk og destruktivt.
Del 3: Hvem rammes og er i faresonen?
Den tynne, unge jenta er for mange bildet på en spiseforstyrrelse. Derfor er det viktig å huske at de fleste som har en spiseforstyrrelse, er normalvektige. Spiseforstyrrelser rammer både jenter/kvinner og gutter/menn og i alle aldre, selv om de fleste utvikler en spiseforstyrrelse i yngre alder. Årsaken til at enkelte utvikler en spiseforstyrrelse, kan være svært sammensatt
Del 4 - Avdekking av spiseforstyrrelser
Det er ikke bare forholdet til mat og spising som det er viktig å kartlegge, også spørsmål om trening og fysisk aktivitet, samt hvordan hverdagslivet påvirkes, hører med. Påvirkes konsentrasjon og arbeid/skoleprestasjoner, og hvordan påvirkes fritidsaktiviteter og det sosiale nettverket?
Del 5 - Håndtering av spiseforstyrrelser
I dette webinaret fokuserer vi ikke på behandlingen, men hva du som lærer, helsearbeider, eller barnevernsansatt kan gjøre:
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.