Om vår ekspert
Arne Holte er professor emeritus i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo. Holte har vært assisterende direktør i Folkehelseinstituttet og divisjonsdirektør for psykisk helse samme sted, professor i klinisk og personlighetspsykologi ved Universitetet i Tromsø, professor i medisinske atferdsfag ved Universitetet i Oslo, programsensor for psykologutdanningen ved Universitetet i Bergen, visepresident i Psykologiforbundet, styreleder for Forskningsinstituttet Modum Bad, medredaktør av Tidsskrift for Norsk Psykologforening, gjesteprofessor ved en rekke universiteter i USA, psykoterapeut, familieterapeut, skole- og kommunepsykolog.
Holte er en av gründerne i norsk psykologi. Han hadde ansvar for å bygge opp den kliniske delen av psykologutdanningen i Tromsø. Han en av grunnleggerne av den europeiske standarden for psykologutdanning (EuroPsy) og medlem av spesialistkomiteen i psykoterapi i EuroPsy. Han vært sentral i en rekke prosjekter i EU, EEA/Norway Grant, Den Europeiske Føderasjonen av Psykologforeninger (EFPA), samt NORAD, og har hatt stor betydning for utviklingen av psykisk folkehelsepolitikk i Norge. Under EØS/EEA-avtalen har han arbeidet som rådgiver på psykisk folkehelse i Estland, Tsjekkia, Slovenia, Ungarn og Portugal. Holte er medlem av forskerforumet Global Consortium for Depression Prevention.
Holte har publisert 200 vitenskapelige, faglige og fagpolitiske arbeider om psykisk helse. Hans vitenskapelige arbeider har mer enn 30 000 lesere (Research gate) og er sitert 3500 ganger (Google Scholar). Holte har besøkt over 100 land. For tiden arbeider han med befolkningsrettede strategier for styrking av psykisk helse og forebygging av psykiske helseplager globalt, nasjonalt og lokalt, inkludert forskning på psykisk helse i barnehage, skole og under gjelds- og finanskriser
I 2012 mottok Holte Den Store Psykologprisen fra Helseministeren og Norsk Psykologforening – den høyeste profesjonelle utmerkelsen for psykologer i Norge. Se for øvrig hans internettside: www.arneholte.no.
Gjennom Fagfokus kan Arne bestilles til oppdrag innen følgende tematikk og fagområder:
- "Slik fremmer vi psykisk helse, forebygger psykiske lidelser og får en mer fornuftig samfunnsøkonomi"
- "Psykisk helse: Landets viktigste resurs"
- "Psykiske lidelser: Sykdomsbyrde og kostnader for samfunnet"
- "Psykososiale utfordringer i din kommune"
- "Vi kan ikke behandle oss ut av dette uføret"
- "Krasjkurs i forebyggingskunnskap"
- "Prinsipper for en effektiv forebyggende psykisk helsestrategi i kommunen"
- "Evidens: Hva vet vi om hva som virker på de ulike arenaene?"
- "Tjueni konkrete grep som kommunen kan ta for å styrke befolkningens psykiske helse"
- "Men blir ikke dette veldig dyrt? Kostnads-effektivitet: Hva vet vi om hva som lønner seg økonomisk"
- "En liten effekt i hele befolkningen er langt viktigere enn en stor effekt blant de få med høy risiko"
- "Med dagens kunnskap kan vi halvere forekomsten av vanlige psykiske lidelser"
- "De syv psykiske helserettighetene - som egentlig er de syv viktigste kildene til god psykisk helse som bør være grunnlag for alle organisasjoner som vil være psykisk helsefremmende"
Alle tema og oppdrag kan tilpasses til publikum, men humorfaktoren er alltid høy
Generell informasjon om “Lei en ekspert”
Har organisasjonen din behov for mer, eller annen kompetanse? Har dere utfordringer dere trenger å se på med nye øyne? Vil dere gjøre endringer, men unngå å gjøre feil andre har gjort?
På alle arbeidsplasser er det utfordringer som krever tid, ressurser og energi. Utfordringene kan være komplekse, og vanskelig å løse internt. I verste fall opplever man sykemeldinger og oppsigelser som følge av slike problemstillinger. Tradisjonelt har man tidligere sendt hele, eller deler av personalgruppen på kurs for å løse problemene. Dette er ofte kostbart og tidkrevende.
Fagfokus tilbyr nå derfor vår nyhet «Lei en ekspert». Hos oss kan du få tak i eksperter på ulike fagfelt til å hjelpe dere, både digitalt og fysisk. Det kan dreie seg om et webinar, et kurs, men like gjerne veiledning av personalgruppen på timer, dager, eller over en periode. Her er det behovet, og ønsker fra organisasjonen som avgjør omfang, innhold og metode.