Innvandrerkvinner i arbeidslivet 2022

Arbeidslinjen er den viktigste integreringsarenaen i Norge. Det er gjennom arbeidslivet at mange integreres, skaper sosiale fellesskap, bygger nettverk og får mulighet til å leve frie og selvstendige liv.

Webinaret ble gjennomført 16. februar. 2022

Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Innvandrerkvinner i arbeidslivet 2022

Få oversikt

Litt om webinaret

Flyktningkvinner møter barrierer i veien mot yrkesdeltagelse. Hvordan er det mulig å jobbe konkret for å motvirke noen av disse barrierene og legge til rette for at flyktningkvinner i større grad skal være i arbeidslivet?  

Målgruppe: Bosettingsansvarlige, flyktningmedarbeidere, integreringstjeneste, ansatte på asylmottak, sosionomer, velferdsvitere, alle ansatte i kommuner og fylkeskommuner som jobber med integrering og kvalifisering av innvandrere. 

E-post med informasjon om streamingen er sendt alle deltakerne.

Innholdet

Program for webinaret

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Kan ikke, vil ikke, eller får ikke? Hva er barrierene for innvandrede kvinner i norsk arbeidsliv?

Å finne en plass i norsk arbeidsliv handler både om å ha en kompetanse som er etterspurt av arbeidsgiverne, om selv å ville i arbeid, og om å ikke utsettes for diskriminering når en ønsker å bruke ressursene sine til beste både for seg selv og andre. Hva sier forskning om barrierene innvandrede kvinner møter på veien mot lønnet arbeid og økonomisk selvstendighet? Og – holder det egentlig å ha fått «en fot innafor», eller er det barrierer vi bør tenke over også etter at kvinnene har fått den første jobben?

-

Har vi knekt koden? Hva sier forskning om hvordan barrierene kan brytes ned?

Vi har nylig fått en ny integreringslov og Fafo følger arbeidet med denne loven i flere forskningsprosjekter. Vi vet en del om hva som til nå har fungert bra og dårlig i integreringsarbeidet. Vil de nye grepene løse opp i gamle floker, eller har vi nå laget oss noen nye? 

-

Jobbsjansen – hvordan kan man bygge et tilbud og hvordan setter vi SE-metodikken i fokus?

Jobbsjansen er en tilskuddsordning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet som er åpen for alle kommuner i landet, men hvordan bygger man et prosjekt og et tilbud i sin kommune?  Arbeidsforskningsinstituttet konkluderte i 2020 med at Supported Employment kan være en god og målrettet metodikk for å sørge for varig tilknytning til arbeidslivet. Amalie ser på vordan kan vi sørge for å ha et SE-fokus i Jobbsjansen, samt erfaringer fra å bygge opp jobbsjansen i kombinasjon med SE-metodikk 

-

Supported Employment – SE – tilrettelagt for målgruppen

Selv om SE-metodikk har blitt bekreftet gjennom forskning å være hensiktsmessig for å hjelpe mennesker ut i varig arbeid så er det nødvendig å tilpasse for målgruppen. Innvandrerkvinner med flyktningbakgrunn har ofte svært komplekse og sammensatte utfordringer. Hvordan kan vi legge til rette for dette når vi bruker SE?

-

Kjønn og likestilling i Introduksjonsprogrammet

Forskning viser at Introduksjonsprogrammet virker ulikt for kvinnelige og mannlige deltakere. Det har imidlertid vært lite fokus på hvordan likestilling praktiseres i Intro, og slike praksiser kan ha betydning for kvalifiseringsprosessen til deltakerne. Hvilken rolle spiller kombinasjonen av arbeidslivets forventninger, konkrete kvalifiseringstiltak og saksbehandlere med tanke på å forsterke eller utfordre likestillingspraksiser i Introduksjonsprogrammet?  Hvilke kjønnsstereotypiserende og likestillingsfremmende tilnærminger utøver saksbehandlere i Introduksjonsprogrammet og hvordan kan dette løses? 

-

Er kvalifisering og sysselsetting av flyktningkvinner et kulturelt betinget problem? 

Flyktningkvinners lave sysselsettingsrate blir av ulike parter framhevet som et problem, som gjerne forklares med kvinnenes utdanningsnivå og/eller kulturelle bakgrunn. Det kan imidlertid stilles spørsmål ved slike forklaringer, og dette gjelder særlig for kvinner med kompetanse fra hjemlandet. Hvilke muligheter gir det norske arbeidsmarkedet og Introduksjonsprogrammet for kvinnelige flyktninger med kompetanse fra hjemlandet?  Kultursensitivitet anses som viktig i arbeid med etniske minoriteter, men bør saksbehandlere og rådgivere være kultursensitive også overfor norsk kultur? 

Priser for webinaret

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    1900,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    8550,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    15200,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    22800,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    28500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    39900,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    45600,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    47500,-

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

Som digital deltaker kan du følge med på livesendingen. Du vil motta link en liten stund før webinaret starter. Sendingen fungerer som en vanlig sending du ser på f.eks. NRK nett-tv, YouTube eller liknende. Du trenger ikke bruke eget kamera eller mikrofon. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja, alle som er påmeldt får også tilgang på opptaket. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse er kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se webinaret på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før gjennomføring.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Se under fanen priser, her vil du finne digitale grupper, disse er allerede rabatterte.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste webinarene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Ta kontakt med oss.

På denne siden finner du et kontaktskjema som du kan bruke, da vil informasjon om hvilket webinar du har spørsmål om følge med slik at vi vet hva det gjelder.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.