Autisme i skolen
Et praktisk webinar for alle som arbeider med barn med autisme i skolen
Webinaret ble gjennomført 12. mars. 2021
Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Få oversikt
Litt om webinaret
Et stort antall barn har en diagnose innenfor autismespekterforstyrrelser. Hva kjennetegner arbeidet med disse i skolen, og hvilke verktøy kan benyttes for å gi disse elevene en bedre skolehverdag? Vi ser på 3 hovedområder: Forståelsesbagrunn for autismespekterforstyrrelser, tilrettelegging i skolen, og forebygging av utfordrende atferd.
Innholdet
Program for webinaret
Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.
Forståelse av autismespekterforstyrrelser - verktøykasse for tilrettelegging
Først og fremst handler det om å møte alle mennesker som individer – uavhengig av diagnose. Samtidig er det fellesnevnere i måten mennesker med ulike former for autisme, påvirkes og reagerer. Hva er disse fellesnevnere, og hvordan arbeider man med tiltak på et overordnet nivå. I webinaret presenterer vi et oversiktsbilde på diagnosen, og på mulige tiltak.
Jon er psykologspesialist, forsker ved Uni Research Health, og en mye brukt foredragsholder inne autismespekterproblematikk.
Tilrettelegging for autisme i skolen
Elever med autismespektertilstander kan ha vansker med å organisere arbeidet sitt. Dette har ført til at de fleste av disse elevene får hjelp til dette fra personalet på skolen. Mange har egne assistenter og spesialpedagoger som hjelper til. Det finnes imidlertid metoder og hjelpemidler som kan gjøre disse elevene mer selvgående og mindre avhengige av hjelp fra personalet. Her fokuserer Torill på å tilrettelegge for selvstendighet, og generelt, for elever med autismespektertilstander.
Torill er grunnutdannet førskolelærer og har en mastergrad i spesialpedagogikk spesialisert på autismespektertilstander. Til daglig leder hun SPISS som spesialiserer seg på å hjelpe personer med ASD.
Forebygging og håndtering av utfordrende atferd
Mange faktorer påvirker atferd. Det kan eksempelvis handle om sykdom, smerte, psykisk lidelse, «der-og-da hendelser» i omgivelsene, og mangelfullt skole- og tjenestetilbud. Kan forekomst av utfordrende atferd forebygges gjennom kartlegging, analyser og proaktive strategier? Kan man ved dette bidra til å flytte skolens fokus bort fra reaktive strategier, dvs.reaksjoner når utfordrende atferd forekommer? Fagleder Terje Fredheim ved Ecura har lang erfaring fra klinisk virsomhet i møte med utfordrende atferd.
Priser for webinaret
Digital deltakelse:
-
Digitalt
Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)2250,- -
Digital gruppe 5
Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)10125,- -
Digital gruppe 10
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)18000,- -
Digital gruppe 15
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)27000,- -
Digital gruppe 20
Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)33750,- -
Digital gruppe 30
Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)47250,- -
Digital gruppe 40
Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)54000,- -
Digital gruppe 50
Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)56250,-
Ofte stilte spørsmål og svar
Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.
-
Som digital deltaker kan du følge med på livesendingen. Du vil motta link en liten stund før webinaret starter. Sendingen fungerer som en vanlig sending du ser på f.eks. NRK nett-tv, YouTube eller liknende. Du trenger ikke bruke eget kamera eller mikrofon. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.
-
Ja, alle som er påmeldt får også tilgang på opptaket. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.
-
En singel digital deltakelse er kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.
Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se webinaret på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før gjennomføring. -
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding. -
Se under fanen priser, her vil du finne digitale grupper, disse er allerede rabatterte.
-
Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.
-
Ja, de fleste webinarene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Ta kontakt med oss.
-
På denne siden finner du et kontaktskjema som du kan bruke, da vil informasjon om hvilket webinar du har spørsmål om følge med slik at vi vet hva det gjelder.
-
Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.
Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.
Har du spørsmål?
Oida!
Takk!