Knut Ivar

Viktig om spiseforstyrrelser

Viktig om spiseforstyrrelser

Kjenner du noen i arbeidslivet som har behov for påfyll av kunnskap om spiseforstyrrelser? Tips gjerne om denne konferansen.

Denne konferansen samler noen av landets fremste eksperter for å diskutere viktige temaer knyttet til spiseforstyrrelser. Konferansen finner sted på Thon Hotel Oslo Airport den 2. og 3. juni 2025, og tilbyr deltakelse både fysisk, via streaming og som opptak.

𝐃𝐚𝐠 1
Forebygging sett fra brukerperspektivet: Vi får innspill fra en fagperson med egen erfaring med spiseforstyrrelser. Fokus ligger på hva som er viktig i forebyggingsøyemed og hvordan tiltakene mot spiseforstyrrelser fungerer i dag.

Prosjekt «Speilvenn»: Dette pilotprosjektet har som mål å møte det økte behovet for forebygging av spise- og kroppsproblematikk blant skoleelever.
Ettervern for personer med spiseforstyrrelser: ROS presenterer sine nyeste funn om hva som skjer etter intensiv behandling for spiseforstyrrelser.
Hvordan snakke om bekymringer rundt overvekt: Mette-Marit Graff deler råd om hvordan helsepersonell kan adresse bekymringer om høy vekt på en god måte.

Å jobbe med overspisingslidelse: Trine Eik-Nes (PhD) gir innsikt i både forskning og praktiske eksempler om overspisingslidelse.

Fysisk aktivitet, trening og spiseforstyrrelser: Professor Jorunn Sundgot-Borgen diskuterer overdreven fokus på kroppsjustering via trening og når det ikke er ok å trene for personer med spiseforstyrrelser.

𝐃𝐚𝐠 2
Sosiale medier og spiseforstyrrelser: Professor Camilla Lindvall Dahlgren presenterer en undersøkelse om hvordan sosiale medier påvirker synet på eget utseende.

Hvorfor er det så vanskelig? Om ambivalens, frykt og vet-ikke følelsen: Bente Sommerfeldt utforsker komplekse følelser og strategier for å fremme motivasjon til endring.

Den komplekse pasienten. Å møte og forstå samsykelighet: Sommerfeldt viser hvordan man kan forstå den enkelte pasient bak diagnosene, spesielt ved samsykelighet.

Hva kjennetegner den gode spiseforstyrrelsesterapeuten?: Kjersti Solhaug Gulliksen gir en innføring i hva pasienter foretrekker hos terapeutene og hvilke egenskaper som er nødvendige for behandling.

Glem ikke søskenperspektivet!: Amalie Schumann deler innsikt fra sin forskning om søsken som pårørende til barn og unge med spiseforstyrrelser.

Om spiseforstyrrelser og rus: Kari Lossius orienterer om sammenhengene mellom rus og spiseforstyrrelser.

Dette er en unik mulighet til å lære av eksperter og å delta i viktige diskusjoner om spiseforstyrrelser. Konferansen tilbyr både teoretisk kunnskap og praktiske erfaringer som kan brukes i arbeidet med å forebygge og behandle spiseforstyrrelser.